PDA

View Full Version : blackberry messenger sorunu

maryange
01-31-2008, 09:24 PM
Merhaba,

Blackberry 8100 kullanıcısıyım. Cihazı kurduğum sırada blackberry messenger servisini kullanmak üzere mail adreslerini girdim ve "Uncaught exception:java.lang.Arrayln exOutOf Bounds Exception" yazan bir hata ile karşılaştım. Şimdi ise messenger ikonunu ne zaman tıklasam ve telefonu açıp kapattığımda da aynı hata yazıyor. Blackberry messenger hizmetini webden ve blackberry help menüsünden tekrar yüklemek veya update etmek istediğimde ise " Notice, Sorry, your device does not meet the system requirements that are needed to support Blackberry Messenger" yazan hata mesajı ile karşılaşıyorum. Aynı işlemi, cihazı bilgisayara bağlayıp masaüstü menüsünden aplication loaderdan da kurmaya çalıştım fakat aplication loader da blackberry messenger kurulmadığından olsa gerek yok! Yani hiçbir şekilde olumlu sonuç alamadım. Bu konu ile ilgili blackberryturkiye'ye mail attım ve bana foruma yazmamı belki yardımcı olunabileceğini söylediler. Bu konu ile ilgili bana yardımcı olabilicek biri varsa sevinirim.

mouratt
01-31-2008, 09:39 PM
Walla bende Blackberry Messenger olayını çözebilmiş değilim. Bildiğim kadarıyla Tüm BlackBerry kullanıcıları bu Messenger sayesinde ücretsiz olarak mesajlaşabiliyorlar ( mış ) Ama ben bir türlü halledemedim o sorunu. İnternet bağlantı aboneliğinizi aldıktan sonra aldığımız sonu @blackberry.com olan adresleri ekleyerek bunu yapabileceğimi söylediler bana ama olmuyor hakikaten, yada bana yanlış anlattılar..

Abdullah
01-31-2008, 10:39 PM
Merhaba,

BlackBerry messenger dünyadaki tüm BlackBerry kullanıcıları ile diğer anlık mesajlaşma programları gibi chat yapmanızı sağlar. Bunun için karşıdaki kişinin mail adresinin blackberry.com xxx.com vs olması önemli değildir. Çünki mesajlaşma sizin PIN numaranıza göre yapılmakta. Uygulamayı kullanmak için girdiğinizde kullanıcı ekleyerek ilgili kişiyle görüşebilirsiniz

Abdullah
01-31-2008, 10:44 PM
Merhaba,

Blackberry 8100 kullanıcısıyım. Cihazı kurduğum sırada blackberry messenger servisini kullanmak üzere mail adreslerini girdim ve "Uncaught exception:java.lang.Arrayln exOutOf Bounds Exception" yazan bir hata ile karşılaştım. Şimdi ise messenger ikonunu ne zaman tıklasam ve telefonu açıp kapattığımda da aynı hata yazıyor. Blackberry messenger hizmetini webden ve blackberry help menüsünden tekrar yüklemek veya update etmek istediğimde ise " Notice, Sorry, your device does not meet the system requirements that are needed to support Blackberry Messenger" yazan hata mesajı ile karşılaşıyorum. Aynı işlemi, cihazı bilgisayara bağlayıp masaüstü menüsünden aplication loaderdan da kurmaya çalıştım fakat aplication loader da blackberry messenger kurulmadığından olsa gerek yok! Yani hiçbir şekilde olumlu sonuç alamadım. Bu konu ile ilgili blackberryturkiye'ye mail attım ve bana foruma yazmamı belki yardımcı olunabileceğini söylediler. Bu konu ile ilgili bana yardımcı olabilicek biri varsa sevinirim.
İlk olarak cihazınızda options-> advanced options-> applicatons a girip
BlackBerry messengeri seçip menüye basıp edit permissiona girermisiniz
Gelen ekranda gerekli izinlerin verilip verilmediğini kontrol ediniz. Orda deny olmaması gerekiyor. Bu şekilde çözülmez ise:

Sorununuz cihaz yazılımınızın yeniden yüklenmesiyle çözülecektir. Cihaz yazılımını ilgili operatörün web sitesinden indirebilirsiniz. Çünki sonuçta application loader da dahi messenger göremiyorsanız tek çözüm yolu bu şekilde görünüyor. Size daha fazla yardımcı olabilmem için cihaz yazılım versiyonunu iletirmisiniz lütfen.
Yazılım versiyonu öğrenmek için: Optıons->status

veya email yazma penceresi açın, myver yazıp space tusuna basınca ekranda versiyonunuz görünecektir.

maryange
02-01-2008, 09:24 AM
İlk olarak cihazınızda options-> advanced options-> applicatons a girip
BlackBerry messengeri seçip menüye basıp edit permissiona girermisiniz
Gelen ekranda gerekli izinlerin verilip verilmediğini kontrol ediniz. Orda deny olmaması gerekiyor. Bu şekilde çözülmez ise:

Sorununuz cihaz yazılımınızın yeniden yüklenmesiyle çözülecektir. Cihaz yazılımını ilgili operatörün web sitesinden indirebilirsiniz. Çünki sonuçta application loader da dahi messenger göremiyorsanız tek çözüm yolu bu şekilde görünüyor. Size daha fazla yardımcı olabilmem için cihaz yazılım versiyonunu iletirmisiniz lütfen.
Yazılım versiyonu öğrenmek için: Optıons->status

veya email yazma penceresi açın, myver yazıp space tusuna basınca ekranda versiyonunuz görünecektir.

öncelikle çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için dediğiniz gibi blackberry messenger ın izinlerinde deny olan yok. yani orda problem yok. sanırım yazılımda hata var. cihaz versiyonum "4.2.1.66"

Abdullah
02-01-2008, 09:48 AM
MErhaba,

Operatörünüz Turkcell olduğundan dolayı aşağıdaki linkteki sayfaya gidiniz:
http://www.turkcell.com.tr/yardim/servisyazilimlari Bu sayfada BlackBerry bölümünü seçerek ve cihazınız 8100 pearl model bölümünü seçerek en son yazılımı indirin.
Bu aşamada cihazınızdaki verileri desktop manageriniz aracılığıyla yedeklemeyi unutmayın. Aksi takdirde bir sorun olduğunda datalarınız silinecek ve geri gelemeyecektir.

Uygulamayı download ettikten sonra muhtemelen bir exe dosyası olacaktır. Onu çalıştırıp bilgisayarınıza kurun. (bu aşamada desktop manager vs kapalı olmalıdır). Daha sonra desktop managerı açıp, cihazınızı bağlayın. Muhtemelen desktop manager otomatikman yeni uygulama yüklendiğini söyleyecek ve sizi uyarıp yeni işletim sisteminin yüklenmesini sağlayacaktır.
Eğer otomatik olarak bunu yapmazsa application loader a girip ilerleyin. Oradan uygulamayı yükleyecektir.

Gonca Gülçin Öner
02-01-2008, 12:15 PM
aşagıda yazılı olan sorun ve önerileri yerinegetirirken blackberry kilitlendi son 2 step yüklemede tamamlanamadan bağlantı kesildi ve su anda cihaz açılamıyor ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz.Teşekkür ederim
MErhaba,

http://www.turkcell.com.tr/yardim/servisyazilimlari Bu sayfada BlackBerry bölümünü seçerek ve cihazınız 8100 pearl model bölümünü seçerek en son yazılımı indirin.
Bu aşamada cihazınızdaki verileri desktop manageriniz aracılığıyla yedeklemeyi unutmayın. Aksi takdirde bir sorun olduğunda datalarınız silinecek ve geri gelemeyecektir.

Uygulamayı download ettikten sonra muhtemelen bir exe dosyası olacaktır. Onu çalıştırıp bilgisayarınıza kurun. (bu aşamada desktop manager vs kapalı olmalıdır). Daha sonra desktop managerı açıp, cihazınızı bağlayın. Muhtemelen desktop manager otomatikman yeni uygulama yüklendiğini söyleyecek ve sizi uyarıp yeni işletim sisteminin yüklenmesini sağlayacaktır.
Eğer otomatik olarak bunu yapmazsa application loader a girip ilerleyin. Oradan uygulamayı yükleyecektir.

mouratt
02-01-2008, 04:31 PM
Ya ben şimdi tam anlamadım.. Blackberry messenger olayını nasıl aktive edicez biz. Aynı yerde çalışan 4 kişi blackberry kulanıyoruz. Ama bir türlü blackberry messengeri kullanamıyoruz. Banatam olarak tarif edermisiniz acaba?

Çünkü hem ...@blackberry.com olarak mevcut mail adreslerini kullandık, hem de normal mail adreslerimizle denedik ama bir türlü olmadı, olmuyor :confused:

Abdullah
02-01-2008, 04:41 PM
Gonca Merhaba,

Desktop manageri açıp, cihazı bagladığında işlem yapmıyormu?. Bataryayı çıkarıp taktığında açmıyormu cihaz? Ekranda ne beliriyor?

Abdullah
02-01-2008, 04:51 PM
[
Ya ben şimdi tam anlamadım.. Blackberry messenger olayını nasıl aktive edicez biz. Aynı yerde çalışan 4 kişi blackberry kulanıyoruz. Ama bir türlü blackberry messengeri kullanamıyoruz. Banatam olarak tarif edermisiniz acaba?

Çünkü hem ...@blackberry.com olarak mevcut mail adreslerini kullandık, hem de normal mail adreslerimizle denedik ama bir türlü olmadı, olmuyor :confused:

Şimdi, messenger a girdiğinde, menu tusuna basınca add contact diyince ekleyeceğin kişiyi giriyorsun ve karşı tarafa ekleme isteği gidiyor. Karşı okledikten sonra yazışabilirsiniz

maryange
02-01-2008, 07:10 PM
MErhaba,

Merhaba Abdullah,

Dediğin şekilde yedekleme yaptıktan sonra yeni yazılımı yükledim blackberry messenger da açılıyor hata vermiyordu. add contact dan kişi ekledim askıda gözükecek dedi fakat askıda secenegi gözükmedi fakat karşı tarafa istegim gitti ve o da kabul etti ama bana gelmedi ve daha sonra yine "uncaught exception:java.lang.Arrayln exOutOfBounds Exception" hatasını vermeye basladı. bende messenger ı silip yeniden yüklemek istedim evet yüklüyor ama hep aynı hatayı veriyor. versiyonu zaten yüklediğimden yeniden update yapamıyorum. acaba yeni yazılımı yüklerken yedeklerimde messenger hatalı olarak kaldıgı için ve geri yüklediği için mi hatayı veriyor yoksa ben bu cihazı ne yapayım?? aldıgım yere geri mi götüreyim yoksa servise mi göndereyim? çok sinir bozucu bir durum...:mad:

mouratt
02-03-2008, 01:11 AM
Tamamdır ben hallettim bu messenger olayını. Güzel birşeymiş. Sesli not bile gönderiliyor süper walla :D

maryange
02-04-2008, 10:31 AM
şimdi ben yazılımın son versiyonunu yükledikten sonra yine aynı hatayı vermişti ben de ilk versiyonu yükledim messenger ı silip. Gayet güzel yükledi ve kullanıyorum yani şimdilik hata vermiyor. ama son versiyonu yükleyemiyorum tekrar yani yazılım yükseltemiyorum. bir problem olur mu acaba? yoksa böyle kullanmaya devam mı edeyim?

Abdullah
02-04-2008, 03:56 PM
Maryange,
Hiç bir sorun olmaz merak etmeyin

feet
02-04-2008, 05:16 PM
Merhaba arkadaşlar, aşağıda blackberry messenger ın kurulum ve kullanımı ile ilgili detaylı bilgiyi görebilirsiniz.
Dip not olarak mutlaka eklemek istediğiniz cihazın PIN numarası ile karşı tarafa istek gönderin.

BlackBerry Messenger
Kişiler
Kişi ekleme
Kişileri adres defterinize eklemeden önce BlackBerry® Messenger kullanmaya davet etmelisiniz.
1. BlackBerry Messenger'da, kişi listesi ekranında Menü tuşuna basın.
2. Kişi Ekle'yi tıklatın.
3. Aşağıdaki işlemlerden birini yapın:
• Kişi adres defterinizde değilse [Bir Kez Kullan]'ı vurgulayın. Menü tuşuna basın. E-posta
ile İstek veya PIN ile İstek'i tıklatın. Bir e-posta adresi veya PIN girin. Enter tuşuna basın.
• Kişi adres defterinizdeyse, bir kişiyi vurgulayın. Menü tuşuna basın. İstek (E-posta) veya
İstek (PIN)'i tıklatın.
4. Aşağıdaki işlemlerden birini yapın:
• Davetinize özel mesaj eklemek için, bir mesaj yazın. Tamam'ı tıklatın. Tamam'ı tıklatın.
• Varsayılan davet mesajını kullanmak için Tamam'ı tıklatın. Tamam'ı tıklatın.
Not: Bir kişiyi PIN kullanarak davet ederseniz ve bu kişi adres defterinizdeyse, kişi PIN yerine ekran
adıyla gösterilir.
Davet parolalarını açma
Davet parolalarını açarsanız, bir kişiyi her davet ettiğinizde bir soru ve parola ekranı belirir.
1. BlackBerry® Messenger'da, kişi listesi ekranında Menü tuşuna basın.
2. Seçenekler'i tıklatın.
3. Kişileri Eklerken Parola Sorusunu Sor alanında Evet seçeneğini işaretleyin.
4. Menü tuşuna basın.
5. Kaydet'i tıklatın.
Davet parolalarını tekrar kapatmak için Kişileri Eklerken Parola Sorusunu Sor alanında Evet
seçeneğini işaretleyin.
Davete yanıt verme
1. BlackBerry® Messenger'da, İstekler grubunda bir daveti vurgulayın.
2. Hareket topunu tıklatın.
3. Aşağıdaki menü öğelerinden birini tıklatın:
• Kabul Et.
219
• Reddet.
• Kaldır.
Not: Kaldır'ı seçerseniz, daveti gönderen kişi adresinizin doğru olduğuna dair bir onay almaz.
Davet iletme seçeneklerini kapatma
Davet iletmeyi kapatırsanız, davet ettiğiniz kişiler daveti sadece orijinal e-posta adresinden ya da daveti
gönderdiğiniz PIN'den kabul edebilirler. Bu kişiler daveti başka bir e-posta adresinden ya da PIN'den
kabul ederlerse, kabulleri reddedilir.
3. İsteklerin İletilmesine İzin Ver alanında Hayır seçeneğini işaretleyin.
4. Menü tuşuna basın.
5. Kaydet'i tıklatın.
Not: IBM® Lotus® Domino® için BlackBerry Enterprise Server, Novell® GroupWise® için BlackBerry
Enterprise Server veya BlackBerry Internet Service kullanıyorsanız, davet yolladığınız kişi davetinizi
kabul ederse bildirim almayabilirsiniz.
Kişi silme
1. BlackBerry® Messenger'da, kişi listesi ekranında bir kişiyi vurgulayın.
2. Menü tuşuna basın.
3. Kişiyi Sil'i tıklatın.
Kişi bilgilerini görüntüleme
2. Menü tuşuna basın.
3. Kişi Bilgisi'ni tıklatın.
Kişiyi yeniden adlandırma
2. Menü tuşuna basın.
3. Kişiyi Yeniden Adlandır'ı tıklatın.
4. Bir ad yazın.
5. Tamam'ı tıklatın.
Grup ekleme
220
2. Grup Ekle'yi tıklatın.
3. Bir grup adı yazın.
4. Tamam'ı tıklatın.
Kişiyi gruba taşıma
2. Menü tuşuna basın.
3. Kişiyi Taşı'yı tıklatın.
4. Bir grubu tıklatın.
Not: Bir kişi aynı anda yalnızca bir grupta bulunabilir. Kişiyi bir gruba taşırsanız, kişi daha önce
bulunduğu gruptan çıkar.
Grubu yeniden adlandırma
1. BlackBerry® Messenger'da, kişi listesi ekranında bir grubu vurgulayın.
2. Menü tuşuna basın.
3. Grubu Yeniden Adlandır'ı tıklatın.
4. Bir grup adı yazın.
5. Tamam'ı tıklatın.
Grup silme
Bir grubu silmeden önce kişileri bu grubun dışına taşımanız gerekir.
1. BlackBerry® Messenger'da bir grubu vurgulayın.
2. Menü tuşuna basın.
3. Grubu Sil'i tıklatın.
Not: BlackBerry Messenger kişi listenizde en az bir grup bulunması gerekir; kişi listenizde kalan son
grubu silemezsiniz.
Konuşmalar
Konuşma başlatma
2. Menü tuşuna basın.
3. Konuşma Başlat'ı tıklatın.
4. Mesajınızı yazın.
5. Enter tuşuna basın.
221
Konuşma açma
Konuşmalar, konuşmalar listesinde ve ana mesaj listesinde gösterilir.
1. BlackBerry® Messenger'da, konuşma listesinde bir kişiyi vurgulayın.
2. Hareket topunu tıklatın.
Emoticon ekleme
1. Bir mesaj oluştururken, Sembol tuşuna üç kez basın.
2. Bir emoticonu tıklatın.
Kişilere dosya gönderme
1. BlackBerry® Messenger konuşması sırasında hareket topunu tıklatın.
2. Dosya Gönder'i tıklatın.
3. Aşağıdaki işlemlerden birini yapın:
• Bir kişiye resim göndermek için Görüntü'yü tıklatın.
• Bir kişiye ses dosyası göndermek için Ses'i tıklatın.
4. Bir dosyayı tıklatın.
Kişiyi yoklama
Bir kişiyi yokladığınızda, o kişinin BlackBerry® cihazı titrer.
1. BlackBerry Messenger konuşması sırasında hareket topunu tıklatın.
2. Kişiyi Yokla'yı tıklatın.
Yoklama titreşimini kapatma
3. Yoklama (Ping) Alındığında Titre alanında Hayır seçeneğini işaretleyin.
4. Menü tuşuna basın.
5. Kaydet'i tıklatın.
Yoklama titremesini tekrar açmak için Yoklama (Ping) Alındığında Titre alanında Evet seçeneğini
işaretleyin.
Konuşmaların ana mesaj listesinde görünmesini engelleme
222
3. Mesaj Listesinde Konuşmaları Göster alanında Hayır seçeneğini işaretleyin.
4. Menü tuşuna basın.
5. Kaydet'i tıklatın.
Konuşmaların ana mesaj listesinde tekrar görüntülemek için Mesaj Listesinde Konuşmaları Göster
alanında Hayır seçeneğini işaretleyin.
Konferans başlatma
1. BlackBerry® Messenger'da görüşme yaparken Menü tuşuna basın.
2. Davet Et'i tıklatın.
3. Açılır listeden bir kişiyi tıklatın.
4. Tamam'ı tıklatın.
Konuşma geçmişi kopyalama
Bir konuşma geçmişini kopyadığınızda, bunu diğer BlackBerry® cihazı uygulamalarına yapıştırabilirsiniz.
1. BlackBerry Messenger'da, konuşma sırasında Menü tuşuna basın.
2. Geçmişi Kopyala'yı tıklatın.
Konuşma geçmişini silme
1. BlackBerry® Messenger'da, konuşma sırasında Menü tuşuna basın.
2. Geçmişi Temizle'yi tıklatın.
Konuşma bitirme
1. BlackBerry® Messenger'da, konuşma sırasında Menü tuşuna basın.
2. Konuşmayı Sonlandır'ı tıklatın.
Ekran adınızı değiştirme
2. Bilgilerimi Düzenle'yi tıklatın.
3. Bir ekran adı yazın.
4. Tamam'ı tıklatın.
Kullanılabilirlik
Uygunluk durumunuzu ayarlama
223
2. Durumum'u tıklatın.
3. Aşağıdaki menü öğelerinden birini tıklatın:
• Uygun.
• Yok.
4. Sizin iletişim bilgilerinizi görüntülediklerinde kişilerin görecekleri bir mesaj yazın.
5. Tamam'ı tıklatın.
Uygunluk durumunuzu yok olarak ayarladığınızda, BlackBerry Messenger mesajları alırsınız ancak bu
size bildirilmez.
Kişi uygun duruma geldiğinde bildirim alma
1. BlackBerry® Messenger'da, kişi listesi ekranında uygun olmayan bir kişiyi vurgulayın.
2. Menü tuşuna basın.
3. Uyarı Koy'u tıklatın.

crackberry
02-04-2008, 08:09 PM
çok güzel. tşk.

mouratt
02-10-2008, 01:04 AM
Walla anlatılması gereken ne varsa anlatmışsın teşekkür ederim...

volkan gozen
02-25-2008, 01:38 PM
Merhaba,

8100 blackberry versiyon yükseltirken bir hata oluşması nedeniyle yükleme yarıda kesilmiştir uyarısı verdikden sonra ekranda kayıt işaretinin üstü çizilmiş ve altında 507 yazan bir simge oluştu yeniden bağlanmaya çalıştığımda bağlantıyı kontrol edin yada telefonun açık olduğundan emin olun uyarısı yapıyor ama telefon açılmıyor konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaşın yardımcı olmasını rica ederim.

salomanje
03-04-2008, 06:05 PM
Merhaba,

Bilmiyorum sorununuz çözüldümü ama genel olaraksorun yaşadığınız durumlarda yapmanız gereken ama genelde turkcell ve diğer BB operatörlerinin söylemediği neden söylemezler bunuda çözmüş değilim cihazınıza format atma yöntemidir..Tabii bunu yapmadan önce yedekleme almayı unutmayın.yapılacak işlemler şunlardır 1)seçenekler 2)ayarlar 3)güvenlik ayarları 4)ana güvenlik ayarları 5)blackberry tuşuna basın(yes tuşunun sağındaki :) 6)ana veri sil...bu işlemi yaptıktan sonra her şey sıfırlanacağı gibi yaşadığını bu tür sorunlarda ortadan kalkar..rica ederim teşekkür etmeniz gerek yok

archipel
04-08-2008, 01:58 PM
Maryange,
Hiç bir sorun olmaz merak etmeyin

Abdullah Bey teşekkürler. Aynı sorunla kıvranırken burayı buldum. Net bir anlatım net bir çözüm. Teşekkürler :)

alierennet
07-02-2008, 04:24 AM
Arkadaşlar benim sorunum şu;
Daha önce ihtiyacım olmayacağını düşünüp Blackberry Messenger'ı kaldırmıştım. Şimdi yeniden yüklemek istiyorum ama nasıl yapacağım. Bu işlemi cihaz yazılımını yeniden yüklemeden yapmak istiyorum.

BBPro
07-03-2008, 09:22 PM
BIS abonesi olduğunuzu düşünüyorum..

masaüstünde "+" işareti var,blackberry help olarak geçer ona tıklarsan seni bütün programların olduğu siteye götürecek(mobile.blackberry.com)

applications kısmında "staying in touch" bölümünde bb messengerı bulabilirsin..

alierennet
07-03-2008, 11:29 PM
BIS abonesi olduğunuzu düşünüyorum..

masaüstünde "+" işareti var,blackberry help olarak geçer ona tıklarsan seni bütün programların olduğu siteye götürecek(mobile.blackberry.com)

applications kısmında "staying in touch" bölümünde bb messengerı bulabilirsin..

Maalesef olmuyor, onu daha önce denemiştim şöyle bir uyarı veriyor;

BİLDİRİM

Üzgünüz, cihazınız Blackberry Messenger for Software Versions 4.0 and 4.1 uygulanmasının desteklenmesi için gereken sistem gereksinimlerini karşılamıyor.

Bunun başka bir yolu yok mu?

Bu cihaz iyi hoşta başımın belası oldu.

faruk_guvenc
07-08-2008, 02:42 PM
Adım Faruk Güvenç ve Blackberry pearl 8120 smartphone sahibiyim..Ancak cihazla ilgili çeşitli problemlerim var bir türlü çözemedim...
1.Cihaz ın hızlı arama tuşlarına çeşitli numaralar atıyorum.Şirketimizin kendi arasında konuşmalarda kullandığı kısa kodlar var.(ör:1000,2000 gibi). Ancak hangi numarayı yazarsam yazayım 1000 kodlu numarayı arıyor.2 numaralı tuşa 2000 kodlu kişiyi eklememe rağmen 2 numaralı tuşla hızlı arama yaptığımda yine 1000 kodlu kişiyi arıyor fakat aradığı kişinin ismi olarak 2000 kodlu kişiyi gösteriyor..
2.Kendime ait bir hotmail mailim var bunu telefonumda aktif etmek ve maillerimi burdan görüp cevap verebilmek istiyorum..
3.1000 kodlu kişiye telefon ettiğim zaman karşı taraf telefonu açtığında arkadan tam konuşurken telefon tuşlama sesi geliyor bunun nedenini bir türlü çözemedik.
4.Msn i kullanabiliyormuyum bu telefonda bunla ilgili bilgi istiyorum.
5.Evimde ki kablosuz internet baglantısıyla çok rahatlıkla internete girebilirken herhangi bir yerin (ör:otel,deniz otobüsü gibi)kablosuz internet servisini kullanarak baglanamıyorum.

bu sorunlarla ilgili bana yardımcı olursanız,yada olabilecek bir yer bir telefon numarası hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim..saygılarımla...

Esoct
08-05-2008, 11:01 PM
Maalesef olmuyor, onu daha önce denemiştim şöyle bir uyarı veriyor;

BİLDİRİM

Üzgünüz, cihazınız Blackberry Messenger for Software Versions 4.0 and 4.1 uygulanmasının desteklenmesi için gereken sistem gereksinimlerini karşılamıyor.

Bunun başka bir yolu yok mu?

Bu cihaz iyi hoşta başımın belası oldu.

Tam olarak aynı sorunu yaşıyorum.

cihazım 8120, daha önceden 8100'da da yaşamıştım aynı sorunu...
BB Messenger'ı applications'dan silmemden sonra
a) DM application loader
b) blackberry.com
c) Help ekranlarından yüklemeyi denedim ve sonuç alamadım.

yanıtı bana da sürekli geliyor.

araştıdığım kadarı ile bu global bir sorun...

Tekrar nasıl yüklenilebilir?

Abdullah
08-06-2008, 02:24 PM
Cihazinizin isletim sistemini yeniden yuklermisiniz. O durumda her sey yeniden kurulacaktir.

BBPro
08-07-2008, 05:11 PM
blackberry messenger silindiyse kutunun içinden çıkan desktop managerdan yükleyeceksiniz..

Esoct
02-03-2009, 01:27 AM
selamlar
acilis cd`si ile ilk basta denemistim diye hatirliyorum ama tekrar denemek istedigimde bunu bulamadim.
bulabilecegim bir kaynak var mi?

pantheon
02-03-2009, 02:46 PM
Yani kisaca ;)

Bilgisayara:
Desktop manager yukle
Isletim sistemi yukle..
Yedekleme yap..

Cihazi tak..
Sonra application loader dan.. Uygulama yukleme kismindan.. Kurmak istediin kisimlari tikleyerek kurarsin.. Yani burada bb messenger yukleyceksek sadece ona tik koyariz.. Dierlerini kaldiririz.. Yuklenir..

cattr70
06-23-2009, 08:23 AM
Bir problem de bende oluştu, cihazın son versiyon yazılımını yükledim (4.5) yükledikten sonra Messenger vardı ve davet gönderdim, ancak bir iki gün sonra farkettim ki meseenger ikonu artık menüde yok, Applications altında messenger halen gözüküyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Yardım edebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler,