View Full Version : Blackberry Hakkında
orc_lord
02-11-2008, 02:19 AM
Merhaba,
Şu sıralar blackberry'ler beni aşırı derecede sarmış durumda, nedense inanılmaz bir sempatim oluştu ancak çok çeşitli sorularım olacak :)
İlk olarak blackberry 8120 ve 8820'yi beğendim, her ikisindede gps ve wi-fi bulunuyor :)
Şimdi diyelim ki piyasadan bu ürünlerden herhangi birisini aldım ve atıyorumki vodafone veya turkcell hattımı taktım. Normal olarak mesajlaşabilmek veya normal cep telefonları ile yapılan çoğu işlemi blackberry servislerinden birine üye olmadan gerçekleştirebilmem mümkün olacak mı? Yani hani bazı hizmetlerde ücret alınıyorya mesela 2mb internet kotalı blackberry paketleri 19ytl falan oluyor..
Diyelim ki turkcell'den aldım o zaman içerisine vodafone hattı takabilecek miyim?
Wifi özelliğini internete bağlanırken kullanmakta blackberry bir zorluk çıkarmıyor değilmi? Aslına bakarsanız biraz daha çok bireysel kullanım için düşünüyorum, yardımlarınızı bekliyorum..
gursamet
02-11-2008, 11:31 AM
oncelikle aramıza hoş geldin...
şimdi modelden ziyade dikkat etmen gereken BB ni aldıgın servis maalesef sim-lock koyuyor ve diger bir operatorde kullanamıyorsun, oncelikle BB ni alırken ozellikle bu konuyu sor ve danıs...
ikincisi BB ınternet servisine uye olmadan GPS gibi ozellikleri saglıklı kullanman mumkun diil... yani BIS( BlackBerry Internet Service) servisi abonesi olmanı tavsiye ederim...
diyelim ki abone olmadın , hmmm işte bu noktada bazı ozellikleri kaybedersin Push-Email ozelligi başta gelir ve Gps ozelliginde haritaları edinemessin v.s. .....
oncelikle senin yerinde olsam buradaki forumlerı dikkatlice okurum ve ona gore secim yaparım ve karar veririrm...
ben 8820 kullanıcısıyım ( Turkcell BIS 2mb lik Paket Abonesiyim ) mesela ve cok memnunum , size birşey soyleyeyim mi GPS kullandıgım ozelliklerden ama cok fazla zorluyor benim kotamı.... Daha cok kullandıgım ozellik tabiki push mail... inanılmaz artık ofis deykende kullanamya basladım yani BB den yazıyorum mailleri :D :D
neysee burayı incelersen faydalı olur... tekrar hoş geldin....
crackberry
02-11-2008, 09:04 PM
ben 8820 kullanıcısıyım ( Turkcell BIS 2mb lik Paket Abonesiyim ) mesela ve cok memnunum , size birşey soyleyeyim mi GPS kullandıgım ozelliklerden ama cok fazla zorluyor benim kotamı.... Daha cok kullandıgım ozellik tabiki push mail... inanılmaz artık ofis deykende kullanamya basladım yani BB den yazıyorum mailleri :D :D
Gursamet, tam bir Crackberry Addict olmuşun. Güzel. Devam :D
orc_lord
02-12-2008, 12:50 AM
hmm anlıyorum ancak bu gps vb. özellikleri wifi üzerindende kullanabilmek mümkün değil mi? ayrıca blackberry servisi alınmadığı zaman normal gsm fonksiyonları yerine getirilemiyormu?
crackberry
02-12-2008, 11:29 AM
hmm anlıyorum ancak bu gps vb. özellikleri wifi üzerindende kullanabilmek mümkün değil mi? ayrıca blackberry servisi alınmadığı zaman normal gsm fonksiyonları yerine getirilemiyormu?
1. Her hangi bir BB cihazı ilk önce bir gsm cep telefonudur. senin şimdiye kadar kullandığın cep telefonlardan bir farkı yoktur. tak simcardını ve istediğin gib konuş, sms yaz veya internetten pop3 üç özellikli mailerini oku. DİKKAT: türkiyede satılan BB'ler simlocklu. turkcell alırsan sadece turkcell kartını kullanabilirsin. yada simlocku kıracaksın. bu threadi oku: http://www.blackberryforumlari.com/showthread.php?t=33
2. BB'yi öbür cep telefonlardan ayıran özelliği "push mail"'dir. on taneye kadar pop3 özellikli mailerini tanırsın ve BB'nin serverin üstünden sana direkt cihazına gelir. bunun için ayrıca bir üyelik gerekiyor. Turkcell'de fiyatları 2MB lık paket ytl 19 - sınırsız dedikleri (aslında 200 ile sınırlı) 39 ytl. sana 2MB lık paket rahat yeter. DİKKAT: BB nin üsütnden internete girersen bu kotandan düşülüyor. WAP bu fiyatlara dağil değil.
3. BB'nin WİFİ özelliği varsa bir wifi nin üstünden bağlandığın zaman istediğini yap. sadece BB paketi yoksa push mail ve BB GPS kullanamazsın. herhangi bir başka gps wifi üstünden çalışır ama çok mantıklı değil. Çünkü sen yolunu arıyorsun ama bir ofiste oturuyorsun. dışarı çıkınca gps çalışmıyor. BB nin üstünden GPS tabi ki olur ama direkt internete bağlanırak. o da çok pahalıya patlar.
inşallah sana benim kötü türkçemle anlatta bilmişimdir olayı.
selamlar
crackberry
gursamet
02-12-2008, 03:14 PM
yok abi estafiruah daha bişii olamadık .... sadece az bilgilendik bu konuda sizin elinize su dokemeyiz daha :D :D
Abdullah
02-13-2008, 08:56 AM
Burda sim lock ile ilgili bir bilgi eklemek istiyorum. Avea nin sattigi BlackBerry modellerinde sim kilidi bulunmamaktadir. Dolayisiyla her 3 operatorun hattiylada kullanabilirsiniz.
gursamet
02-13-2008, 10:10 AM
avea daha gözünü açmadı heralde :D bu tur telefonlara sim-lock koymak bir klasik sanırdım .... tesekkurler abdullah abi...
Abdullah
02-13-2008, 04:23 PM
:) Hayir, eski modellerde vardi. Ama simdi calisma prensibi olarak oyle piyasaya sunuyorlar.
mouratt
02-13-2008, 07:38 PM
:) Hayir, eski modellerde vardi. Ama simdi calisma prensibi olarak oyle piyasaya sunuyorlar.
Evet. Eski model BlackBerry lerde zaten üzerinde Avea Logo'lu geliyordu cihazlar. Ama artık kampanyalı olarak verdiği cihazlarda bile SiM LocK olmuyor.
İstediğiniz operatör ile kullanabiliyorsunuz.
bahadır
02-15-2008, 10:05 PM
arkadaşlar merhaba yeni black berry 8320 kullacısıyım.
telefonu cok beyendim beynelminel bir telefon ama ben tuş kilidini bulamıyorum veya acaba bu telefonda yokmu??? bilen varmı arkadaşlar.:)
saygılarımla,
bahadır
gursamet
02-15-2008, 11:39 PM
selam ;
aramıza hoş geldin.... tuş kilidi ana menu de KLAVYE KILIDI diye olması lazım, hatta bende ilk sırada çunku oraya koydum ( BOYLE ASMA KILIT SEKLINDE BU ICON )
ok? inşallah bulursun :D
bahadır
02-16-2008, 10:12 PM
selam ;
aramıza hoş geldin.... tuş kilidi ana menu de KLAVYE KILIDI diye olması lazım, hatta bende ilk sırada çunku oraya koydum ( BOYLE ASMA KILIT SEKLINDE BU ICON )
ok? inşallah bulursun :D
hoş bulduk değerli arkadaşlar.
aranızda bulunmak gercekten bir ayrıcalıktır.bende senin gibi yaptım asma kılıdi ama hani nokialarda vardır ya otomatik tuş kilidi ben onu bulamadım.dün cebinde kendiliğinden arama yapmış.hende hiç aramak istemediğim birini resil oldum.alışkanlık yapmışya bizlere otomatik tuş klidi kendi girecek diye.ama tam 27 dk mal oldu.arkadaşda kapatmamış telefonu beni dinlemiş alcak adam.
genede teşekkür ederim.
saygılarımla.
bahadır
;):)
onur2125
02-17-2008, 12:44 AM
arkadaşlar meraba,
blackberry 8700 f kullanıcısıyım.bi kaç sorum olacak daha iki gün oldu alalı ama alışamadım:)
1)ana açılış pageindeki ikonların yerini değişterebiliyormuyum nasıl?
2) otomatik tuş kilidi fonkisyonu var mı bi süre sonra devreye giren
3)hiç bir telefonun bluetoothu ile etkinleşim sağlayamıyorum neden ki?
4)telefonun şarjı çok kısa süre gidiyor ilk şarjı 5-6 saat yapmıştım ondan mı?
5)cihazın kamerası yok muş galiba belki vardır bi yerinde???
6) ücretsiz müzik resim indirebileceğimiz bi site var mı?
teşekkürler
telefonu 450 ye aldım iki yıl garantili sıfır sorunlarımız çözemessem satcam.
aynı fiyata:)
gursamet
02-17-2008, 12:10 PM
hoş bulduk değerli arkadaşlar.
aranızda bulunmak gercekten bir ayrıcalıktır.bende senin gibi yaptım asma kılıdi ama hani nokialarda vardır ya otomatik tuş kilidi ben onu bulamadım.dün cebinde kendiliğinden arama yapmış.hende hiç aramak istemediğim birini resil oldum.alışkanlık yapmışya bizlere otomatik tuş klidi kendi girecek diye.ama tam 27 dk mal oldu.arkadaşda kapatmamış telefonu beni dinlemiş alcak adam.
genede teşekkür ederim.
saygılarımla.
bahadır
;):)
otomatik tuş kilidi yani sizinde dediginiz gibi nokialardaki gibi bir kilt yok benim bildigim ... ben her seferinde o asma kilit şekline basıp kitleyip oyle koyuyorum cebime.... baska yardım edebilecegimiz bir konu olursa buralardayız biz :P
gursamet
02-17-2008, 12:16 PM
arkadaşlar meraba,
blackberry 8700 f kullanıcısıyım.bi kaç sorum olacak daha iki gün oldu alalı ama alışamadım:)
1)ana açılış pageindeki ikonların yerini değişterebiliyormuyum nasıl?
EVET DEGISTIRIRSIN , AYARLARDAN TEMA YI DEGİSTİRDİGİNDE YERLERİ DEGİSİR , AYRICA BIR TANE TEMA VAR VE O TEMEYI KULLANIRSAN ,ICONLARI AYNEN WINDOWS MASA USTUNDE OLDUGU GIBI TUTUP SURUKLEYE BILIYORSUN....
2) otomatik tuş kilidi fonkisyonu var mı bi süre sonra devreye giren
OTOMATIK TUŞ KILIDI YOK....EN AZINDAN VARSA BEN BILMIYORUM...
3)hiç bir telefonun bluetoothu ile etkinleşim sağlayamıyorum neden ki?
BLACKBERRY NIN EXTRA GUVENLIK ONLEMLERINDEN BIRI SEN OK VERMEDIKCE HIC BIR TELEFON BLACK BERRY NI GOREMEZ ILETISIM KURAMAZ , SENIN BLUTOOTH AYAR MENUSUNDEN ILETISIME IZIN VERMEN GEREKIYOR...
4)telefonun şarjı çok kısa süre gidiyor ilk şarjı 5-6 saat yapmıştım ondan mı?
EVET TELEFONUN ŞARJ I A GIDIYOR HAKLISIN BEN HERGUN ŞARJ EDİYORUM AMA ILK SARJINI IYI YAPMAMANDAN DA KAYNAKLANABILIR....
5)cihazın kamerası yok muş galiba belki vardır bi yerinde???
:D ARKASINDA YOKSA YOKTUR
6) ücretsiz müzik resim indirebileceğimiz bi site var mı?
GOOGLE DA ARARSAN BULURSUN BLACKBERRY NIN YABANCI SITELERI VAR ORADA FREE OYUN RESIN TEMA V.S. BULUNUYOR ... AMA DIKKAT HERSEYE GUVENME VIRUS MIRUS BULASIR MAAZALLAH.... :D
teşekkürler
telefonu 450 ye aldım iki yıl garantili sıfır sorunlarımız çözemessem satcam.
aynı fiyata:) BIR KERE BU BB YE ALISIRSAN BIRAK SATMAYI ONUNLA UYURSUN HAHAHAA ..KOLAY GELSIN...
bahadır
02-17-2008, 03:59 PM
otomatik tuş kilidi yani sizinde dediginiz gibi nokialardaki gibi bir kilt yok benim bildigim ... ben her seferinde o asma kilit şekline basıp kitleyip oyle koyuyorum cebime.... baska yardım edebilecegimiz bir konu olursa buralardayız biz :P
teşekkür ederim.
yeni birşeyler bulursam paylaşırım.ama hoşuma giden dün akşam yuklediğim trafik kameraları cok hoşuma gitti.kullanıyorum.bence harika.
saygılarımla.
bahadır
iyi gunler. ben yurt disindan 8100 modeli blakberry aldim ama on gun once kayit yaptirmama ragmen hala simkarti kullanamiyorum. gecersiz simkart yaziyor ekranda. turk telekomla gorustum su anda acik olmasi gerekiyo telefonun dediler acaba bu simkilidi kirdirma islemi falan mi yapmam gerekiyo yardimci olursaniz sevinirim.
Abdullah
02-19-2008, 05:27 PM
iyi gunler. ben yurt disindan 8100 modeli blakberry aldim ama on gun once kayit yaptirmama ragmen hala simkarti kullanamiyorum. gecersiz simkart yaziyor ekranda. turk telekomla gorustum su anda acik olmasi gerekiyo telefonun dediler acaba bu simkilidi kirdirma islemi falan mi yapmam gerekiyo yardimci olursaniz sevinirim.
Merhaba
Sanırım senin BlackBerry indeki problem telefon kayıdından değilde sim kilitli olmasından kaynaklanıyor olabilir. asagıdaki adımları cihazında denermisin:
Ekrandaki
->secenekler
-> gelişmiş seçenekler
-> sim card seçeneklerine girip
mepd tuslarına sırayla basınca bir ekran gelecek. gelen ekranda network bölümü enabled durumda ise cihazın sim kilitli demektir. Bu durumda cihazı aldıgın operatoru arayıp sim kilidini actırman gerekiyor
sim kilidini actirmam icin amerikadan alidigim operatorumu yoksa turkiyede turkcell extradan kayit yaptirmistim onumu aramam gerekiyo bilginiz warsa soyleyebilirseniz cok sevinirim. tesekkur ederim
BBPro
02-19-2008, 11:24 PM
sim kilidini actirmam icin amerikadan alidigim operatorumu yoksa turkiyede turkcell extradan kayit yaptirmistim onumu aramam gerekiyo bilginiz warsa soyleyebilirseniz cok sevinirim. tesekkur ederim
amerikadan aldıgınız operatoru..
gursamet
02-20-2008, 08:13 AM
bide bu tip şeylere gerek kalmadan direk bir site var , burada forumlarda CRACKBERRY arakadasımız vermişdi , 40-50 dolar verip sim-lock ediniliyor bunuda unutma arkadasım....
selamlar
crackberry
02-20-2008, 01:46 PM
merhaba, hoşgeldin. bu linke bir tıkla: http://blackberryforumlari.com/showthread.php?t=45
selamlar
tugaytugra
02-20-2008, 08:22 PM
hepinizeselamlar arkadaşlar
artık bende sizdenim blackberry 7230 aldım,çoook hosuma gıdıyor
yanlız ben bunun hıcbır özellıgını kullanamıyorum
ınternetıne gırmeyı bırakın nereden girilecegını bıle bılmıyorumılm
tüm konularda yardıma ıhtıyacım var
size güveniyorum şimdiden sizlere teşekkur ederım:)
mouratt
02-22-2008, 12:38 AM
hepinizeselamlar arkadaşlar
artık bende sizdenim blackberry 7230 aldım,çoook hosuma gıdıyor
yanlız ben bunun hıcbır özellıgını kullanamıyorum
ınternetıne gırmeyı bırakın nereden girilecegını bıle bılmıyorumılm
tüm konularda yardıma ıhtıyacım var
size güveniyorum şimdiden sizlere teşekkur ederım:)
Aşağıdaki linke tıklarsan biraz yardımcı olmaya çalıştım buradan..
http://www.blackberryforumlari.com/showthread.php?t=81
nevido
07-17-2009, 12:37 PM
Merhaba Arkadaslar,
Amerika da Verizon dan aldigim ve bir seneler kullandigim 8830 world edition cihazimi kayit yaptirip actirmak istedim. IMEI numarasi telekomunikasyon kurumunun database inde hatali olarak gorunuyor. Telefonu ankara da bir yerde kirdirmistim SIM kartla kullanmak icin. Cihazin SIM card block u yok suan da. Ancak Telekomunikasyon kurumu "LUNH format inda cihazinizin sorunu var, IMEI numarasi dizilimi hatali" diyor bana ve uretimden kaynaklanan bir sorunmus.
Blackberry ureticisini aradim, bu problemden bahsettim. Cihazin degistirilmesini ya da degistirilmeden IMEI numarasinin degistirilebilir olup olmadigini ogrenmek istedim. Sonuc itibariyle benim yeni bir IMEI numarasina ihtiyacim var. Elimde eski bir motorola da var ABD den getirdigim farkli IMEI numarali.
Cihazin IMEI numarasini nasil degistirebilirim bilginiz var mi? Bu degisiklik hardware mi software mi alakali?
Cihazin IMEI numarasi kirdirdiktan sonra degismedi, uretici firmayi arayip IMEI numarami onlarin database den onaylattim.
Bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
Saygilarimla,
MNT
Abdullah
07-23-2009, 09:22 AM
8830 un IMEI numarası kaç haneli?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.