PDA

View Full Version : Turkcell bis abonelİĞİndekİ deĞİŞİklİk

adigesave
06-04-2009, 02:41 PM
Öncelikle böyle konu açıldımı tam olarak bilmiyorum rast gelmedim. Açılmışsada kusura bakmayın.
Öğrendiğim kadarıyla artık sınırsız bis aboneliğinde wapta ücretsiz turkcell sitesinden aldığım yazıyı kopyalıyorum..

Sınırsız tarife ve kontratlı BlackBerry teklifleri için ücretlendirme kısmında belirtilen fiyatlar, cihaz üzerinden yurtiçinde gerçekleştirilen ve tüm apnleri kapsayan GPRS kullanımları için geçerlidir. (wap ve internet apnleri sınırsız pakete dahildir.)

Müşteri hizmetlerini aradım onlarda çok fazla wap aboneliği olduğundan böyle bir kampanya yapıldı denildi. Bu kampanya bitermi gibi soruma ise verdiği cevap sanmıyorum biteceğini çünkü çok fazla wap kullanıcısı var ve bis aboneliği yeni oturmaya başladı bununla ilgili takip yapmakta istiyorsanız turkcell anasayfasından cihazlar ve blackberry kısmından bakabilirsiniz denildi. Artık bu şekildeyse 10numara internet keyfi... :D

epsilon
06-04-2009, 03:05 PM
Bu konuda Tukcell'e bir mail de gönderdim ben, detayların açıklanması için, zira gönderdiğimde web sitesi henüz güncellenmemişti, yolladığım mail ve gönderdikleri cevap aşağıdaki gibi:

Sayın Yetkili,
Ben kurumunuz sınırsız BIS abonesiyim. Turkcell'in düzenlemiş olduğu BBerry kampanyası ile aldığım cihazımı BIS ile kullanmaktayım. Ben Turkcell ile sözleşme imzalarken, gerek imzaladığım sözleşmede, gerek satıcının sözlü ifadelerinde gerekse web sitenizde aboneliğimin sınırsız olduğu ve wap bağlantısı kurmam halinde bunun ayrı bir şekilde fatura edileceği tarafıma iletildi.

Ancak son günlerde üyesi bulunduğum BBerry forumunda gördüğüm kadarı ile bazı üyeler Turkcell'in BIS abonelik şartlarında değişikliğe gittiğini, içinde bulunduğumuz aydan itibaren aboneliğin 3gb ile sınırlandırıldığını ancak wap bağlantısının da ayrı bir şekilde fatura edilmeyeceğini Turkcell müşteri hizmetlerinde görevli olan personelden öğrendiklerini yazmaktadırlar. Ancak böyle bir değişikliğin yapıldığı ne tarafıma tebliğ edildi ne de kurumunuza ait web sitesinde duyuruldu. Bugün şu saatte dahi BIS tarifelerine baktığımda sınırsız bağlantı olduğunu, yani imza etmiş bulunduğum sözleşme ile aynı şekilde şartların sürdüğü görülmektedir.

Şayet bu değişiklikler yapıldı ise neden bu biz BIS abonelerine SMS ya da e-posta yolu ile tebliğ edilmemiş, en azından web sitesinde duyurulmamış ya da web sitesi güncellenmemiştir? BIS abonelerine dahi "cepte internet" gibi bizi ilgilendirmeyecek kampanyaları neredeyse her gün SMS ile bildiren Turkcell için değişiklik ile ilgili bir SMS ya da e-posta göndermek çok mu zordur?

Sizden bu konuda en kısa zamanda yanıt bekliyor, şayet BIS sisteminde bir değişikliğe gidildiyse, söz konusu değişikliği ve yeni şartları içeren bir döküman göndermenizi talep ediyorum.

İyi Çalışmalar,
Arş. Grv. Emir OTLUOĞLU
İ.Ü. İşletme Fakültesi
Finans Anabilim Dalı

Turkcell'den gelen cevap:
Sayın Otluoğlu,
Blackberry BlackBerry e-posta, internet, kurumsal veri, anlık mesajlaşma, kişisel uygulamaları üzerinden yapılan testler sonucunda en ileri kullanıcıların 100 MB'lık kullanımı geçemediği görülmüştür. Yapılan çalışma sonucunda 3 GB'lık yüksek bir kullanım belirlenmiş bulunuyor. Bu nedenle 3 GB'a kadar sınırsız kullanım yapabilirsiniz.

Bu teknolojide, alınan ve gönderilen verilerin boyutları otomatik olarak KB cinsinden düşmektedir.

2009 Mayıs ayı itibariyle müşterilerden gelen talepler doğrultusunda BIS paketlerine wap ve diğer internet apn bağlantıları da dahil olmuştur.

Ancak BIS paketlerine dahil olan bu bağlantılardaki data verilerinde Blackberry altyapısı kullanılmadığından tanımlanmış olan bu 3 GB'lık sınır bilgilendirmesinin yapılması gerekli görülmüştür.

Saygılarımızla,
TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş.
Nazmiye Alsaç

sonuç olarak limitsiz abonelik 3GB ile limitlendirilirken Wap ücretsiz hale getirilmiş.

Bu arada kaç MB'lık kotanızın kaldığını kalan mb yazıp 2260'a göndererek öğrenebiliyorsunuz. (22 Haziran'a kadar 3052,57 MB limitim kalmış, demek ki aylar itibarı ile devrediyor).

pantheon
06-04-2009, 04:17 PM
O 2260'la kalan MB kontrolu sanirim standart GPRS paketleri icin..

100 asamiyorlarmiymis
Walla ben bi ara baya kaptirmistim hergun http://www.bbc.co.uk/podcasts/
'Den podcast indiriyoodum :) tanesi 20mb'tan dusunun artik..

Aylik 3gb ne oluyor gunluk 100mb mi oluyor?

Bu ayrica "m.youtube.com" video da izleyebilecez demek oluyor deilmi.. Sahane walla..

Kolay gelsin (dilekce supermis)

adigesave
06-04-2009, 06:57 PM
video izleyebileceğiz diye bende sevindim ama açılmadı hiç :( zaten youtubede hata veriyor siteye hiç girmiyor diğerlerinin nedeni ise flash playerden kaynaklanıyor o yüzden de giremeyeceğiz galiba

muratcolakoglu
06-04-2009, 07:26 PM
Vodafone'dayım, wap bağlantımı kapattırdım ve hala BBC den Podcastları BIS üzerinden ücretsiz indiriyorum. Siz bunun için Turkcell'e para ödüyorsanız kocaman birer alkış hepinize.

adigesave
06-04-2009, 07:49 PM
açıkcası turkcellde wapla ilgili sorunlar yaşadıktan sonra wapı kapattırdım bu ücretsiz durumu çıkınca açtırdım ilk başta sorun yaşadım artık sorun yaşamayız heralde ve turkcellin açıkcası internet bağlantısı ve diğer yönleri vodafone göre biraz önde internet konusunda turkcelli tercih etmemin sebebi biraz daha hızlı olması başka bir sebebi yok zaten turkcellide internet için kullanıyorum telefon görüşmelerini daha çok vodafone ve avea hattımdan yapıyorum

epsilon
06-04-2009, 07:56 PM
Vodafone'day?m, wap ba?lant?m? kapatt?rd?m ve hala BBC den Podcastlar? BIS üzerinden ücretsiz indiriyorum. Siz bunun için Turkcell'e para ödüyorsan?z kocaman birer alk?? hepinize.

3GB asilmadigi surece hic birseye para odemiyoruz, ustelik artik wap'a da!
Gunde yaklasik 100 e-posta dusuyor toplam 2 mail kutuma da, hergun ortalama 30dk internet sitelerine giriyorum, gazete okuyorum, forumlara bakiyorum, facebooka giriyorum, zaman zaman msn ve bberry mes. kullaniyorum yine de ayda 1 kusur gb gecmiyor. Dolayisi ile de ekstra ucret falan odemiyorum, son derece de memnunum.

muratcolakoglu
06-04-2009, 08:03 PM
Ben 3GB yi aşsam dahi hiçbirşey ödemiyorum.

adigesave
06-04-2009, 08:08 PM
valla bilmiyorum vodafone internet servislerinin ücretlendirmesinde bir hata var heralde normal konuşmalarda fazladan bir kaç kez bana fatura göndermişlerdi hatta bu ayki faturamda öyle itiraz ettim hepsinide kazandım bunların farkını bizemi gönderiyorlar yoksa :D

adigesave
06-04-2009, 08:36 PM
youtubeye en sonunda girdim ve bir video açtım canavar gibide çalışıyor süper ya :D

pantheon
06-06-2009, 01:20 PM
video izleyebileceiz diye bende sevindim ama aç1lmad1 hiç :( zaten youtubede hata veriyor siteye hiç girmiyor dierlerinin nedeni ise flash playerden kaynaklan1yor o yüzden de giremeyeceiz galiba

Madem wap da dahil oldu artik..

Teknik olarak m.youtube.com sitesine girip ucretsiz izleyebilir olman lazim degilmi??

Benim wap kapali oldugu icin izleyemiyorum..

Oyle deneyince acilmiyormu videolar..

Videolar sitede acilmiyor.. Resme tiklayinca blackberry'nin video player videoyu yukuluyor ve izleyebiliyor olman lazim..

adigesave
06-06-2009, 03:38 PM
Madem wap da dahil oldu artik..

Teknik olarak m.youtube.com sitesine girip ucretsiz izleyebilir olman lazim degilmi??

Benim wap kapali oldugu icin izleyemiyorum..

Oyle deneyince acilmiyormu videolar..

Videolar sitede acilmiyor.. Resme tiklayinca blackberry'nin video player videoyu yukuluyor ve izleyebiliyor olman lazim..

açtım açtım en son mesajda açtığımı belirten yazı yazmıştım farketmedin heralde turkcellin yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntı oluyor galiba bir kaç kez öyle açılmadı onun dışında süper çalışıyor kesilmeden izleyebiliyorum bende kapattırmıştım o ücretlerden dolayı ücretsiz olduğunu söyledikleri için açtırdım sende açtır kaçırma fırsatı :D

muratcolakoglu
06-08-2009, 08:42 PM
youtubeye en sonunda girdim ve bir video açtım canavar gibide çalışıyor süper ya :D

Youtube a nasıl girdin? Tarif etsene.

adigesave
06-08-2009, 10:45 PM
Youtube a nasıl girdin? Tarif etsene.

tarayıcıdan adrese m.youtube.com adresini yazdım ilkinde açılmadı ama sonradan açıldı şebekenden kaynaklanan sorunmuş video izlemek içinde videonun üstündeki resmi tıkladım wap geçilsin mi geçilsin sonra video açıldı.

muratcolakoglu
06-09-2009, 11:44 AM
tarayıcıdan adrese m.youtube.com adresini yazdım ilkinde açılmadı ama sonradan açıldı şebekenden kaynaklanan sorunmuş video izlemek içinde videonun üstündeki resmi tıkladım wap geçilsin mi geçilsin sonra video açıldı.

Ben wap bağlantımı kaparttırmıştım. Vodafone'la konuştum meğersem wap BIS aboneleri için zaten ücretsizmiş. Şimdi açtırdım hemen deneyeceğim. Vodafone culardan öğrendiğime göre youtube de bazı videoları izlemek mümkün olmuyormuş. İzleyebileceklerimi sıraladı.

adigesave
06-09-2009, 09:34 PM
Ben wap bağlantımı kaparttırmıştım. Vodafone'la konuştum meğersem wap BIS aboneleri için zaten ücretsizmiş. Şimdi açtırdım hemen deneyeceğim. Vodafone culardan öğrendiğime göre youtube de bazı videoları izlemek mümkün olmuyormuş. İzleyebileceklerimi sıraladı.

şimdi turkcellde wap ücretliydi artık değil vodafonede de bis aboneliğim var ama daha tam olarak kullanmadım wap ücretlimi bilmiyorum ama aveada wap ücretli onuda bugün öğrendim youtube gelincede açıkcası izleyemediğim video kalmadı bu aralar benim hitim backkom canım sıkılınca açıyorum bir tane ona gülüyorum :D