View Full Version : sesli arama???
ARkadaşlar bi sorumda bb nin ingilizcesi benim sesli aramalarım için yeterli değil. kendi sesimle nasıl sesli arama yapabilirim bir türlü bulmadım. ses atamam yada bb nin sesli aramasını türkçeye çevirmem gerekiyor. yarımlarınız için teşekkürler.
Onur
crackberry
01-12-2008, 06:36 PM
senin bb ingilizce mi?. öyle ise operatöründen bir language pack yüklemen gerekiyor. türkçeye cevirip çalışabilir.
gursamet
01-12-2008, 10:09 PM
buyur burdan yak ... benimde ingilizce ve benim ingilizcem yeterli olmasına ragmen ben sesle aramada problem yasıyorum nerden bulcaz bu dil paketini yahu :D
BBPro
01-13-2008, 12:49 AM
tam emin değilim ama BlackBerrylerimizdeki sesli arama programı türkçe uyumlu değildir..
yani masaüstündeki küçük kızcağımızın kafasına bir tıkladığımızda cihaz adres defterini tarar ve sizin tekrar kayıt yapmanıza gerek kalmaz :) ..ama an itibariyle Türkçe uyumlu değil malesef..
mouratt
01-13-2008, 02:06 AM
walla arkadaşlar kimse kızmaz inşallah. Reklam yapıyor gibi olmayayım ama ben türkçe dil paketlerinin olduğu siteyi vereyim size.
http://www.avea.com.tr/sta/bireysel/servisler/wapinternetgprs/blackberry_yazilim.shtml?pagemenu=servisler.wapint ernetgprs.blackberry.yazilim
Bu link ile avea nın sitesinden birçok BB modelinin türkçe yazılımını indirebilirsiniz.
Waterloo
01-13-2008, 02:22 PM
Bu site herhangi bir operatorun sitesi degil bilgi paylasim sitesi o yuzden eger bilgilerinin digerlerine faydali olacagini dusunuyorsan herzman yaz lutfen bundan memnuniyet duyariz.
Sevgiler..
BBPro
01-13-2008, 05:16 PM
yanlız cihaz yazılımını türkçe yapmak sesli aramayı da türkçe yapacağımız anlamına gelmiyor..
bilginize..
link için teşekkürler..
gursamet
01-13-2008, 07:33 PM
evet bencede Akın Haklısın ; BB deki Sesli Arama Özelliği İnglizceimiş , Ben Türkce Yapamadım ... Nese Bu Da Guzel ; özellikle Handsfree Kullanırken oldukca iyi bir ozellik....
mouratt
01-13-2008, 08:56 PM
Bu site herhangi bir operatorun sitesi degil bilgi paylasim sitesi o yuzden eger bilgilerinin digerlerine faydali olacagini dusunuyorsan herzman yaz lutfen bundan memnuniyet duyariz.
Sevgiler..
İşe yaradıysa ne mutlu bana. Saygılar...
jupiter
01-16-2008, 09:38 PM
Aksanını değiştirmen yeterli dostum
mouratt
01-17-2008, 05:46 PM
Aksanını değiştirmen yeterli dostum
Aksan derken ?:confused:
crackberry
01-17-2008, 05:49 PM
Aksan derken ?:confused:
hani bizde lazların da farklı bir aksanı var ya. onu demek istedi juptier. texaslı gibi konuşmaya çalış. belki o zaman blackberry'in seni anlar. :D doğro mı jupiter
gursamet
01-17-2008, 09:43 PM
puhahahahaaaaaa
cok iyi yaaaaaaa
BBPro
01-17-2008, 09:47 PM
geyik döndürmüşsünüz de jupiterin bahsettiği husus doğru..;)
adres defterinizdeki isimleri bir kere taradıktan sonra eğer ingiliz aksanıyla isimleri okursanız sesli aramanız çalışır :)
jupiter
01-17-2008, 09:56 PM
Aksan derken İngiltere'de 15 yıl yaşayıp ülkeye yeni dönmüş bir Türk vatandaş profilinden bahsetmek istedim;) Onlar bu sesli komut problemini kesinlikle yaşamazlar :p
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.