PDA

View Full Version : bluetoohth sorunu???

Onur
01-12-2008, 01:59 PM
selam arkadaşlar bb8300 kullanıyorum. bluetooth açıp başka marka telefonlara veri aktarıyorum ama onlar bb yi tanımıyorlar. iletişim kurulamadı diyor. ne yapmalıyım???

Şimdiden teşekkürler

Onur

mouratt
01-12-2008, 02:23 PM
Aynı sorun bende de var. benim cihaz da 8300 ve aynı sorunu yaşıyorum. Bunun sanırım çözümü yoktur. Çünkü bildiğim kadarıyla BB deki bluetooth 2.0 diğerleri daha düşük versiyon. ama yanlış biliyor da olabilirim.

Onur
01-12-2008, 02:25 PM
ah be abi versiyonlarının iyi olması gereken telefonlarlada denedim olmuyor. bişey yapılabiliyor olmalı...

Waterloo
01-12-2008, 10:05 PM
Arkadaslar versiyonla alakalibir durum degil BB guvenligi nedeni ile veri yollayacaginiz cihaz ile BB cihazini bir sifre girerek oncelikle eslestirmeli sonrada BB cihazinizdan ortam kisiminda bluetooth kullanarak al dedikten sonra veriyi yollamalisiniz. Bu BB cihazlarina disaridan bluetooth ile baglanip veri gonderimini engellemek amaci ile tasarlanmis yuksek guvenlikli dosya paylasim sisteminden dolayidir.

gursamet
01-12-2008, 10:17 PM
Teşekkurler Mert Haklısın... Eger BB den Dosya Aktarımına İzin Verilmez İse Kimse Tek Bir Dosya Bile Gonderemiyor... Teşekkurler Tekrar...

mouratt
01-13-2008, 02:10 AM
Teşekkür ederim. Öğrenmiş olduk Hemen deneyelim :P

atomlife
01-31-2008, 08:02 PM
arkadaşlar size bir kıyak geceyim 8300curve kulanıcısıyım bende aynı problemi yaşadım ve çözümü de bluetooth açın ve daha sonra rneğin bir mp3 almak istiyorsunuz menüden artama girin ve müziği swçin daha sonra tüm şarkılar diyin menü tuşu (yeşil telefonu açma tuşunun yanındaki:)))) tuşuna basın ve seceneklersen bluetoothkulanarak al deyin işte bu kadar arkadaşlar bir teşekkür yeter :)))

mouratt
01-31-2008, 09:40 PM
arkadaşlar size bir kıyak geceyim 8300curve kulanıcısıyım bende aynı problemi yaşadım ve çözümü de bluetooth açın ve daha sonra rneğin bir mp3 almak istiyorsunuz menüden artama girin ve müziği swçin daha sonra tüm şarkılar diyin menü tuşu (yeşil telefonu açma tuşunun yanındaki:)))) tuşuna basın ve seceneklersen bluetoothkulanarak al deyin işte bu kadar arkadaşlar bir teşekkür yeter :)))

Birden falz Teşekkür de ederim kardeş. Sağolasın... :)

Abdullah
01-31-2008, 10:51 PM
Arkadaşlar,

Bluetooth ile bir çok şeyi yapmanız mümkün. PC nizle olan desktop manager ile olan senkronizasyonu dahi kablo kullanmadan bluetooth ile yapmanız mümkün. Biraz zahmetli prosedürü ama işe yarıyor. Geçen gün data kablosu giriş kısmı arızalanmış bir arkadaşımızın datalarını öyle kurtarabildik :)

hakanc
02-18-2008, 12:33 PM
arkadaşlar bende 7130g modeli bb var. bunda ne yapmam gerekiyor. bluetooth ile hiç bir şey yapamıyorum. yardım edebilirseniz sevinirim.

kolay gelsin

Arkadaşlar,

Bluetooth ile bir çok şeyi yapmanız mümkün. PC nizle olan desktop manager ile olan senkronizasyonu dahi kablo kullanmadan bluetooth ile yapmanız mümkün. Biraz zahmetli prosedürü ama işe yarıyor. Geçen gün data kablosu giriş kısmı arızalanmış bir arkadaşımızın datalarını öyle kurtarabildik :)

eliminant
04-16-2008, 02:11 PM
herkese merhabalar, arkadaslar 8320 cıhazımda bluetooth sıkıntısı yasıyorum! sorun şuki bluetooth aktarımı yapamıyorum.acık olarak anlatmam gerekırse ornegın etraftakı dıger cıhazları buluetooth umla gorebılıyor fakat cıhazların ıcıne gırıp hehangı bır dosyayı alamıyor ve goremıyorum! aynı sekılde ornek olarak samsung model bır cıhaz(mesela) benı goruyor fakat benımle ıletısıme gecmek ıstedıgınde baglantı kurulamıyor! yardımlarınız ıcın sımdıden butun arkadaslara tesekkur ederım saygılar...

Waterloo
04-16-2008, 08:20 PM
Merhaba sorunuzun cevabini 1. sayfayi okursaniz bulabilirsiniz.

Navaron
05-01-2008, 05:36 PM
Arkadaslar,

Selamlar 8120 aldım ılk bbım benımde bır cok sorum var ama ılk sorunum su;

Arabamda handsfree sistemi var blutooth kullanarak telefonu radyoya tanıtmam lazım. BB nın bluesunu acıyorum ve cıhaz ekle dıyorum arıyor radyoyu buluyorum esles dıyorum denıyor ve olamıyor dıyor sureklı. Radyo ıle eslesmesı ıcın radyoyu gormesı lazım ve benımde anahtar sıfreyı gırmem lazım ama yapamıyorum,
fıkrı olan varmı bu konuda acaba?

Sımdıden tesekkurler,

Navo

Waterloo
05-01-2008, 09:34 PM
Merhaba Navo eslesme sirasinda sifre girdikten sonra tanimasi lazim Bluetooth kulaklik ile oyle taniyorsun ayni sekilde bu diger bluetooth cihazlar icinde gecerli olmasi lazim ama takildigin nokta eslesme ani mi? Eslestirdikten sonra ki bir asama mi ?

BBPro
05-01-2008, 10:40 PM
şifre sorarsa 0000 gir..olur belki..

Navaron
05-02-2008, 01:21 AM
Evet eslesmede sdorun yasıyorum sıfre gırmeye gelmeden eslesemıyor dıyor:confused::confused:

evren
06-12-2008, 09:47 PM
arkadaşlar bluetooth la laptop dan veri aktaramıyorum. aktarmaya çalışınca bilgisayarımda kablosuz cihaz bu servisi desteklemiyor dior. bunun laptop taki işletim sisteminin vista olması ile bir alakası var mı yoksa başka bir yolu mu var indirmenin bunu öğrenmek istiorum?

yusuf
07-05-2008, 03:59 PM
arkadaşlar bluetooth la laptop dan veri aktaramıyorum. aktarmaya çalışınca bilgisayarımda kablosuz cihaz bu servisi desteklemiyor dior. bunun laptop taki işletim sisteminin vista olması ile bir alakası var mı yoksa başka bir yolu mu var indirmenin bunu öğrenmek istiorum?

Arkadaşlar bende yeni bb 8320 aldım. Daha önce nokia kullanıcıydım. eski telefonumdaki adres kayıtlarını bluetooth ile laptoptan bb ye göndermek istiyorum cihaz eşli olmasına rağmen gönderemiyorum ne yapmam gerekiyor acaba?

Abdullah
07-05-2008, 05:39 PM
önce BB nizde:
1) Secenekler -< bluetooth ekranına girin
2) menu tusuna basıp, bluetooth seçeneklerine girin
3) gelen sayfada servisler kısmında data transfer, desktop baglantısı seceneklerının seçili oldugunu kontrol edin

4) daha sonra yine bluetooth ile senkronizasyonu Desktop Manager aracılıgıyla yapabilirsiniz. Ama kablo varsa onunla yapmak daha cabuk ve kolaydır

yusuf
07-07-2008, 11:12 AM
önce BB nizde:
1) Secenekler -< bluetooth ekranına girin
2) menu tusuna basıp, bluetooth seçeneklerine girin
3) gelen sayfada servisler kısmında data transfer, desktop baglantısı seceneklerının seçili oldugunu kontrol edin

4) daha sonra yine bluetooth ile senkronizasyonu Desktop Manager aracılıgıyla yapabilirsiniz. Ama kablo varsa onunla yapmak daha cabuk ve kolaydır

Abdullah bey detaylı açıklama için teşekkür ederim.
Servisler kısmında şunlar var
Audio Gateway
Headset
Pım item transfer
A/V uzaktan kumanda hedefi
Audio sink

Bahsettiğiniz servisler ekli değil ve ekleyecek bir menü bulamadım.

birde yapmak istediğim tam olaral şudur- daha önce nokia cihazımdaki tüm kartvizitleri bir klasöre kopyaladım. klasördeki kartvizitleri sağ tıklayıp gönder-bluetooth seçeneği ile 8320 cihazıma göndermek istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Selamlar

cemilykb
07-17-2008, 02:35 PM
merhaba yeni bir 8100 sahibiyim ve sorunum bloutoth tan başka telefonddan bşrşey alamıyorum ben başkasına yollayabiliyorum fakat başka bir telefon bana yollayamıyor beni görüyor ama yollayamıyor.yardımcı olur musunuz?

Antonio
08-14-2008, 02:38 PM

File Transfer Connection Failed Diyor

BBPro
08-14-2008, 03:07 PM
Arkadaslar versiyonla alakalibir durum degil BB guvenligi nedeni ile veri yollayacaginiz cihaz ile BB cihazini bir sifre girerek oncelikle eslestirmeli sonrada BB cihazinizdan ortam kisiminda bluetooth kullanarak al dedikten sonra veriyi yollamalisiniz. Bu BB cihazlarina disaridan bluetooth ile baglanip veri gonderimini engellemek amaci ile tasarlanmis yuksek guvenlikli dosya paylasim sisteminden dolayidir.

BlackBerry'de bluetooth kullanımı bu şekildedir..

yusuf
08-15-2008, 08:52 AM
BlackBerry'de bluetooth kullanımı bu şekildedir..

Sayn BBpro, ben daha önce bilgisayarıma kayıt ettiğim kartvizit (vcard) dosyalarımı telefonuma nasıl gönderip ekleyebilirim acaba? açıkladığınız yöntemle olmuyor çünkü. Teşekkürler

mulu
09-07-2008, 05:24 PM
supersiinn antonio , tesekkurler

Nazosh
09-09-2008, 03:37 PM
Arkadaşlar,

8700g sahibiyim. BB diğer bir telefonu görüp eşleşiyor ancak gönderme aşamasında aygıt bulunamadı diyor. USB ile bilgisayardan yapmaya çalışınca da yazılım yok diyor. Ayrıca bluetooth seçeneklerinde data transfering diye bir bölüm yok.

Neyi yanlış yapıyorum ya da ne yapmalıyım?

Telefonumdaki resimleri, numaraları, müzikleri diğerine aktaramıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

BBPro
09-09-2008, 07:10 PM
Sayn BBpro, ben daha önce bilgisayarıma kayıt ettiğim kartvizit (vcard) dosyalarımı telefonuma nasıl gönderip ekleyebilirim acaba? açıkladığınız yöntemle olmuyor çünkü. Teşekkürler

microsoft outlook aracılığı ile bunu yapabillirsiniz..

cemal_33
09-20-2008, 01:48 PM
merhabalar;yeni üyeyim.bir çok konuda yardımınızı sessiz sedasız aldım.ancak bir konuda işin içinden çıkmam mümkün olmadı.bb 8120 kullanıcısıyım.cihaz geçen hafta amerika'dan geldi.pasaport kaydı yapıldı.şu an bir sorun yok gibi.unlock gibi bir sorun çıkar mı acaba ilerde?
bir de bluetooth ile veri aldığım zaman bir sorun yaşıyorum.örneğin mp3 parçası aldım ve ben bunu music dosyasına kaydetmek istiyorum.ancak beceremiyorum.ne yaptıysam da yine ring tones kısmına atıyor dosyayı.
kazara nete girecektim geçen gün.ancak browser kısmını avea diye ayarlayınca sanıyorum faturalandırdı.ekranımdaki dünya resmi gidene kadar da canım çıktı resmen:(
telefonda türkçe dil seçeneği yok.nasıl yükleyebileceğim konusunda da bir bilgim yok.avea'nın sayfasından denedim ama beceremedim:(
feci derecede sıkıştım.yardımınıza ihtiyacım var.
mutlu günler...

Yiğit Alşan
12-26-2008, 10:40 AM
Selam Onur,
Aynı sorun bendede var, yani telefonumda:D
Sen cevaba ulaşabildin mi? Neden veri gönderebiliyorken kimseden veri alamıyoruz Bluetooth ile? Birşeyler öğrendiysen paylaşmanı rica ederim.

Abdullah
12-26-2008, 02:52 PM
Arkadaslar 2 konu uzerinde duracagim:

1) BB guvenligi nedeni ile veri yollayacaginiz cihaz ile BB cihazini bir sifre girerek oncelikle eslestirmeli sonrada BB cihazinizdan ortam kisiminda bluetooth kullanarak al dedikten sonra veriyi yollamalisiniz. Bu BB cihazlarina disaridan bluetooth ile baglanip veri gonderimini engellemek amaci ile tasarlanmis yuksek guvenlikli dosya paylasim sisteminden dolayidir.

2) Once cihazi eslediniz. Simdi isytediginiz foldera aktarim yapmak icin

ortam -media ya girin, sonra menu tusuna basip explore secin. Burda cihaz veya microsd kartinizdaki istediginiz foldera girin
sonra menu ye basip receive using bluetooth secip istediginiz dosyayi alin

zoya
12-27-2008, 01:09 AM
arkadaşlar 8100 kullanıyorum aldığımdan beri Bluetooth ile bir aktarımda bulunamadım yazdıklarınızı denedim ama yinede bir sonuç alamadım lütfen yardım edermisiniz :(

athenkrypteia
01-19-2009, 02:22 AM
cıhazımı eslestırdım verıyı gonderıyorum tum ayarları yapmama ragmen faıled oluyor .! cıldırıcam 8100 kullanıyorum ve dosya alamıyorum eslesmeler ayarlar guvenlık hersey tamam gonderıyor ama almıyor :S ayrıca desktop manager de bulamadım temada yukleyemedım..walla sınrı hastası oldum...bırde su kı : kabul et dıyor hersey ok o ana kadar aktarım baslıyor gonderılemedı dıye hata verıyor ...

Abdullah
01-20-2009, 09:07 PM
cıhazımı eslestırdım verıyı gonderıyorum tum ayarları yapmama ragmen faıled oluyor .! cıldırıcam 8100 kullanıyorum ve dosya alamıyorum eslesmeler ayarlar guvenlık hersey tamam gonderıyor ama almıyor :S ayrıca desktop manager de bulamadım temada yukleyemedım..walla sınrı hastası oldum...bırde su kı : kabul et dıyor hersey ok o ana kadar aktarım baslıyor gonderılemedı dıye hata verıyor ...

ornegin resim alirken, media(ortama) girip, ordan bluetooth ile al diyip ilerliyorsun degilmi?
2) secenekler->bluetooth a girdiginde
menuye basip seceneklere girince ordaki servislerde dosya aktarimi secili durumdami

Rahonavis
01-23-2009, 09:17 PM
bende de 8100 var.Yeni aldım . Ancak sony ericsson telefonumda bulunan adres defteri bilgilerimi aktarmak istiyorum 370 adet adresi tek tek yazamam.Bluetooth ile aktarı seçiyorum olmuyor. Müzik aktarımı yapabildim burda yazan bilgilerle yanlız adres defterimi nasıl aktaracağımı da anlatırsanız çok sevinirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Abdullah
01-24-2009, 02:37 PM
bende de 8100 var.Yeni aldım . Ancak sony ericsson telefonumda bulunan adres defteri bilgilerimi aktarmak istiyorum 370 adet adresi tek tek yazamam.Bluetooth ile aktarı seçiyorum olmuyor. Müzik aktarımı yapabildim burda yazan bilgilerle yanlız adres defterimi nasıl aktaracağımı da anlatırsanız çok sevinirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Burda yapman gereken once sony ericsson telefonundaki kayitlari bir sekilde kendi pc ndeki outlook kontaklarina atman (sanirim sony nin boyle bir programi var). Devaminda ise, blackberry desktop manager ile outlook adres defterini BB ile senkronize edebilirsin

Rahonavis
02-28-2009, 06:00 PM
Çok teşekkürler.Denedim ve oldu.Şu an sorunsuz çalışıyor ve çok memnunum telefondan.

lololo
03-20-2009, 10:34 AM
2 gündür Blackberry Bold kullanıyorum. Bluetooth kullanmak istediğim cihazla eşleştirme yapmama, bluetooth ile al sekmesini seçmeme rağmen, dosya alamıyorum ancak yollayabiliyorum. Seçenekler - Bluetooth - Veri Aktarımı ' na da baktım. O da seçili. Herşey okey gözüküyor. Ancak bahsettiğim gibi yollayabiliyor ama alamıyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Teşekkürler...

Abdullah
03-24-2009, 08:28 AM
dosya alabilmek için (örneğin müzik dosyası)
media -> music e giriyorsun. Sonra menu -> bluetooth ile dosya al ı tıkladıktan sonra karşı taraftan alabilirsin. Alırken bile önce güvenlik gereği senin alma isteği yapman gerekiyor

sedosh
04-11-2009, 09:28 PM
arkadaşlar merhaba. acilen bir cevaba ihtiyacım var. blackberry 8100 kullanıyorum. bugün jabra 2020 aldım. eşleştirdim birbirlerine.çalıyor açıyorum konuşuyorum arıyorum. burayakadar okey. sorunum ise kulaklıktan gelen sesin cep telimdeki melodim olmaması. herşeyi denedim ama kulaklıktan gelen ses kendince bir sinyal. halbuki aynı zamanda telefonda tanımlı melodi çalıyor. sorun bendemi aletlerdemi anlayamadım. yardım ederseniz çok sevinirim. iki markanında kendi sitelerine girdin birbirleriyle uyumları sorunsuz ve tarifedekileride ayynen yapmışım. lütfen acil yardımmmmmmmmmmm

erdalclk
03-14-2010, 11:25 PM
Arkadaşlar BB bluetooth ile Nokia 6151'e resim gönderiyor, ancak 6151 BB görmüyor "Cihaz bulunamadı" diyor

erdalclk
03-14-2010, 11:27 PM
erdalclk;6545]Arkadaşlar BB bluetooth ile Nokia 6151'e resim gönderiyor, ancak tersini yapmak gerektiğinde 6151 BB görmüyor "Cihaz bulunamadı" diyor, Bilgisi olan var mı? Teşekkürler

epsilon
03-14-2010, 11:40 PM
Menü >>> Bağlantıları Yönet >>> Bluetooth Seçenekleri >>> Seçenekler >>> Bulunabilir >>> Evet

Muhtemelen cihazınız "Hayır" konumundadır.

erdalclk
03-14-2010, 11:50 PM
Epsilon,
Teşekkürler tamam oldu

epsilon
03-14-2010, 11:53 PM
Rica ederim, aynı problem geçen hafta da beni epey bir uğraştırmıştı :)

erdalclk
04-26-2010, 10:49 PM
Arkadaşlar, Ortam kartındaki müzikleri gruplayamıyorum. Müzikler karışık olarak BB kendisi gruplandırıyor. (Albümler, Türler, Bilinmeyenler, folk, vb... ) Burada bulunan müziklerin gruplarını nasıl değiştirebiliriz ve sadece belirlenen gruptaki müziklerin BB tarafından çalınmasını sağlayabiliriz? Media manager da olmuyor.