View Full Version : Avea İle ilgili Bİlgilendirme yapabilir, Olabildiğince yardımcı olurum....
mouratt
02-11-2008, 07:32 PM
Arkadaşlar ben de Avea personeli olarak sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Sakın Misilleme olarak algılanmasın. Sadece yardımcı olmak için yazdım. Ben Turkcell'i öğrenicem, Diğer arkadaşlarla da paslaşacağız ve siteye yararlı olmaya çalışacağız. Avea benim işim....
Saygılar....
Abdullah
02-11-2008, 10:01 PM
Teşekkürler Mouratt
crackberry
02-12-2008, 11:33 AM
Bu forumların mantığı da bu mouratt. her kez bildiğini paylaşır ve böylece her kez biraz daha bir şey öğrenmiş olur. onun için avea'dan gelen her hangi bir yeniliği, değişikliği hemen yaz. seviniriz.
selamlar
crackberry
gursamet
02-12-2008, 03:15 PM
ne fark eder ki avea turkcell ... hepimiz BB için yaşamıyor muyuz... yanii ben oyle :D :D :D
crackberry
02-12-2008, 03:25 PM
ne fark eder ki avea turkcell ... hepimiz BB için yaşamıyor muyuz... yanii ben oyle :D :D :D
hadi gel isimlerimizi değiştirelim. sen crackberry ol :D
gursamet
02-12-2008, 04:40 PM
yok abi sen crackberry sin ben gursamet... ben senin dedim yaa eline su dokemem :D :D
Waterloo
02-12-2008, 07:39 PM
Ikinize de paylastiklariniz icin cok tesekkurler gercekten Crackberry normal bir kullanicinin cok daha fazlasi bilgiye ve deneyime sahip. gursamet sen de crackberry oldun artik gercekten basarilarinin devamini diliyorum :D
crackberry
02-12-2008, 07:47 PM
Ikinize de paylastiklariniz icin cok tesekkurler gercekten Crackberry normal bir kullanicinin cok daha fazlasi bilgiye ve deneyime sahip. gursamet sen de crackberry oldun artik gercekten basarilarinin devamini diliyorum :D
iltifatlara bir son verelim artık. :o yardımcı olabiliyorsam ne güzel benim için. ben de bu herkeze katılımları için tşk ederim.
gursamet
02-13-2008, 10:09 AM
hahaha :D
bende tesekkur ederim abdullah abi ....
bodyhan
05-07-2008, 11:07 AM
Selam..Forma yeni üye oldum..BB almak istiyorum kişisel kullanım maksatlı. Şu anda da Hp kullanıyorum. Aslında sadece 8320 modeli üzerinde duruyordum ama formu okuyunca 8310 modelinin de uygun olabileceğini değerlendiriyorum. Bir avea kullanıcısı olarak EDGE internet bağlantısında sorun yaşar mıyım? Wi Fi bağlantısı daha mı hızlı bir bağlantıdır..?? GPS, konumlama dışında baska bir işime yarar mı? Ve bağlantı gücü nasıldır, yani hikayeden bir gps bağlantısı mı var diger cep telefonlarındaki gibi..?
Bu sorular ilk merak ettiklerim..Özellikle avea da çalıştığınız için size soruyorum bunları ve İstanbulda oturmama rağmen avea yetkili merkezlerden BB hakkında yeterli bilgi alamadım ne yazık ki..İyiyki bu form varmış, gerçekten çok tesekkür ederim.
iyi çalışmalar...
BBPro
05-07-2008, 01:28 PM
Selam..Forma yeni üye oldum..BB almak istiyorum kişisel kullanım maksatlı. Şu anda da Hp kullanıyorum. Aslında sadece 8320 modeli üzerinde duruyordum ama formu okuyunca 8310 modelinin de uygun olabileceğini değerlendiriyorum.
Bir avea kullanıcısı olarak EDGE internet bağlantısında sorun yaşar mıyım? Wi Fi bağlantısı daha mı hızlı bir bağlantıdır..??
EDGE hızıyla sorun yaşamazsınız,zaten BIS aktivasyonunuzu açmadan BlackBerry'nin nimetlerinden faydalanamayacağınız için wi-fi bir çok zaman anlamsız hale gelir(yurtdışına çıkmazsanız)
GPS, konumlama dışında baska bir işime yarar mı? Ve bağlantı gücü nasıldır, yani hikayeden bir gps bağlantısı mı var diger cep telefonlarındaki gibi..?
GPS'li modellerin GPS modülleri oldukça etkilidir.Gideceğiniz yerin tarifini almak,(hem harita üzerinde hem de yazılı olarak) hızınızı ölçmek ve tabiki nerede olduğunuzu görmek çok kolay.Eğer biraz paraya kıyıp internet üzerinden çeşitli programlar satın alırsanız o zaman olacaklara siz de şaşıracaksınız ;)
soruların muhattabı ben değildim ama cevaplıyım dedim ;)
mouratt
05-07-2008, 04:06 PM
soruların muhattabı ben değildim ama cevaplıyım dedim ;)
ben soruyu görene kadar zaten cvp verilmiş. Avea kullanıcıysan zaten cihazı aldıktan sonra bireysel olarak ta bu paketten faydalanabilirsin. tek yapman gereken müşteri hizmetlerini aramak.
bodyhan
05-16-2008, 09:52 PM
Selam arkadaşım...yine ben...
Bu İstanbula ne oldu bilmiyorum..Bir türlü 8310 bulamadım koca şehirde..Sana bir kaç sorum var..
1. Niye avea mağzalarındaki satış elamanları blackberry deyince fransız vatandaşı gibi davranıyorlar..???
2. 8310 nu sadec vadofone mu getiriyor digerleri GPS destek veremedikleri için mi getirmiyorlar.??
3. Haziranda yeni modelleri mi gelecek, Bu yüzden mi bulamıyorum bu 8310 nu..
4. ayrıca seni kutlamak istiyorum..Çünkü koca şehirde senin kadar konusuna hakim birisini bulamadım. Her gittiğim şubede arkadaşlar fransız.
5. Yazılımlar geliştiriliyormuş, 8310 nu alsam daha sonra elimde patlar mı yoksa upgrade olur mu..??
6. Ben bu modeli alamayacak mıyım..Nedir bu sıkıntı bayilerde..Eğer bana yardım edersen bir tane 8310 ya da 8330 almak istiyorum..Help..!!:)
teşekkür ederim şimdiden...
Waterloo
05-17-2008, 08:42 AM
Bu İstanbula ne oldu bilmiyorum..Bir türlü 8310 bulamadım koca şehirde..Sana bir kaç sorum var..
1. Niye avea mağzalarındaki satış elamanları blackberry deyince fransız vatandaşı gibi davranıyorlar..???
2. 8310 nu sadec vadofone mu getiriyor digerleri GPS destek veremedikleri için mi getirmiyorlar.??
4. ayrıca seni kutlamak istiyorum..Çünkü koca şehirde senin kadar konusuna hakim birisini bulamadım. Her gittiğim şubede arkadaşlar fransız.
5. Yazılımlar geliştiriliyormuş, 8310 nu alsam daha sonra elimde patlar mı yoksa upgrade olur mu..??
6. Ben bu modeli alamayacak mıyım..Nedir bu sıkıntı bayilerde..Eğer bana yardım edersen bir tane 8310 ya da 8330 almak istiyorum..Help..!!:)
1. Avea magazalarinda 8310 degil BB bulursan kacirma al :) Stoklarina BB almaktan korkuyorlar
2.8310 sadece vodafone cihazi simlocklu Vodafone dan baska hatla kullanamazsin
3. Yeni versiyon geldiginde cihazini upgrade edersin elinde kalmaz asla, haziranda yeni bir model fln gelmeyecek
4. 8330 modeli Turkiyeye gelmeyecek, istersen 8820 al ondada GPS mevcut.
Arkadaşlar ben de Avea personeli olarak sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Sakın Misilleme olarak algılanmasın. Sadece yardımcı olmak için yazdım. Ben Turkcell'i öğrenicem, Diğer arkadaşlarla da paslaşacağız ve siteye yararlı olmaya çalışacağız. Avea benim işim....
Saygılar....
abicim ben 8100 kullaniyomda su ekrandaki veribaglantisi reddelidi yazisini hala goturemedim birde sebeke siddetini gosteren simgenin yaninda surekli edge gprs gsm falan bunlar yaziyi bazen hicbirisi yazmiyo o zaman da arayanlar ulasamiyo bana telefon kapali gibi oluyo! neden boyle oluyo? bi bilginiz warmmidir acaba?
BBPro
05-25-2008, 10:26 PM
blackberry konusunda yeterli eğitim alınmamıştır..derin bir konu..
GPS desteği verilememesi diye bir şey yok,operatör hangi cihazı isterse o gelir..
yok öyle bişi,haziranda yeni cihaz gelmeyecek..
blackberry konusunda yeterli eğitim alınmamıştır..derin bir konu..
cihazı alırsın yazılımı sonradan güncellersin..
yeterli araştırnayı yapmamışsınız sanırım..bırakın vodafone bayisini, internette bile satılıyor 8310..
kaldı ki vodafone storelarda da satılıyor..
soruların muhattabı yine ben değildim ama dayanamadım :)
mouratt
05-26-2008, 12:10 AM
soruların muhattabı yine ben değildim ama dayanamadım :)
Arkadaşlar kusura bakmayın uzun zamandır randımanlı olarak foruma giremiyorum. Hatta doğru düzgün internete girme şansım bile olmadı. Yakında nişanlanacağım inşallah onunla uğraşıyorum ve birde yeni bayilik işlerim falan var.
Yakında soruların muhatabı olarak geri döneveğim. İdare edin artık bir süre daha..:(
bodyhan
06-02-2008, 10:44 AM
Ben bu modeli alamayacak mıyım..Nedir bu sıkıntı bayilerde..Eğer bana yardım edersen bir tane 8310 ya da 8330 almak istiyorum..Help..!!
yeterli araştırnayı yapmamışsınız sanırım..bırakın vodafone bayisini, internette bile satılıyor 8310..
kaldı ki vodafone storelarda da satılıyor..
sevgili moderatörüm..ilginize çok teşekkür ederim..Fakat araştırma yapmamışsınız kısmına katılmıyorum.Çünkü gerçekten çok araştırdım ama avea ile çalışacak 8310 bulamadım. Evet vodafone larda satılıyor, hatta sim kilidinin kırıldığını da biliyorum ama bu sefer de garanti kapsamından çıkıyormuş alet.
Eğer siz bulabilyorsanız bana adresini yazabilirseniz çok sevinirim..
saygılar..
mouratt
06-02-2008, 05:31 PM
Merhabalar;
Avea şu anda 8310 cihaz bulundurmuyor elinde. Nedenini bende bilmiyorum ama internet sitesinde tanıttığı modellerin dışında herhangi bir model bulmak, sizinde dediğiniz gibi neredeyse imkansız.
Ben de ilk aldığımda 8310 u tavsiye etmişlerdi ama mağazalarda 8300 olduğu için bu modeli almıştım.
Sanırım genel olarak avea bu modeli getirmiyor.
dcerdil
06-10-2008, 05:16 AM
merhabalar,
kisa bir sure icin Turkiye'ye gelecegim, yaklasik bes hafta kadar..
bu sure icinde yurtdisindan getirecegim 8310 BB'mi kullanmak istiyorum..
Sanirim oncelikle Telekomunikasyon kurumu'na kayit yaptirmam gerekiyor..
eger kaydin yapildigini farzedersek:
1) kontorlu hatla BB icin gprs/edge plani kullanabilir miyim?
2) kontorlu hatla telefon konusmasi ve email, gps harita, vb. gunluk BB kullanimi icin, avea, vodafone veya turkcell'den hangisini tavsiye edersiniz?
3) operatorun hangi planini/planlarini tavsiye edersiniz?
simdiden tesekkurler.
Waterloo
06-10-2008, 04:57 PM
1. Aldigin BB 8310 mutlaka oradaki operatorden simlocku kaldirttir yoksa burada kayit ettirsen bile kullanamazsin.
2. Pasaportun uzerine kaydettiriceksin buraya gelin 2-3 gununu alir bu islem
3. Turkcell ve Avea ikiside ayni hizmet ayni hiz hemen hemen ayni Vodafone'u hic sayma
4. Sinirsiz paket tabiki sinirli olup icin icini yiyecegine 20ytl fazla ver rahat et
BBPro
06-11-2008, 12:45 AM
merhabalar,
kisa bir sure icin Turkiye'ye gelecegim, yaklasik bes hafta kadar..
bu sure icinde yurtdisindan getirecegim 8310 BB'mi kullanmak istiyorum..
Sanirim oncelikle Telekomunikasyon kurumu'na kayit yaptirmam gerekiyor..
eger kaydin yapildigini farzedersek:
1) kontorlu hatla BB icin gprs/edge plani kullanabilir miyim?
evet kullanabilirsin..
2) kontorlu hatla telefon konusmasi ve email, gps harita, vb. gunluk BB kullanimi icin, avea, vodafone veya turkcell'den hangisini tavsiye edersiniz?
turkcell'de bir sorun yok;avea veya vodafone'u bilmiyorum..
3) operatorun hangi planini/planlarini tavsiye edersiniz?
kontörlü hat kullanacaksan tek şansın var sınırsız paket haftada 100 kontör..
simdiden tesekkurler.
umarım yardımcı olabilmişimdir..
Mustafa Erinanç
07-05-2008, 10:13 PM
Merhabalar, ben bu gün blackberry 8820 aldım ancak aldıktan sonra öğrendim ki sadece türkcell hat ile çalışıyormuş. Türkcell hattımı 1 ay önce kırıp attım kişisel nedenlerden dolayı, avea hattı blackberry 8820 de çalıştırmanın bir yolu var mı?
Abdullah
07-07-2008, 09:56 AM
Eğer telefonu bir kampanya dahilinde almadıysan, yani tel için bir borcun yoksa kvk yı arayıp sim kilidinin açılmasını ısrarla isteyebilirsin.
Mustafa Erinanç
07-07-2008, 04:19 PM
Hiçbir borcum yok, telefon edip halletmeye çalışayım, teşekkürler.
umutcan_1982
08-26-2008, 03:56 AM
Selam..Forma yeni üye oldum..BB almak istiyorum kişisel kullanım maksatlı. Şu anda da Hp kullanıyorum. Aslında sadece 8320 modeli üzerinde duruyordum ama formu okuyunca 8310 modelinin de uygun olabileceğini değerlendiriyorum. Bir avea kullanıcısı olarak EDGE internet bağlantısında sorun yaşar mıyım? Wi Fi bağlantısı daha mı hızlı bir bağlantıdır..?? GPS, konumlama dışında baska bir işime yarar mı? Ve bağlantı gücü nasıldır, yani hikayeden bir gps bağlantısı mı var diger cep telefonlarındaki gibi..?
Bu sorular ilk merak ettiklerim..Özellikle avea da çalıştığınız için size soruyorum bunları ve İstanbulda oturmama rağmen avea yetkili merkezlerden BB hakkında yeterli bilgi alamadım ne yazık ki..İyiyki bu form varmış, gerçekten çok tesekkür ederim.
iyi çalışmalar...
merhaba
öncelikle şuan gprs veya edge hızı diğer cihazlarda olduğu gibi blackberryde de
aynı
hız senin için önemli ise
geleceğe yatırım yaparak
3g özelliği olan bir cihaz alman lazım ki daha hızlı bağlanabilesin
(3g de hız buarada 7mb) oda diğer 3g olan farklı cihazla yine aynı hızda tabi
yani cihazın markası bağlantı hızını değiştrmez önemli olan internete nasıl bağlanıdığındır gprs edge veya 3g bunlardan biriyle internete bağlanırsın ve hangisi üzerinden internete bağlanıosan hızında ona göre belirlenir
(BAĞLANTI HIZLARI:
GPRS şebekesinde saniyede 85,6 Kilobit** (saniyede 10,7 KiloByte)
EDGE şebekesinde saniyde 236,8 Kilobit** (saniyede 29,6 KiloByte)
3G şebekesinde saniyede 7,2 mb /s )
ve doğal olarak şuan henüz 3g olmadığı için en hızlı internete erişim edge
wi-fi bağlanısı yaparsan edge'e göre internete tabiki daha hızlı bağlanırsın sonuçta hattın üzerinden deil adsl üzerinden internete bağlanıosun
ayrıca blackberry de sadece gps yok onun dışında bir çok özelliği var bende çünkü bu cihazın birçok özelliği var ve saymakla bitmez. ve öyle bir cihaz ki siz sadece cihazı kağpatıp açtığınızda yeni bir enü bile aklenmiş olabiliyor ve siz hiç bir şey yapmadan öreneğin msn
umutcan_1982
08-26-2008, 03:59 AM
merhaba
aynı
geleceğe yatırım yaparak
yani cihazın markası bağlantı hızını değiştrmez önemli olan internete nasıl bağlanıdığındır gprs edge veya 3g bunlardan biriyle internete bağlanırsın ve hangisi üzerinden internete bağlanıosan hızında ona göre belirlenir
(BAĞLANTI HIZLARI:
wi-fi bağlanısı yaparsan edge'e göre internete tabiki daha hızlı bağlanırsın sonuçta hattın üzerinden deil adsl üzerinden internete bağlanıosun
ayrıca blackberry de sadece gps yok onun dışında bir çok özelliği var bende çünkü bu cihazın birçok özelliği var ve saymakla bitmez. ve öyle bir cihaz ki siz sadece cihazı kağpatıp açtığınızda yeni bir enü bile aklenmiş olabiliyor ve siz hiç bir şey yapmadan öreneğin msn
Waterloo
08-26-2008, 05:26 PM
merhaba
aynı
geleceğe yatırım yaparak
(BAĞLANTI HIZLARI:
umutcan cok tesekkurler
WAKEFULLL
09-06-2008, 11:04 AM
Saygılar....
slm..ben bb 8120 kullalnıcısıyım aynı zamanda avea kontörlü hattım var bis üyeliğinden faydalanabiliyormuyum acaba?
emre1979
09-09-2008, 10:38 AM
Sevgili Arkadaşlar Blackberry 8700g marka telefonu avea sım kartı ıle kullanamıyorum
yardımcı olursanız sevınırım
BBPro
09-09-2008, 07:09 PM
slm..ben bb 8120 kullalnıcısıyım aynı zamanda avea kontörlü hattım var bis üyeliğinden faydalanabiliyormuyum acaba?
maalesef kullanamıyorsunuz..
AveaBlackBerry 8300 Curve
09-20-2008, 11:15 AM
Saygılar....
Murat Bey;
Avea'da Bireysel Bayi mi yoksa Kurumsal bayidemi çalışıyorsunuz. Bende Kurumsal Satış Müdürüyüm Uct Telekom
Saygılarımla
AveaBlackBerry 8300 Curve
09-20-2008, 11:45 AM
iyi çalışmalar...
Öncelikle hoş geldiniz. Tabi memnuniyetle yardımcı olayım size Bende bir Avea kullanıcısı ve yetklisi olarak kendim BB 8300 Curve kullanıyorum ve hiçbir sıkıntım yok herşey çok ii Bireysel anlamda bir BB almak istyorsanız Öncelikle sim kilidi olamayan herhangi bir BB alarak mevcuttaki Avea Faturalı hattınız 444 1 500 arayarak Bis tanımlaması yaptırabilirisniz Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Teşekkürler
mouratt
09-29-2008, 09:42 AM
Arkadaşlar kusura bakmayın (baktınız ama neyse artık) uzuuuuuuuun bir süredir foruma giremiyorum. Özel işlerim falan mahvetti beni. Ama artık döndüm aranıza. Kaldığımız yerden devam.
Bu arada bir arkadaşımız sormuş kurumsal mı bireysel mağazadamısın diye. 17 ay kurumsal departmanda satış takım liderliği yaptım ama artık avea ile bağlarımı kopardım.
Yine Telekominikasyon sektöründeyim, çok fazla değişen birşey olmadı. Sadece artık taraf değilim bu konuda. Daha geniş ve detaylı işler yapıyorum.
Yinede her türlü gelişmeyi takip ediyorum. Elimden geldiğince yardımcı olurum her konuda.
Herkese kolay gelsin...
don quijote
06-29-2009, 07:18 PM
Merhaba Arkadaşlar,
Avea web sayfasında BIS hizmetiyle ilgili sıkça sorulan sorular arasında yer alan,
"Outlook Adres Defterimi BlackBerry Bireysel Servisi Adres defterime nasıl aktarabilirim?" sorusuyla ilgili olarak merak ettiğim bir şey var; sitede anlatıldığı gibi Outlook adres defterimizi BlackBerry Bireysel Servisi adres defterine aktardık diyelim blackberry'mizden bu adres defterine ulaşabiliyor,görebiliyor muyuz?
orh1905
06-29-2009, 08:59 PM
merhabalar benim size küçük bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. turkcell olan cihazlar başka bir operatörle çalışıyor mu ? eğer çalışmıyorsa nasıl çalıştırabilirim ?? simlock vb gibi işlemler mi gerekiyor?:confused:
Abdullah
06-30-2009, 08:55 AM
cihazda sim lock var ise Turkcell den talep edip sim lock i kaldırıp çalıştırabilirsiniz
ufuktumdogan
07-08-2009, 09:53 AM
Saygılar....
Mouratt Bey;
Aveanın kurumsal kampanyası ile aldığım Storm 9500 makinamın e-mail ayarlarını bir türlü yapamadım. Avea nın müşteri hizmetlerini aradığımda" www.avea.blackberry.com" adresinden ayarlarımı yapabileceğimi söylediler. Ancak söylenen siteye girdiğimde PIN ve IMEI numaralarını istiyor. Kutunun üzerindeki numaraları yazdığımda ise, telefonumun kaydının yapılmadığı gibi bir uyarı veriyor. Aynı kampanya ile benden bir hafta önce telefon alan arkadaşımın telefonu bütün e-mail hesaplarında düzenli olarak çalışıyor. Benim telefonum henüz başaramadı. Telefonun üzerinden ayarları yapmaya çalıştığımda "iş e-posta hesabımı bir BlackBerry Enterprise Server ile kullanmak istiyorum" seçeneğinin ardından ileri tuşu çıkıyor. İlerlediğimde ise BlackBerry Enterprise Server yöneticiniz size Kurumsal Etkinleştirme Parolası verdi mi?" diye soruyor. Hayır deyip devam ettiğimde sistem yöneticinizle görüşün diyor ve ilerlememi söyleyip e-posta ayarlarından çıkıyor.
Ne yapmam gerekli? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Umarım sorunumu anlaşılabilir bir şekilde anlatabilmişimdir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Abdullah
07-08-2009, 12:49 PM
öncelikle sanırım cihazınız çalışırken kurulum sihirbazına giriyor. Şu şekilde tekrar denermisiniz:
-Pili çıkarıp takın
- İlk olarak hattınızda büyük EDGE yazısını görüyormusunuz. Dolayısıyla hattınızı BIS servisine açtırdınızmı
- Karşınıza ne tür bir menu çıkarsa çıksın kapat ile ilerleyip kapatın.
- ayarlar dizinine girdiğinizde 5click email activation diye bir ikon varmı?
- Var ise ona tıklayıp ilerleyip email tanımlamanızı yazınız
ufuktumdogan
07-09-2009, 09:29 AM
öncelikle sanırım cihazınız çalışırken kurulum sihirbazına giriyor. Şu şekilde tekrar denermisiniz:
-Pili çıkarıp takın
- İlk olarak hattınızda büyük EDGE yazısını görüyormusunuz. Dolayısıyla hattınızı BIS servisine açtırdınızmı
- Karşınıza ne tür bir menu çıkarsa çıksın kapat ile ilerleyip kapatın.
- ayarlar dizinine girdiğinizde 5click email activation diye bir ikon varmı?
- Var ise ona tıklayıp ilerleyip email tanımlamanızı yazınız
İlginize teşekkür ederim.
Söylediklerinizi yaptıktan sonra bütün e-posta adreslerimi tanımlayabildim. Yardımlarınız için teşekkür ederim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.