View Full Version : Word Excel
saffetyunlu
03-14-2008, 04:40 PM
Selam Değerli BB kullanıcıları ben de yeni bir BB Pearl kullanıcısıyım.E maillerimle gelen attach dosyaları Yani word excel jpg gibi dosyaları nasıl açabilirim?Daha doğrusu BB bunu destekliyormu?Teşekkür ederim
mouratt
03-14-2008, 11:09 PM
walla bana mail gelince ekli dosyaları görebiliyorum. word, exel, power-point yada jpeg gibi ekleri açıyor.
8300 curve kullanıyorum. herhangi bir extra yükleme de yapmadım.
BBPro
03-15-2008, 02:37 AM
muratın dediği gibi eğer amacınız sadece görüntülemekse ekstradan yapmanız gereken birşey yok..
word,excel,powerpoint,pdf dosyalarını BlackBerry ile açabilirsiniz..
saffetyunlu
03-16-2008, 04:25 PM
Ben beceremiyorum herhalde ...mesajların içinde uygulama diye dosyalar oluyor ama imleçi üstüne getirince herhangi bir işlem yapamıyorum.normal bir text gibi algılıyor ya da tam olarak nasıl açacağım.Ek dosyayı nasıl aktif edebilirim? ltf bilen arkadaşlar açıklasın.Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim
mouratt
03-16-2008, 09:39 PM
Ben beceremiyorum herhalde ...mesajların içinde uygulama diye dosyalar oluyor ama imleçi üstüne getirince herhangi bir işlem yapamıyorum.normal bir text gibi algılıyor ya da tam olarak nasıl açacağım.Ek dosyayı nasıl aktif edebilirim? ltf bilen arkadaşlar açıklasın.Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim
walla kardes bana ekli msj (yada ben buna en iyisi mail diyeyim) geldiğinde MENÜ tuşuna basınca çıkan "EKİ AÇ" seçeneğini tıklıyorum ve yüklemeye başlıyor. Yükledikten sonra kendiliğinden açılıyor.
saffetyunlu
03-20-2008, 03:53 PM
Teşekkür ederim mourat.Benşim telefon BB PEARL dediğin gibi yaptım ama menüde öyle bir seçenek belirmiyor.Neyse belki Pearl de böyle bir işlev yoktur.Yine de bu konuda başarılı olan varsa (PEARL için ) ltf bilgi versin.
mouratt
03-20-2008, 09:02 PM
Teşekkür ederim mourat.Benşim telefon BB PEARL dediğin gibi yaptım ama menüde öyle bir seçenek belirmiyor.Neyse belki Pearl de böyle bir işlev yoktur.Yine de bu konuda başarılı olan varsa (PEARL için ) ltf bilgi versin.
Kardes benim iş arkadaşımda pearl var yarın onda deneyip sana bilgi vericem merak etme. Aklıma hiç gelmemişti iyi hatırlattın. Ona bir ekli mail atıp sonuca bakayım sana haber veririm.
celalpunduk
03-28-2008, 11:23 AM
Selam Değerli BB kullanıcıları ben de yeni bir BB Pearl kullanıcısıyım.E maillerimle gelen attach dosyaları Yani word excel jpg gibi dosyaları nasıl açabilirim?Daha doğrusu BB bunu destekliyormu?Teşekkür ederim
selam dostum;bildiğim kadarıyla extra birşey yapmana gerek yok ekli dosyanın üstüne gelip joystick tuşuna veya menü tuşuna bastığında seçenekler çıkıyor orada eki aç diye bir seçenek var onu seçersen başarılı olursun
mouratt
03-28-2008, 10:55 PM
Biraz geç cvp yazdım sana ama, arkadaşımın BB Pearl cihazına mail atıp exel ve word dosyalarını görüntüledik. Yani herhangi bir sorun yok. Sen ekli dosya geldiğinde ekin üzerine gelip ister menü tuşuna ister joistick ile tıklayıp eki aç diyorsun ve açılıyor.
Dene istersen.
saffetyunlu
04-06-2008, 10:46 PM
murat denedim ama menüde öyle bir seçenek çıkmıyor herhalde ayarlarımda bir sorun var.Vakit ayırdığın için saol.
drwaverunner
05-18-2008, 07:17 PM
Öncelikle zaman ayırıp fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
1 sorum olacak:
E-maille gelen office dosyalarında (excel, word powerpoint) değişiklik yapıp farklı kaydedebiliyor muyuz yoksa sadece mail ekinde gelen dosyaları görsel olarak mı sunuyor bize?
Örneğin gelen excel dosyasında hücrelerden tekinde =IF(E14>$F$4;IF(E14>$F$5;IF(E14>$F$6;($F$6-E13)*F13+(E14-$F$6)*F14;($F$5-E13)*F13+(E14-$F$5)*F14);($F$4-E13)*F13+(E14-$F$4)*F14);D14*F14)-K14
şeklinde bir formül varsa bu formülde düzeltme yapma imkanı sunuyor mu yoksa sadece basit işlemler mi yapmaya imkan veriyor.
Peşin teşekkürler.
Waterloo
05-19-2008, 09:20 AM
Malesef su anki versiyon itibari ile office dosyalari uzerinde degisiklik yapamiyoruz ve kaydedemiyoruz fakat cok yakinda bu imkanimiz olacak.
drwaverunner
05-21-2008, 08:25 AM
Peki yakında imkanımız olacak derken BB edit imkanı sunacak bir yazılım gerçekleştirip BB nin resmi sitesinden yükleme imkanı mı sunacak?
Teknosa bayisinden aldığım bilgiye göre ise şu an BB tarafından üretilmeyen fakat BB'ye yüklenmesi sonucunda kullanabileceğimiz ayrıca senelik ücreti de yaklaşık 120$ civarında olan programlar bulunmaktaymış.
Bu bilginin doğruluğu hakkında bir bilginiz var mı?
İlginiz için teşekkürler.
Waterloo
05-21-2008, 03:02 PM
www.handango.com sitesinden "documents to go" programi ile bunu yapmaniz mumkun ustelik senelik degil omurboyu 90-100 usd civari bir ucret ama dedigim gibi 2-3 ay gibi ortalama bir surede kendi cihazinizda versiyonunuzu yenilediginizde boyle bir imkaniniz zaten olacak. (Ucretsiz tabiki, ayrica baska bir surpriz RIM Microsoft ile anlasti hepimiz yakinca 39 ytl sinirsiz BIS aktivasyonlu cihazlarimizdan Windows Live messenger kullanabiliyor olacagiz ) :)
drwaverunner
05-22-2008, 10:54 AM
İlginiz ve bilgi paylaşımınız için teşekkürler.
randelas
06-30-2008, 03:57 PM
murat denedim ama menüde öyle bir seçenek çıkmıyor herhalde ayarlarımda bir sorun var.Vakit ayırdığın için saol.
Merhaba bu işlemlerden sonrada sorun devam ediyorsa eğer blackberry aboneliğimiz varsa servis kitaplarımız bozulmuş olabilir. bunların yeniden gönderilmesi gerekir. ve cihaz acık konumdayken cihazın bataryasını cıkarıp takıldığında sorun düzelecektir.
monal
12-11-2008, 10:28 AM
www.handango.com sitesinden "documents to go" programi ile bunu yapmaniz mumkun ustelik senelik degil omurboyu 90-100 usd civari bir ucret ama dedigim gibi 2-3 ay gibi ortalama bir surede kendi cihazinizda versiyonunuzu yenilediginizde boyle bir imkaniniz zaten olacak. (Ucretsiz tabiki, ayrica baska bir surpriz RIM Microsoft ile anlasti hepimiz yakinca 39 ytl sinirsiz BIS aktivasyonlu cihazlarimizdan Windows Live messenger kullanabiliyor olacagiz ) :)
Merhaba,
Uzun süre i-mate kullandıktan sonra (ki bu seriden hiç vazgeçmem diye düşünüyordum) 2 ay önce Bold almaya karar verdim ve şu anda bb'den vazgeçmem diye düşünüyorum :)
Telefon aldıktan sonra yeni word ve excel dosyaları oluşturamadığım için "documents to go" trial kullanmaya başladım ve şu anda bu kullanım süresi doldu. Premium satın almayı düşünüyordum ancak forumla ve bu başlık ile karşılaştım bu bahsettiğiniz versiyon yayınlandı mı?office dosyalarında düzenleme yapabilmek ve yeni dosyalar oluşturabilmek için premium mu satın almalıyım? documents to go dışında bb için başka office programları var mıdır?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.