View Full Version : 8320 kamera sorunu
fmark
01-20-2009, 04:37 PM
arkadaslar ben hem forumda hem de blackberry de yeniyim. benim sorunum 8320 de camera açılmıyor. ve diğer uygulamaları kapatın mesajı veriyor. sorunu bir türlü çözemedim. yardım ederseniz sevinirim. ilginize şimdide teşekkürler..
pantheon
01-20-2009, 06:20 PM
Ayarlar/durum yapip
File free kac? Muhtemelen dusuk bisey..
Photo camera da menu tusu ozellikler yapip.. Kayit icin media karti kullan die secenek olmasi gerekio..sd kartin var mi?
Oncelikle sd kartin buyuk ihtimalle vardir..resimlerini oraya al.. Cihazin hafizasindakileri sd karta al.. Media ya girdiinde menu tusuna basarsan sonra arastir yap sd karti da cihaz hafizasini da gorursun.. Resimlerini sd ye al.. Sonra alt+geri tus kombinasyonu veya masa ustunde switch app yaparsan en az 4 5 simge yani aktif olmasi gerekio.. Fazla olmasin acik.. Prigramlardan cik veya kapat duumelerinden kapat cik.. Yani kirmizi tusal programlari kapatma..arkada acik kalio cunku..Media/ menu tusu ozellikler yapinca.. Ordaki rezerved pic memoriyi resimlerini sd ye attiktan sonra 0 yap yer kaplamasin cihazda..ordaki ayarlari da incele iste.. Kolay gelsin.. En son hepsini yaptiktan sonra bi de bataryayi cikar bi iki dakka tak.. Hafizan azcik acilcak..yine ayarlar secenekler/durum status yapinca ordan hafizani takip edebilirsin
fmark
01-20-2009, 07:34 PM
ortam kartı zaten bos. 971.6 MB boş alan görülüyor. switch app nasıl yapılıyor anlayamadım. her programa tek tek girip kapat tusuyla çıktım. ama sorun devam ediyor..
yardımınıza tesekkurler..
pantheon
01-20-2009, 08:43 PM
Turkce kullanmiorum ben o yuzden..
Alt tusuyla geri tusuna ayni anda basip sonra alt tusunu basili tutarken top ilen sag sol yaparsan o an acik olan progrmlari gorursn birbiri arasinda gecic yaparsin..
Yukarida dediim gibi..
Secenekler simgesi ve durum veya status yapinca ne cikio.. Bellek durumu kac cikio..
Yine yukarida yazilanlari okursan..
Ne dio..
*media(ortam) simge ile girion ya bi yere.. Mavi yukarida simgeler oluyo (video melodi)ordayken menu tusuna bas (nokta nokta olan tus).. Arastir explore de dosyalarini sd karta tasi...
*Sonra fotograf makinesi simgesine tiklayarak ac ve menu yani (nokta nokta olan tus) ilee ozelliklere gir.. Ozelliklerde kayit yapilacak yer olarak sd karti secc asailarda olmasi gerekio.. Vodafone reklami gibi oldu.. ;))
fmark
01-21-2009, 08:52 AM
kayıt yeri olarak zaten sd card gorunuyor. makinada su anda hiç resim yok zaten.
ortam kartı belleği %0.07 kullanılıyor. 736 kb ayrılan, 971 MB toplam boyut yazıyor.
cihaz belleği 0.5 % kullanılan, 61.5 kb ayrılan, 0 kb nesne kullanımı, 12 mb toplam boyut yazıyor.
alt geri tuşuna basınca 5 simge görünüyor:
arama günlüğü
blackberry messenger
ana ekran
bunlara tek tek girip tekrar kapattım. ancak bir değişiklik olmadı...
bir de sanırım bu sorun, ben cihazdaki resimleri bilgisayara aktardıktan sonra ortaya çıktı gibime geliyor.
ayrıca yazılımın yeni sürümü olan 4.5 yükledim. bu da sorunu çözmedi..
kusura bakmayın sizi de uğraştırdım. ancak çözüm bulamaz isem servise vereceğim. bu da cihazın en az 1 ay gitmesi anlamına geliyor... bunu da istemiyorum..
teşekkürler..
pantheon
01-21-2009, 12:47 PM
*sd kartsiz cekio mu?
*kamera yi acinca o uyariyi verio ya o anda bataryayi cikar 5 sn sonra tak..
Bu da olmazsa donanimsal sorun diyecem gibi gelio bana..o da cihazin yenisiyle deistirilmesi sonucu cikar..
*Eger cihaza daha guncel surumun yuklenmesi veya bataryanin
cikarilmasi ile sorun cozulmuosa donanimsal sorun gibi yani(yani yabanci forumlarda okuduum kadariyla)
*yenisiyle deistirme ne kadar suruyor bilgisi olan varmi?
segulec
02-07-2009, 04:41 PM
yani emin değilim ama görünürde garip olan belleklerde "ayrılan" yüzdelerinin çok düşük olması (61 kilobayt filan). belki de otomatik olarak doluyordur ayrılan hafıza, öyle sanal bi sorun çıkarıyordur.... bence bellekten daha fazla yer ayırmayı denesen derim ben.. 2 mb yap mesela cihaz için.. bişey kaybetmezsin.. bakalım..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.