View Full Version : avea hattımı blackberry de nasıl kullanabilirim
marissa
01-09-2008, 02:26 PM
blackberrymi turkcell in aylık sabit ücret karşılığı blackberry kampanyasından almış olduğum blackberrymde sadece turkcell hattımı kullanabiliyorum çünkü cihazım diğer hatlara kilitli ve kırılması gerekiyo ya da başka bi yol bana yardımcı olurmusunuz
BBPro
01-09-2008, 02:35 PM
Turkcell müşteri hizmetlerini arayıp simlockunuzu açtırmanız gerekiyor..444 0 532
ama bu konuda kesin sonuç alabilmeniz zor..zira oldukça hassas bir konu..
Abdullah
01-09-2008, 02:36 PM
Merhaba,
Yapmanız gereken, KVK ya bu konuda mail atmak ve cihazınızın IMEI numarasını bildirmek. Onlar daha sonra size bir şifre ve cihaza bunu nasıl girebileceğinize dair bilgi dönecekler. Sanırım aşağıdaki linkten girip doldurursanız formu size döneceklerdir.
http://www.kvkteknikservis.com/bcimv2/guest/customercomplaintentry.aspx
marissa
01-09-2008, 02:37 PM
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim peki siz bu uygulamayı kullandınız mı
Abdullah
01-09-2008, 02:40 PM
Ben daha önce nakit olarak satın aldığım bir cihaz için denedim ve sorun olmadan açtım sim kilidi. Tabi burdaki sorun eğer siz kampanyadan 12 ay vs gibi anlaşma karşılığı aldıysanız sorun yaşayabilirsiniz. En iyisi Akın ın dediği gibi Turkcell müşteri hizmetlerini bir arayıp sormanız.
BBPro
01-09-2008, 02:45 PM
müşteri hizmetlerini aradığınızda iyi bir Turkcell müşterisi olduğunuzu Turkcell hattınızı da kullanacağınızı vs. anlatırsanız yardımcı olma ihtimalleri yükselir..
normal koşullarda yurtdışına çıkıp gideceği ülkenin hattını ve BIS aktivasyonunu kullanacak müşterilere yapılan bir uygulama..
ama siz yine de şansınızı bir deneyin..
marissa
01-09-2008, 02:46 PM
12 ay kareşılığı fakat zaten o hattı kullanmıyorum şu anda ben cihazımda herhangi bir turkcell hattı çalışıyor
marissa
01-09-2008, 02:48 PM
anladım akın sağol ama müşteri himetlerine telefonla ulaşmak işkenceden farksız mesela aveayı aradım 15 dk. bekledim ve müşteri temsilcisiyle iletişime geçemedim kapattım sonunda
BBPro
01-09-2008, 02:52 PM
ben teşekkür ederim marissa..
umarım açarlar..
bir de bu konudaki sonucu buraya yazabilirsen sevinirim..
marissa
01-09-2008, 02:56 PM
yazacağımdan emin olabilirsin umarım açılır
gursamet
01-09-2008, 04:28 PM
alla alla demek iyi bişii diil hatla beraber almak bu telefonu....
gursamet
01-09-2008, 04:38 PM
AAAAAAAAA Allahım Çıldıracagım Benim Telefonumda Da VARRR , Sim Kilidi YAAAAAAAAA .... Avea Kartımı Taktım GEÇERSİZ SIM KART DİYOOOOOOOO :(((((( ... Ne Yapıyoduk Şimdi :(
gursamet
01-10-2008, 11:45 AM
OK SIM LOCK U HALLETTIM ARKADASLARIM....
Unlock Code: **************
Unlock procedure:
Go to Options > SIM card (or Options > Advanced Options > SIM Card on some versions of software).
Type mepd ( BOŞ EKRANA "mepd" YAZIN YOKSA BEN GIBI ORTALIGI AYAGA KALDIRIRSINIZ )
You should now see the five locking categories listed.
Type mepN (N is the number of the active option in the list e.g. network is the second category so press the 2 key)
You are now prompted for the unlock code.
Enter the unlock code
Note: This procedure will not work if the new SIM is in the device (device is showing Invalid SIM Card), please remove the SIM and perform the procedure with no SIM in the device.
SELAMLAR....
BBPro
01-10-2008, 02:56 PM
samet zaten prosedür pek sorun değil..önemli olan unlock koduna sahip olabilmek..
nası başardın?
gursamet
01-10-2008, 05:15 PM
Abi isteyene özelden annatıyım çunku misafir olarak siteye girenlere guvenmiyorum... ama kolay birazcık ağlamak gerekiyor....
mouratt
01-10-2008, 11:24 PM
Ben Avea Personeliyim. Sizin Turkcell en almış olduğunuz cihaz anladığım kadarıyla Kurumsal Hat aldığınızda size hediye olarak verildiğini zannettiğiniz ama bir sözleşme ile aldığınız bir Blackberry !
Yani bu sözleşmeye göre zaten siz bu cihazı sadece Turkcell hattınızla kullanmayı taahhüt ettiğiniz için, otomatikmen SIM kilitli olarak verilmiştir size. Bunu açtırmak açıkcası o kadar da kolay değil. Turkcell müşteri hizmetlerini arayıp SIM kilit açılmasını talep etmelisiniz. Onların da bunu yapacaklarını pek zannetmiyorum ama şanslıysanız açarlar.
Bu arada Avea'da Sınırsız GPRS kullanım ücreti TÜM VERGİLER DAHİL 38 YTL. Yada limitli olarak aylık 2 MB kullanım Yine tüm vergiler dahil 18 YTL...
crackberry
01-11-2008, 09:21 AM
Ben Avea Personeliyim. Sizin Turkcell en almış olduğunuz cihaz anladığım kadarıyla Kurumsal Hat aldığınızda size hediye olarak verildiğini zannettiğiniz ama bir sözleşme ile aldığınız bir Blackberry !
Yani bu sözleşmeye göre zaten siz bu cihazı sadece Turkcell hattınızla kullanmayı taahhüt ettiğiniz için, otomatikmen SIM kilitli olarak verilmiştir size. Bunu açtırmak açıkcası o kadar da kolay değil. Turkcell müşteri hizmetlerini arayıp SIM kilit açılmasını talep etmelisiniz. Onların da bunu yapacaklarını pek zannetmiyorum ama şanslıysanız açarlar.
Bu arada Avea'da Sınırsız GPRS kullanım ücreti TÜM VERGİLER DAHİL 38 YTL. Yada limitli olarak aylık 2 MB kullanım Yine tüm vergiler dahil 18 YTL...
GPRS diyorsun. Avea'nın EDGE kapsama alanı nasıl? Turkcell de gibi "sınırsız" (200 MB) mi yoksa gerçekten sınırsız mı? slm crackberry
Waterloo
01-11-2008, 04:05 PM
Avea ve Turkcell ayni hizda ayni sinirli ve sinirsiz BlackBerry tarife hizmetini vermekteler Aveanin BIS ucretleri sinirlida 18 sinirsizda 38 yani sadece 1ytl daha ucuz. Cok bir fark yok anlayacaginiz..
mouratt
01-12-2008, 02:43 AM
200 MB gibi birşey sözkonusu değil. Hakikaten sınırsız. Ücreti de 38 YTL
crackberry
01-12-2008, 05:15 PM
blackberrymi turkcell in aylık sabit ücret karşılığı blackberry kampanyasından almış olduğum blackberrymde sadece turkcell hattımı kullanabiliyorum çünkü cihazım diğer hatlara kilitli ve kırılması gerekiyo ya da başka bi yol bana yardımcı olurmusunuz
foruma bir cözüm yazdım:
link: http://blackberryforumlari.com/showthread.php?t=45
marissa
01-31-2008, 05:23 PM
Kod : 0909154444229681
SIM kilidinin çözülme prosedürü
Cihazda SIM kart takılı ise çıkartılır.
Masaüstünde Seçenekler > SIM Kart
veya
Seçenekler > Gelişmiş seçenekler > SIM Kart
seçimi yapılır.
Bu ekranda klavye kullanılarak mepd yazılır
Ekranda 5 ana kilit kategorisi görülür
mep2 yazılır
Kilit çözme kodu sorulur
Temin edilen kod girilir.
marissa
01-31-2008, 05:25 PM
hallolldu yani
Waterloo
01-31-2008, 07:30 PM
Marissacim verdigin bilgiler icin tesekkur ederiz bu islem sirasi dogru seni mutlu gormek super :) fakat onemli kisim olan kod sorgulama ve kodu alabilmek icin mecburen her kullanicinin operatoru aramasi gerekmekte cunku her bir cihazin Kod'u farkli. Tekrar verdigin bilgiler icin tesekkurler.
hoppa11
11-16-2008, 02:10 PM
ben almanyadan bberry8800 getirdim pasaportuma işlettim telekominikasyon kurumunu aradım şuan telefonum açık ve kullanılabilir görünüyor ancak hangi oparotöre ait hat takarsam takayım telefon gecersiz sim kart yazıyor anladığıum kadarıyla simlock var mepd olayını yaptım sim devre dışı diyor ağ etkin diğerler secenekler için de devre dışı yazıyor. şimdi ben bu şifreyi nerden bulabilirim unlock linki kaç para ist,yo biliyomusun şimdiden teşekkürler fikirlerinizi bekliyorum:)
Abdullah
11-18-2008, 09:23 AM
Almanya dan cihazi aldigin operator ile gorusup unlock kodu isteyebilirsin
cemgumus
07-04-2011, 04:42 PM
telefonum çalındı.güvenlik kodları vardı ama acaba yeni yazılım yüklenirse telefonun koruma programları da devredışı kalır mı... çalıntı telefonumun takibini nasıl yapabilirim bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba?
Biozlem
11-03-2011, 05:05 PM
Merhaba,
Yapmanız gereken, KVK ya bu konuda mail atmak ve cihazınızın IMEI numarasını bildirmek. Onlar daha sonra size bir şifre ve cihaza bunu nasıl girebileceğinize dair bilgi dönecekler. Sanırım aşağıdaki linkten girip doldurursanız formu size döneceklerdir.
http://www.kvkteknikservis.com/bcimv2/guest/customercomplaintentry.aspx
KVK servısınden gelen kodu işlem sırasına göre yazdım ancak telefonumun sim kilidi yine açılmadı...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.