View Full Version : İBB Trafik Uygulaması
Abdullah
01-23-2008, 03:12 PM
Arkadaşlar Selam,
Bildiğiniz gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik sıkışıklığını gösteren bir uygulamayı kullanıcıların hizmetine sundu. Uygulamada hala bazı aksaklıklar BlackBerry cihazları için sözkonusu, ama genelde sorunsuz çalışıyor. Yapmanız gereken 1530 a "trafik" diye sms atmak ve size gelen linkten uygulamayı cihazınıza kurmak.
Burda eğer bis kullanıcısıysanız ve program çalışmazsa, cihazınızda seçenekler -> gelişmiş seçenekler -> TCP menüsünü açıp
gelen pencerede APN: bölümünü APN:internet olarak değiştirip kaydedin. Bu durumda muhtemelen çalışacaktır
Abdullah
01-23-2008, 03:18 PM
Ek bir bilgi daha
İBB nin web sitesinde bununla ilgili bilgileri bulabilirsiniz
http://tkm.ibb.gov.tr/ceptrafik/ayarlar.aspx#Blackberry
Waterloo
01-23-2008, 03:30 PM
Su anda ben kullanmaktayim program super Belediye gercekten calismaya baslamis :) Arkadaslar gercekten muhtesem birsey mutlaka yukleyin yola cikmadan once kopru trafigini yollari izleme imkaniniz var super birsey..:D
Abdullah
01-23-2008, 03:50 PM
ek bilgi:
internet ayarında apn: internet yapıldığında unutmayın ki sınırsız paketten değil ayrıca ücretlendirileceksiniz
Waterloo
01-23-2008, 08:50 PM
Simdi APN: Internet yazinca neden benim sinirsiz paketimden kullanmiyor? Ne farki var ? Ayrica bu uygulamayi o kadar kisiye gosterip anlattiktan sonra, simdi soylemenize Tesuuf ediyoruz Abdullah bey :eek:
gursamet
01-24-2008, 07:40 PM
abdullah abi ; yaktın bizi... beleş sandıydım ben :P
Abdullah
01-24-2008, 08:52 PM
Arkadaşlar,
aslında bu konuyu netleştirmek lazım. Mert sizlerde bir sorarmısınız nedir detaylı olarak
mouratt
01-24-2008, 11:02 PM
ek bilgi:
internet ayarında apn: internet yapıldığında unutmayın ki sınırsız paketten değil ayrıca ücretlendirileceksiniz
EK ve NET bilgi : Sınırsız kullanım sadece GPRS için geçerlidir. APN : internet olarak işaretlerseniz kullanımınız WAP üzerinden yapılacağından ücretli olacaktır..
mrtnds
02-23-2008, 02:13 PM
smdi biraz acarsak bn hala anlamadım ne kadar ucret tarifesi bunun yukliyimmi bn :)
fsensoy
02-26-2008, 11:09 AM
şöyle bişey buldum:
"İBB Cep Trafik uygulaması sayesinde Turkcell aboneleri, cep telefonlarına yükleyerek Trafik Yoğunluk Haritası üzerinden yolların yoğunluklarını öğrenebiliyor, trafik kamera görüntülerinden ilgili noktadaki anlık trafik durumuna ulaşabiliyor ve en uygun güzergı seçerek zamandan kazanıyor. Turkcell abonelerinin uygulamadan faydalanmaları için test süresince 1530′a Trafik yazıp göndermeleri yeterli. Mart 2008′e kadar deneme süreci devam eden hizmet için sadece transfer edilen veri ücretlendirilecek. Turkcell müşterileri, Mart ayının ardından bu hizmetten ilk üç ayı ücretsiz olmak üzere aylık 5 YTL karşılığında veri transferine de ekstra ödeme yapmadan yararlanabilecek."
Abdullah
02-28-2008, 10:50 PM
Arkadaşlar bu uygulama operatör bağımsız çalışmaktadır. Yani tüm 3 operatörde de çalıabilmektedir. bilgilerinize.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.