PDA

View Full Version : menü dilini nasıl türkçe yapabilirim?

nuraykarayavuz
02-28-2008, 07:37 PM
arkadaşlar merhaba
ben daha çok yeni bir 8310 kullanıcısıyım. dili ingilizce ve sorun yaşıyorum dilini türkçeye çevirmeme yardımcı olursanız sevinirim.
birde bu telefonlar kablosuzu destekliyor yeşil ışık yanınca bağlanılmış demektir diyor. benim üst katımda kardeşimde kablosuz var bende bağlanmaya çalışıyorum yeşil yanıyor ama bağlanmıyor yeriniz uygun değil diyor sorun ne olabilir?
son olarak son aradığım noyu tekrar arama yaparken başına artı 49 koyuyor ve ben otamatikmen yurtdışını aramış oluyorum bu sorunu nasıl çözecem?
çok soru sordum biliyorum ama lütfen yardım edin?

Abdullah
02-28-2008, 10:49 PM
Merhaba,

Cihazının dilini değiştirmek için options-> Language bölümüne girip Türkçeyi secebilirsin

Öncelikle cihazınızın modelini tam olarak söylermisiniz. Sanırım 8320 modeline sahipsiniz. Eger wireless setup wizard ile adım adım ilerlerseniz ve yeterli sinyal varsa kablosuza bağlanacaksınız ve ekranda koyu renkli wifi yazısı görünecektir

Numaraların önüne +49 koyması enteresan. Şu ayarları kontrol edermisiniz. Ekranda telefonarama tusuna bir kez basın. Karşınıza call log gelecek. Menü ye basıp
options->Smart Dialling seçtiğinizde gelen ekranda country code u kontrol edip +90 yaparmısınız

BBPro
02-29-2008, 08:11 PM
8310 modeline sahipsseniz o modelde zaten wireless yok..

eğer 8320'ye sahipseniz masaüstündeki wireless set up wizard işinizi görecektir..

nuraykarayavuz
03-02-2008, 10:20 AM
Yardimlariniz İçİn TeŞekkürler +49 Olayini Hallettİm. Telİm 8310 Bana Wireless Var DemİŞlerdİ Ama Demekkİ YanliŞ BİlgİlendİrİlmİŞİm
Amaaaaaaaa Dİlİ Türkceye Cevİremedİm Dİl Seceneklerİnde Türkce Yok Tel Almanyadan Geldİ.ondan Kaynaklaniyor Olabİlİrmİ Dİlde İngİlİzcevar Ama Türkce Yok Bu Tel Yoksa Türkce Dİlİnİde Mİ Desteklemİyor?
Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm

mouratt
03-03-2008, 02:09 AM
Yardimlariniz İçİn TeŞekkürler +49 Olayini Hallettİm. Telİm 8310 Bana Wireless Var DemİŞlerdİ Ama Demekkİ YanliŞ BİlgİlendİrİlmİŞİm
Amaaaaaaaa Dİlİ Türkceye Cevİremedİm Dİl Seceneklerİnde Türkce Yok Tel Almanyadan Geldİ.ondan Kaynaklaniyor Olabİlİrmİ Dİlde İngİlİzcevar Ama Türkce Yok Bu Tel Yoksa Türkce Dİlİnİde Mİ Desteklemİyor?
Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm

Aşağıda vereceğim linkte bütün modellerin türkçe dil yazılımları mevcut. BlackBerry'nin menüsünü tekrar yüklersen türkçe olarak dil seçeneğine de sahip olmuş olrsun..

http://www.avea.com.tr/sta/bireysel/servisler/wapinternetgprs/blackberry_yazilim.shtml?pagemenu=servisler.wapint ernetgprs.blackberry.yazilim

Abdullah
03-03-2008, 07:56 AM
Merhaba,

8310 modeli henuz Turkiye de satisa sunulmadigi icin uygun yazilimi operatorlerin sayfasindan indirmen su asamada mumkun olmayacaktir. (Mouratt link icin tesekkurler, ama orada 8310 yazilimi yok bildigim kadariyla). Dolayisiyla cihazi aldigin operatorun sayfasini incelersen veya muhtemelen bulabileceksin.

nuraykarayavuz
03-03-2008, 02:29 PM
evet o sayfada 8310 modeli yok peki 8300 modeli için olanı indirme şansım olamazmı?
ne yani desenize ben bu teli doğru dürüst kullanamayacağım. türkçe yok wireless yok mapi ayarlayamıyorum yani bu tl turkiyeye girene kadar bekleyeceğim öylemi? çok teşekkürler arkadaşlar

Abdullah
03-03-2008, 02:37 PM
Merhaba,

O sekilde oldugunu sanmiyorum. Almanyada hangi operatorden alindigini biliyormusun? Normalde Turkce destegi vardir, ama onu alan kullanici yer tutmasin diye telefonla birlikte gelen desktop manager araciligiyla kullanmadigi dilleri cihazda yer tutmamasi amaciyla silmistir. Dolayisiyla bu cihaza sahip baska operatorlerin sitesini inceleyip bakmak gerekiyor.

Waterloo
03-03-2008, 03:53 PM
Iste sana 8310 modelini ve Turkce dil destegini bulabilecegin adres buradan indirip desktop manage'a kur ve cihazini bagladiginda versiyonu yukleyebileceksin hadi hayirli olsun bu arada umarim cihazin simlock'lu degildir.

http://www.vodafone.com.tr/KurumsalUrunveServisler/blackberry_8310.php

nuraykarayavuz
03-03-2008, 09:54 PM
ben mi beceremiyorum yoksa yine biryerlerde sorun mu var çözemedim
link için teşekkürler ama teli yeniden yapılandırmayı beceremedim bana bu linkden itibaren tam olarak nasıl hareket etmem gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. masaüstü yazılımından indire girdim url now in download list diyor. daha önce birkaç kez daha denedim masaüstünde bir pdf dosyası var ama içinde ipuçları yazıyor. sonrası? kafanızı şişiriyorum biliyorum ama bende çok yoruldum ve sıkıldım artık.

Waterloo
03-04-2008, 09:46 PM
Nuraycim merhaba biz senden sikilmadik sende BB ile ugrasmaktan :) Ugrasmazsan ogrenemzsin bak ne guzel simdiden BB kullanan bircok kullanicidan daha cok sey biliyorsun. Simdi masaustu yazilimi siteden iniyor eger indirebilirsen cihazi Turkce yapabileceksin tavsiyem baska bir PC de Masaustu yazilimi ayni Linkten indirmeye calis yada www.Blackberry.com/support bolumune girip oradan da download edebilirsin. Ilk oncelikle vodafone sayfadan dene bakalim olacakmi..
Sevgiler..

salomanje
03-05-2008, 04:13 PM
ben mi beceremiyorum yoksa yine biryerlerde sorun mu var çözemedim
link için teşekkürler ama teli yeniden yapılandırmayı beceremedim bana bu linkden itibaren tam olarak nasıl hareket etmem gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. masaüstü yazılımından indire girdim url now in download list diyor. daha önce birkaç kez daha denedim masaüstünde bir pdf dosyası var ama içinde ipuçları yazıyor. sonrası? kafanızı şişiriyorum biliyorum ama bende çok yoruldum ve sıkıldım artık.

cihazına format atmayı dene.format attıktan sonrada desktop un yeni sürümü olan ki bilmiyorum siz yükledinizmi 4.3.0.15 versiyonunu yükleyin curve 8320 modellerinde eski sürümden cihazıma hiç bir program yükleyemedim yeni versiyonda yükleyebildim.

nuraykarayavuz
03-06-2008, 10:13 AM
şuan başka bir bilgisayarda deniyorum inşallah güzel bir haber verebilirim.evet download a bile farklı girdim herhalde pc sorunu

nuraykarayavuz
03-06-2008, 06:05 PM
desktop manage i masaüstüne indirdim ama tel seçeneklerinde herhangibir değişiklik olmadı malesef telin dili yine ya ingilizce yada almanca seçilebiliyor benim için değişen birşey olmadı.türkçe eklenmedi.

Abdullah
03-07-2008, 09:33 AM
Merhaba,

Desktop Managera cihazını bağladığın zaman application loaderi çalıştırdığında gelen programlar bölümünde:

Diller arasında Türkçeyi görebiliyormusun. Eğer görebiliyorsan seçilebilir durumdamı?

nuraykarayavuz
03-08-2008, 06:56 PM
şimdi teli usb kablosuyla bilgisayara taktım desktop managerdan applicatıon loaderı çift tıklattım direk yükleme çıktı ileriyi tıkladım karşıma program ekle kaldır menüsü çıktı orada ilk kutuda klick tel for blackberry 2.3.1.var ikinci kutuda da VF navigator S88 var ikiside işaretliydi bozmadım ileriyi tıkladım gncelleme yapılmıştır dedi amaaatelefonumda herhangibir değişiklik sözkonusu değil yanlış aşamalarmı yapıyorum? yoksa daha sonra yapacağım şeyler varda ben eksikmi yapıyorum? doğru iz üstündemiyim blmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. sizleri çok yoruyorum farkındayım kusura bakmayın

nuraykarayavuz
03-08-2008, 06:58 PM
sana cevap yazmayı unuttum desktop managerın dilini türkçeye çevirdim ama ben onun dışında telin dili ile ilgili birşey yapamıyorum

nuraykarayavuz
03-09-2008, 10:59 AM
kurulum yapılırken ekle menüsünden program eklemeye çalışıyorum desktop software çıkıyor alttada tabi içeriği var ama dosya adı istiyor benden e bende dosya adı ne yazacağımı bilmediğimden cihaza herhangibir program ekleyemiyorum sorun bu olabilirmi eğer buysa dosya adı kısmına ne yazmalıyım?bilen varsa lütfen yardım etsin

nuraykarayavuz
03-13-2008, 02:39 PM
valla sizi çok yordum herhalde çünkü kaç gündür kimse cevap yazmıyor.ve bende sorularıma vevap bulamıyorum yılmak yok demiştiniz ama galiba ben sizi yıldırdım. kusura bakmayın

nuraykarayavuz
03-15-2008, 03:51 PM
ya arkadaşlar desktop managerı kurdum güncelleme yapıyorum ama telefonumda değişiklik yok. hani güncelleme yapınca türkçe diline ulaşabilecektim sadece ingilizce görünüyor neyi eksik yapıyorum bana yardımcı olacak bir allahın kulu yokmu? bana yeni sürümü yüklemek için adım adım ne yapacağımı biri anlatabilirmi lütfen.
klick tel ve vodafone navigator seçenekleri çıkıyor yükleme yaparken ekleden giriyorum ama seçemiyorum yardım menüsünde alttaki alx dosyasını çift tıklat ileriye bas demiş ama ben tıklatıyorum ileri tuşu çıkmıyor aç a basıyorum sürekli alt menüler karşıma çıkıyor sonunda tıkanıyorum yani ileri tuşu bir türlü gelmiyor.
neyse bunlar size karışık gelebilir bu yüzden allah rızası için biri bana adım adım anlatsın elimde 4.2Sp2(multılang) var ama yükleyemiyorum

nuraykarayavuz
03-16-2008, 06:01 PM
BB nin yabancı forum sitesinden türkçe yazılımla ilgili yardım istedim sağolsunlar hemen bir program ismi verdiler ve nasıl yükleneceğini de yazdılar program dosyalarından vendor diye bir dosyayı sil yükle dediler sorunsuz yükledim ama meğerse içinde türkçe yokmuş.
şimdi bana burdada 4.2 SP2 multilang diye bir program önerildi yüklemeye çalışıyorum ama yüklenmiyor bence bu programda da diğeri gibi önceden yapılması gereken şeyler var ama bana kimse bu konuda bir açıklama yapmadı.
bilgisi olan varsa lütfen bu programı 8310 a yüklememe yardımcı olabilirmi?

Abdullah
03-17-2008, 08:50 AM
Nuray Selam,

Burada vakit almasinin sebebi, sana icerisinde turkce destegi olan 8310 cihaz yazilimini bulmaya calismak istememizden kaynaklaniyor. Sendeki model henuz turkiye de satisa sunulmadigi icin bunu ancak yabanci operatorlerden ogrenmek ve bulmak durumundayiz. O zamana kadar ingilizce olarak kullanmani tavsiye ediyorum

nuraykarayavuz
03-18-2008, 03:27 PM
teşekkür ederim abdullah bey en azından içime biraz su serptiniz çünkü artık hiç cevap alamayacağımı düşünüyordum. ben yabancı siteye girdim bir OS programı verdiler bana ama yüklerken vendor dosyasını bir yerde sil diyordu belkide orda mı hata yaptım silmemelimiydim ama silmeyince de hiçbirşekilde yükleme yapamamıştım. vendor dosyası anladığım kadarıyla dille ilgili. ama yüklemeyi yaparken karşıma çıkan diller seçeneğinde türkçe yine de yoktu. neyse eğer merak ederseniz blackberryforums sitesinde bu konuyla ilgili iki ayrı konum var yine ismim aynı bakabilirsiniz.
ben yeniden denemeye cesaret edemiyorum
tekrar teşekkür ederim ben cevaplarınızı beklemeye devam edecem

tuncaysahin
03-21-2008, 11:58 AM
Merhaba,

Yükleme esnasında size bir liste açıyor, bu listede aşağıya doğru indiğinizde, dil seçeneklerini göreceksiniz. Dil seçenekleri arasında Türkçe mutlaka olmalı ve yüklenmesini istiyorsanız, Türkçe seneği tıklı olmalı. Yüklemeden önce ona tıklamayı unutuyor olabilir misiniz?

Tuncay,

nuraykarayavuz
03-21-2008, 04:53 PM
hayır malesef seçeneklerde türkçe yok pekçok dil var ama türkçe yok eminim ama daha önceden de söyledim ben 4.2.SP2 multilang programını yüklemeyi başaramadığımı zannediyorum.
ben yabancı siteden yardım istedim onlarda bana 4.2.2.338 chinese diye bir program önerdiler nasıl yükleneceğinide anlattılar yüklemeyi başardım ama tele yüklerken seçeneklerin arasında türkçe olmadığını gördüm
zaten benim de şüphem acaba multılang programında türkçe varmı?ben onu yükleyemiyorum bana onun tam olarak nasıl yüklendiği lazım
mesela yabancıların verdiği programda bir dosyayı silmeden yükleme yapmadı bana o dosyanın adını verdiler sildim ve yükledim şimdi multılang da da benzer bir durum mu var biliyorum işte.

tuncaysahin
03-21-2008, 07:17 PM
Zaten yükleme paketinde Türkçe dil desteği yok ise, yüklemenizin anlamı yok. Sadece yapmanız gereken paket içereğinde dil seçeneklerinde Türkçe olan bir paket yüklemelisiniz. Bunun bulunması konusunda yeterli bilgiye sahip değilim. Fakat zaman içerisinde çözülebilecek birşey olabilir. Eskiden Blackberry'lerde Türkçe dil desteği yoktu. Daha sonra bir yazılım sayesinde şirketdeki bütün 7290 modellerine Türkçe yüklemiştim. Fakat benim paket programında, Türkçe vardı. O siteyi hiç hatırlamıyorum. O sitede bütün modellerin paketleri ücretsiz yükleme yapılabiliyordu.

erardag
03-22-2008, 10:26 PM
Selam,

8310 için şu adrese gidin:
https://www.blackberry.com/Downloads/entry.do?code=A00E5EB0973D24649A4A920FC53D9564

Bilgisayarınızda desktop manager dışında diğer BB yazılımlarını silin isterseniz emin olmak için.

İndirdiğiniz dosyayı bilgisayar yükledkten sonra C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader klasöründen vendor.xml dosyasını silin.

Blackberry'i bilgisayara takıp desktop managerı çalıştırdığınızda otomatik olarak yeni versiyon yazılım olduğunu söyler, yüklemeyi seçim, demezse desktop managerdan Application Loaderı çalıştırın. Orada liste gelecek türkçe olması lazım, istediğiniz dilleri seçip diğer her şeyi de seçerek devam deyin, sonraki pencerede Advanced kısmından alttaki seçeneği (erase all currently installed applications) seçin, bu telefonu tamamen siler ve sonra bu programı yükler.

Bu arada bir trick daha var, tüm theme yani ekran temalarını aktif hale getirmek için, o da C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\8310-v4.2.2.184_P2.5.0.40 klasöründeki blackberry.alx dosyasını notepad ile açıp vendor id kısımlarını çıkarmak gerekiyor. Ya da bunun yapılmış halini burdan yükleyebilirsiniz, ekledim. Bunu da vendor dosyasını silmek gibi cihaza yüklemeyi başlatmadan yapmanız lazım.

erardag
03-22-2008, 11:29 PM
Bu arada söylemeyi unuttum, bunları yaptıktan sonra cihaz ingilizce olarak açıldığında ilk setup wizard çalıştırmasında size hangi dilleri telefonda tutmanızı istediğinizi sorar, orada da mutlaka türkçeyi işaretleyin. sonra da menu ve benzeri şeyleri hangi dilde göstermek istediğinizi sorar orda da türkçeyi seçin ve telefonunuz türkçe olacaktır.

nuraykarayavuz
03-23-2008, 09:37 PM
allah senden cidden razı olsun ya çok şükür türkçe yükledim biraz uzun sürdü ama sabırla bekledim nerdeyse 2 saatimi aldı.
neyse sonuç perfect ne zamaandır bu iş için uğraşıyordum sana ne kadar teşekkür etsem azdır hızır gibi yetiştin valla allah seninde işlerini hep rast getirsin inşallah
sevgiler

erardag
03-23-2008, 09:55 PM
Sevindim hallolduğuna. Güle güle kullanın.

Abdullah
03-24-2008, 09:50 AM
super. Sonunda sabrettigine degdi sanirim. Bundan sonra sende BlackBerry bagimlisi olarak yolunda devam edeceksin sanirim :)

nuraykarayavuz
03-28-2008, 03:26 PM
hepinize yardımlarınızı için çok teşekkür ederim arkadaşlar en azından her istediğimi öğrenebileceğim bir yardım sitesinin varlığını bilmek bile çok güzel. daha şimdiden telimi çok beğenerek kullanmaya başladım bile bundan sonra başka tel kullanmak zor gelecek galiba...

DİDEM BERBER KOÇ
04-22-2008, 10:48 AM
Merhaba ,
Bİlgİsyarimdakİ Msn Sayfasinin üstünde Dosya Araçlar Yardim Yazan Satir Ve İçerİĞİ Tamamİyle İngİlİzce Şu An Bu Sayfayi Bulmak İçİn Bİle Deneme Yanilma Yoluyla Buldum Bu Bölümü Ve İçerİĞİnİ Nasil Türkçeye çevİrebİlİrİm ?

BBPro
04-23-2008, 11:37 PM
bilgisayarımdaki derken? :)

serseri1985
06-04-2008, 04:47 PM
arkadaşlar merhaba
ben daha çok yeni bir 8310 kullanıcısıyım. dili ingilizce ve sorun yaşıyorum dilini türkçeye çevirmeme yardımcı olursanız sevinirim.
birde bu telefonlar kablosuzu destekliyor yeşil ışık yanınca bağlanılmış demektir diyor. benim üst katımda kardeşimde kablosuz var bende bağlanmaya çalışıyorum yeşil yanıyor ama bağlanmıyor yeriniz uygun değil diyor sorun ne olabilir?
son olarak son aradığım noyu tekrar arama yaparken başına artı 49 koyuyor ve ben otamatikmen yurtdışını aramış oluyorum bu sorunu nasıl çözecem?
çok soru sordum biliyorum ama lütfen yardım edin?

ya arkdaslar 8320 kullnıorum ama ı ları i yapamıorum nasıl halledeblırım ??

Abdullah
06-05-2008, 09:44 AM
ya arkdaslar 8320 kullnıorum ama ı ları i yapamıorum nasıl halledeblırım ??

ı harfi basılı iken trackballu cevir, karşına çıkacaktır

hamza
03-11-2009, 07:39 PM
başaramıyorum bi kişiden özel yardım rica ediyorum mail adresini özel pm atarsa cok sevinirim.

hamza
03-11-2009, 07:53 PM
valla bir şeyler yaptım türkceyi sectim ilerlettim ama şu cıktı karşıma

net.rim.platform.lang.tr cihazda olmayan bu yazılım yüklenmesi gerekir diyor :S ne yapmam gerekior

Abdullah
03-15-2009, 12:45 PM
ok. öncelikle cihazında Türkçe seçeneği yüklenmemiş.
önce Turkcell veya Avea nın sayfasından cihaz yazılımını pc ne indir (BB desktop Managerin var olduğunu varsayıyorum)
Sonra indirdiğin yazılımı pc ne kur. cihazını bağla ve desktop manageri çalıştır. Application loader a gir ve orada cihaz yazılımı kısmı varken advanced(özellikleri tıkla) . Açılan sayfada diller gelecek, orada Türkçeyi de seç ve ilerle. Yeniden onu cihazına kuracaktır

hamza
03-15-2009, 05:06 PM
olmuyor ne denesem olmadı net.rim.platform.lang.tr bana mail adresinizi verirmisiniz? pm atarsanız cok sevinirim

ast0180
06-27-2009, 01:46 PM
Yurtdışından aldığım cihaza şu şekilde Türkçe yükledim : Bilgisayardaki Desktop Manager'in son versiyonunu (4.7) indirdim.Application Loader'ı çalıştırdım.Gelen sayfada Türkçe'yi işaretledim ve ileri....Cihaza Türkçe yüklendi...

AlbatrosBoss
08-02-2010, 09:47 AM
arkadaşım avea linkinde hata veriyor ben de bold 9700 kullanıcısıyım yükleyemedim bir türlü gitti.

AlbatrosBoss
08-02-2010, 09:48 AM
Yurtdışından aldığım cihaza şu şekilde Türkçe yükledim : Bilgisayardaki Desktop Manager'in son versiyonunu (4.7) indirdim.Application Loader'ı çalıştırdım.Gelen sayfada Türkçe'yi işaretledim ve ileri....Cihaza Türkçe yüklendi...

ben de denedim bunu ama çıkmıyor nedense. application loaderde güncellenecek herhangi bir şey yok gibi birşey çıkıyor

ahmet inaç
08-02-2010, 10:08 AM
ben de denedim bunu ama çıkmıyor nedense. application loaderde güncellenecek herhangi bir şey yok gibi birşey çıkıyor

sürümün 5.x.x. ise aşagıdaki linkten indirip kurabilirsin

http://bblackberry.blogspot.com/2009/12/blackberry-50-isletim-sitemleri-icin.html