PDA

View Full Version : BlackBerrynizi Modem Olarak Kullanmak..!

Waterloo
01-15-2008, 05:34 PM
Arkadaslar simdi Cihazinizi internetin olmadigi yerlerde nasil Modem olarak kullanabilecegimizden bahsedicem sizlere ve adim adim aciklamaya calisicagim..

a) BlackBerryDesktop Manager Pc de yuklu olmasi gerekmekte
b)Bilgisayarima sag click yaptiktan sonra oradan ozellikler-donanim-aygit yoneticisi-seciyoruz ve portlarda RIM Virtual port olup olmadigina bakiyoruz.
b.a.) Eger yok ise denetim masasi - donanim ekle-next - "Yes, I have already connected the hardware" secenegini sectikten sonra acilan listeden "RIM Virtual Serial Port" secenegine tiklayip-finish ile cihazi pc nin gormesini sagliyoruz.
c) Gene bilgisayarima sag click-donanim- aygit yoneticisi-modemler ( bu bolumunde bilgisayariniz cihazinizi standart modem olarak taniyor olacak)-standart modem uzerine click-gelismis-Burasi cok onemli acilan bolume bunu yaziyoruz +CGDCONT=1,”IP”,”internet” sonra ok dedikten sonra bu adamida tamamliyoruz.
d)Denetim masasi-Network Baglantilari- Yeni baglanti yarat-next-internete baglan-next-baglanti ayarlarimi kendim yapilandirayim-next-Dial-Up Modem kullanarak internete baglan-next-acilan pencerede sadece standart modemi seciyoruz-next-Baglanti adini yaziyoruz-acilan penceredeki telefon numarasi kisimina *99# yaziyoruz-next-herkez kullanabilir diyoruz- next- gelen kullanici adi ve sifre bolumlerini bos biraktiktan sonra next diyoruz ve cevirmeli ag baglantimiz hazir oluyor.

Note: Arkadaslar Sinirsiz BIS Aboneliginiz yani BlackBerry Internetiniz cihazinizin modem olarak kullanilmasini kapsamamaktadir.

Ayrica eger yardimci olabildiysem ne mutlu cunku biraz karisik geldi bana da :D

crackberry
01-15-2008, 06:32 PM
tşk mert. kafamız karıştı :D

gursamet
01-15-2008, 07:48 PM
tşkurler mert , lakin kafa oldu allak bullak :D

eline saglık........

jupiter
01-16-2008, 09:52 PM
Note: Arkadaslar Sinirsiz BIS Aboneliginiz yani BlackBerry Internetiniz cihazinizin modem olarak kullanilmasini kapsamamaktadir.

Bu bilgiye ek olarak;

GPRS ile bağlanıldığında

Turkcell faturalı hat kullanıcıları için 0.007 YTL/KB.

Hazır Kart kullanıcıları için 20 KB/2 kontör.

CSD Data ile bağlanıldığında:

Turkcell faturalı hat kullanıcıları için 1 dakika/ 0,230 YTL.

Hazır Kart kullanıcıları için 1 dakika/3 kontör.

olarak ücretlendirilirsiniz ...

OKB
01-31-2008, 10:19 PM
Mert Bey'in dediklerini harfiyen uyguladım, modemi sorguladım (query modem) okeylendi...
Ancak bağlanmayı deneyince bu mesajı verdi
Hata 628:bağlantı tamamlanamadan önce uzaktaki bilgisayar tarafından sona erdirildi

yapılabilecek başka birşey varmıdır ? yoksa ben bu ısrarımdan vaz mı geçeyim :(

Waterloo
01-31-2008, 11:23 PM
Oncelikle vazgecmeyin :) Islemleri tamamlayip modem olarak kullanirken cihazi mutlaka desktop manager acik olsun ki cihaz pc tarafindan gorunur olasun. Diger bir ihtimal Turkcell operatorunden baglanmiyor olabilirmisiniz ? Bu arada islemleri adim adim tekrarlarsaniz basaracaginiza eminim. Iyi aksamlar..

OKB
02-04-2008, 12:50 PM
:) tesekkurler
sizin yazinizdan copy paste yapinca komuttaki " isaretleri ters gelmis...
suan hersey yolunda internete baglaniyorum. birde 10 mb l;k s internet pakti aldim bakalim faturayi ay sonunda gorecegiz :)

serdallamuhabbet
02-27-2008, 10:47 PM
peki BIS aboneligimizi kullanarak pc'de BB üzerinden internet kullanabilirmiyiz

Waterloo
02-27-2008, 11:24 PM
Kendi sorunuzun cevabini kendiniz vermissiniz :)

serdallamuhabbet
02-28-2008, 12:01 AM
sevigili modarötör tam olarak anlatmak istedigim şeyi size yansıtamadım her halde yazımı düzelttim tekrar bilginize başvuruyorum Kendi sorunuzun cevabini kendiniz vermissiniz :)

mouratt
02-28-2008, 03:15 AM
Originally Posted by Mert Kucukozkan

Note: Arkadaslar Sinirsiz BIS Aboneliginiz yani BlackBerry Internetiniz cihazinizin modem olarak kullanilmasini kapsamamaktadir

Bu bilgiye ek olarak;

GPRS ile bağlanıldığında

Turkcell faturalı hat kullanıcıları için 0.007 YTL/KB.

Hazır Kart kullanıcıları için 20 KB/2 kontör.

CSD Data ile bağlanıldığında:

Turkcell faturalı hat kullanıcıları için 1 dakika/ 0,230 YTL.

Hazır Kart kullanıcıları için 1 dakika/3 kontör.

olarak ücretlendirilirsiniz ...

sevigili modarötör tam olarak anlatmak istedigim şeyi size yansıtamadım her halde yazımı düzelttim tekrar bilginize başvuruyorum

İşte sorunuzun cevabı sanırım bu.

serdallamuhabbet
02-28-2008, 08:31 PM
valla benim sorum bu degil cevabıda bu degil ben sorumu yenileyeyim BB'deki tanımlı olan yani şu andaki kampanya'' sınırsız internet paketi 49 ytl herşey dahil'' ben bu paketi her hangi bir programla pcde kullanabilirmiyim yani BB'yi pc'ye modem olarak tanıtmayı sormuyorum veya BB'yi pc'ye modem olarak tanıtınca yazacak olan internet ücretlerinide sormuyorum ben BB'deki tanımlı olan sınırsız internet paketimi pc'de nasıl kullanabilirim bunu soruyorum sevgili moderatörler böyle bir teknoloji veya bir formül varmı ??????? İşte sorunuzun cevabı sanırım bu.

Waterloo
02-28-2008, 09:38 PM
valla benim sorum bu degil cevabıda bu degil ben sorumu yenileyeyim BB'deki tanımlı olan yani şu andaki kampanya'' sınırsız internet paketi 49 ytl herşey dahil'' ben bu paketi her hangi bir programla pcde kullanabilirmiyim yani BB'yi pc'ye modem olarak tanıtmayı sormuyorum veya BB'yi pc'ye modem olarak tanıtınca yazacak olan internet ücretlerinide sormuyorum ben BB'deki tanımlı olan sınırsız internet paketimi pc'de nasıl kullanabilirim bunu soruyorum sevgili moderatörler böyle bir teknoloji veya bir formül varmı ???????

Sinirli yada sinirsiz BlackBerryniz uzerinde kullandiginiz internet paketinizi PC de kullanma imkaniniz yoktur cunki her internet APN cikisi bu wap, normal Internet, BlackBerry BIS aboneligi yada Wi-Fi internet olabilir cikis kapilari farklidir dolayisi ile mobil cihaziniz da kullaniginiz internet paketinizi PC de kullanma imkaniniz yoktur..!

Waterloo
02-28-2008, 09:50 PM
Umarim Sorunuzun cevabini verebilmisizdir.

serdallamuhabbet
02-29-2008, 08:30 PM
İlginize Teşekkürler ama bunun bir çıkar yolu olmalı diye düşünüyorum Umarim Sorunuzun cevabini verebilmisizdir.

celalpunduk
04-01-2008, 04:35 PM
peki BIS aboneligimizi kullanarak pc'de BB üzerinden internet kullanabilirmiyiz

kullanırsın ama ücretlendirilirsin çünkü bb yi modem olarak kullanıyorsun

celalpunduk
04-01-2008, 04:52 PM
Arkadaslar simdi Cihazinizi internetin olmadigi yerlerde nasil Modem olarak kullanabilecegimizden bahsedicem sizlere ve adim adim aciklamaya calisicagim..

b)Bilgisayarima sag click yaptiktan sonra oradan ozellikler-donanim-aygit yoneticisi-seciyoruz ve portlarda RIM Virtual port olup olmadigina bakiyoruz.
b.a.) Eger yok ise denetim masasi - donanim ekle-next - "Yes, I have already connected the hardware" secenegini sectikten sonra acilan listeden "RIM Virtual Serial Port" secenegine tiklayip-finish ile cihazi pc nin gormesini sagliyoruz.
c) Gene bilgisayarima sag click-donanim- aygit yoneticisi-modemler ( bu bolumunde bilgisayariniz cihazinizi standart modem olarak taniyor olacak)-standart modem uzerine click-gelismis-Burasi cok onemli acilan bolume bunu yaziyoruz +CGDCONT=1,”IP”,”internet” sonra ok dedikten sonra bu adamida tamamliyoruz.
d)Denetim masasi-Network Baglantilari- Yeni baglanti yarat-next-internete baglan-next-baglanti ayarlarimi kendim yapilandirayim-next-Dial-Up Modem kullanarak internete baglan-next-acilan pencerede sadece standart modemi seciyoruz-next-Baglanti adini yaziyoruz-acilan penceredeki telefon numarasi kisimina *99# yaziyoruz-next-herkez kullanabilir diyoruz- next- gelen kullanici adi ve sifre bolumlerini bos biraktiktan sonra next diyoruz ve cevirmeli ag baglantimiz hazir oluyor.

teşekkürler dostum eline sağlık çok güzel açıklamışsın

b@c@rdi
04-02-2008, 11:56 AM
ek baslatma komutuna internet yerine bb nin apni yazılarak baglantı saglanır ama feyk baglantı olur internete baglanır ama sayfa acamazsınız... :)

obozden
07-18-2008, 07:32 PM
.olmadı yaa malesef. ben 8120 kullanıyorum. yapamadım.

guneray
07-27-2008, 01:06 AM
beyler bende 8700 var fakaat bluetooth la veri alamıyorum veri gonderemiyorum. ne yapmalyım lutfen yardımcı olun???

jargon
10-14-2008, 10:54 AM
Gördüğüm iki program var bir tanesi mobishark
http://www.mobishark.com/

bir diğeri de Pulse http://brainmurmurs.com/products/pulse/index.php

Bu iki program da interneti bluetooth uzerinden paylaştırdığını söylüyor. Onlara Turkcell'in uyguladığı BB modem olarak kullanıldığında extra para istenme durumunu anlattım ve bu programların APN'i değiştirmeden blackberry APN olarak mı çalıştığını sordum. Eğer öyle ise bu programlar sayesinde zaten 49 YTL verdiğimiz Turkcell'e bir daha extra para vermeden BB'yi modem olarak kullanma şansımız olacak.

Hadi hayırlısı

Jargon

BBPro
10-14-2008, 06:03 PM
beyler bende 8700 var fakaat bluetooth la veri alamıyorum veri gonderemiyorum. ne yapmalyım lutfen yardımcı olun???

bluetooth bölümüne baktınız mı? ;)

omercal
08-10-2009, 07:02 PM
iyi günler bende daha yeni blackberry aldım ve internet paketi mi alsam veyada bis abonesimi olsam die kafam karışmıştı çünkü ben blackberry'i aynı zamanda modem olarak kullanmak istiyodum ve ilk başta araştırdğım kadarıyla bis abonesi olrsam ve blackberry'i modem olarak kullanırsam bu 49 tl den daha fazla para ödemem gerkyomş ama bugun turkcell'i aradım ve bis abonesi olrsam ve telefonu modem olark kullanırsam ayrı para vereckmiyim die ve görevli bana önceden olsa vermeniz gerekyodu ama artık bis aboneliği wap ve gprs yi de kapsadığını söyledi ve bu yüzden extra bi ücret ödememen gerektiğini söyledi...Bunun hakkında bi bilginiz varmı varrsa yardım ederseniz sevinirim..(kesin emin olmak istiyorum)..
Teşekkürler....
(bide bunlar 4 gb ile sınırlıymış)

alierennet
08-10-2009, 07:46 PM
iyi günler bende daha yeni blackberry aldım ve internet paketi mi alsam veyada bis abonesimi olsam die kafam karışmıştı çünkü ben blackberry'i aynı zamanda modem olarak kullanmak istiyodum ve ilk başta araştırdğım kadarıyla bis abonesi olrsam ve blackberry'i modem olarak kullanırsam bu 49 tl den daha fazla para ödemem gerkyomş ama bugun turkcell'i aradım ve bis abonesi olrsam ve telefonu modem olark kullanırsam ayrı para vereckmiyim die ve görevli bana önceden olsa vermeniz gerekyodu ama artık bis aboneliği wap ve gprs yi de kapsadığını söyledi ve bu yüzden extra bi ücret ödememen gerektiğini söyledi...Bunun hakkında bi bilginiz varmı varrsa yardım ederseniz sevinirim..(kesin emin olmak istiyorum)..
Teşekkürler....
(bide bunlar 4 gb ile sınırlıymış)

Evet haber doğru, Bis aboneliğini bilgisayar+blackberry'de tepe tepe kullanabilirsiniz. Tabi ki 4 gb kotayı aşmamak kaydıyla.
Yeni düzenleme ile Bis aboneliği 42,5 TL/Aylık/4g Kota.....Bilgisayardan veya Blackberry'den her türlü Gprs, Wap ve Edge bağlantısı buna dahildir. Yurtdışında kullanım bu tarifeye dahil değildir.

omercal
08-11-2009, 12:26 AM
çok sağol bu haber çok iyi oldu.....Teşekkürler..

jujuengin
10-09-2009, 04:19 PM
Peki Blackberry'yi sadece Turkcell ile internete bağlanmak için değil de gerçek bir modem gibi tanıtmak ve dolayısıyla başka bir data hattına (telekom hatlarından klasik modemlerle bağlanmak gibi) arama yaparak bağlanmak mümkün müdür? Sizin açıklamanızdaki aygıta "internet" yazıyor olmamız turkcell in bağlantısının ihtiyaç duyduğu birşey sanırım. Bunun yerine başka birşey mi yazılmalı ya da ne yapılmalı?

Umarım anlatabildim ama son kez bir de örneklemek istiyorum:eski model Samsunglarda bilgisayara usb ile bağlandığınızda telefonu modem olarak kullanma seçeneğiniz var idi ve herhangi bir numarayı çevirerek data hattına bağlanabiliyorduk...

şimdiden teşekkürler..

Ocean
04-13-2010, 09:21 PM
Peki arkadaşlar 3G nimetinden faydalanamıyor muyuz? Az önce BB'yi laptopa bağladım, gayet güzel dial-up ile nete çıkıyorum. Ancak şebeke 3G gösterirken, nete bağlandıktan sonra hemen edge'e dönüyor.

Edit: Faydalanabiliyormuşuz. Ama Buradaki şebeke stabil değil sanırım, bir süre 3G kaldı, 160 KB kadar download hızı gördüm, sonra edge'ye döndü.

Bluetooth ile deneyeniniz oldu mu? BB Desktop manager bluetooth ile BB'yi görüyor, ama net bağlantısı kuramadı bir türlü. Cihazdan herhangi bir izin filan vermek gerekiyor mu acaba?

dr_pi10
04-26-2010, 05:35 PM
çevirmeli bağlantıyı kurdum ama "yok-aygıt eksik" uyarısı veriyor.bu sorunu çözmek için n yapabilirm?BB 9700 kulanıyorum

milou87
06-07-2011, 10:57 PM
Merhaba,

yazdığınız herşeyi yaptım ve sonunda telefonumu modem olarak da kullanabiliyorum. Çok teşekkürler. Ancak bir sorum olacak
Dial-up -modem olarak kullanınca telefonu normal internet paketi üzerinden mi ücretlendiriliyor yoksa ayrı bir ücretlendirmesi oluyor mu? Daha önce blackberry sayfasında yazanları uygulayınca internete bağlanamadığımdan soruyorum birisi Blackberry modem olarak kullanılamıyor demişti halbuki benim bu telefonu almamın en önemli nedenlerinden biriydi bu.

yardımlarınız için tekrar teşekkürler

muratcolakoglu
06-08-2011, 11:54 AM
Modem olarak kullanırsan ayrıca ücretlendirilir. Ancak Turkcell in farklı bir durumu var. Bunu operatörünüzü arayıp sorun.

ajancah
12-07-2011, 10:25 AM
selam,benim sorum biraz daha farklı aydınlatabilirseniz sevinirim.turkcell bis aboneliim var,ayrıca birde samsung galaxy s im var.onun internet aboneliği yok.dağda bayırda gezerken bberyy deki interneti samsung umda kullanma sansım varmı,bilgisayarda değil.

tşkler