View Full Version : Turkcell güncel Blackberry tarifeleri
crackberry
01-04-2008, 01:43 PM
Ben dün Turkcell'e mail gönderdim ve bu sınırsız tarife gerçekten sınırsız mı veya 100 MB ile sınırlı mı sordum. Cevapları budu:
Blackberry servisinde internet kullanımı sınırsızdır. Paketin sınırlaması bulunmuyor.
Saygılarımızla,
TURKCELL Iletisim Hizmetleri A.S.
Burcu Cirit
Musteri Cozum Merkezi
Bu doğru mı? Ben hep 100 MB ile sınırlı olduğunu biliyordum.
Abdullah
01-04-2008, 01:47 PM
O konuda benimde bir bilgim yok, Ama operatör sonuçta sana o şekilde bilgi dönmüş ve kabul etmek zorundayız.
Burda şöyle önemli bir nokta var. BlackBerry cihazının diğer cihazlardan önemli bir farkıda çok gelişmiş sıkıştırma algoritması kullanması. Yani browserda gezerken olsun, mail alıp verirken BlackBerry datalarınızı diğer cihazlara göre 1/3 - 1/4 oranında sıkıştırıp gönderip almaktadır. Buda düşününki 100mb lik tüketiminiz farklı bir cihazda aslında 400mb edecek. Bu hem operatör hemde sizin , ücret ve hız açısından avantajlı olmanızı sağlıyor
crackberry
01-04-2008, 01:57 PM
Abdullah, bunu bir sağlıklı araştıra bilirmiyiz ltf. Yanılmıyorsam Mert Kucukozkan site moderatörü ve iş icabı daima Turkcell shopları geziyor. Belki o bize yardımcı olabilir. Bu arada, BB maileri sıkıştırdığnı biliyorum tabii ama gene de bir sınırsız tarife olması gayet güzel bir şey olur.
gursamet
01-04-2008, 03:39 PM
Valla Bende Bi Konusacagım Turkcell ile Bende 19ytl lik tarife var umarım patlamaz , cunku devamlı mail alısverişim olmaya basladı.... valla bi patlatırlarsa bana hiç şaşmam... 19ytl ile 2mb diyo ama 2mb dan sonrasi ile ilgili acıklama bence net diil ... gprs kullanımı mı yoksa veri alışverişi mi odenecek , tabi bi de bu 1/4 oranında sıkıstırma olayı var, bu Turkcell sıkıştırma olayını biliyosa ve ona gore ucretlendirme yapıyo nasıl olacak ... yaa hayret yaa adım atsan para, ayak bastı parası yok bilemem ne parası ; kanımızı emdiler ....
selamlar
Waterloo
01-04-2008, 04:17 PM
Arkadaslar musteri hizmetlerinin de belirttigi gibi herhangi bir sinirlama yok GPS haritasi acma, internet gezintileri, ve dosya yuklemek buna dahil. Siniri ancak ve ancak cihazinizi PC ye baglayip modem olarak kullanirsaniz farkli bir APN kullaniyor ve sinirin disinda ucretlendirme yapiyor iste o zaman faturaniz cok kabarir bunun sebebi ise evdeki adsl modem yerine cihazin kullanilmamasini saglamaktir yoksa Trcell de farkinda isin yani. Sonuc olarak wap haric BIS paketinizden istediginiz islemi yapabilirsiniz sinirsizdir :)
Abdullah
01-04-2008, 04:30 PM
teşekkürler Mert, bilgi için
crackberry
01-04-2008, 04:52 PM
Arkadaslar musteri hizmetlerinin de belirttigi gibi herhangi bir sinirlama yok GPS haritasi acma, internet gezintileri, ve dosya yuklemek buna dahil. Siniri ancak ve ancak cihazinizi PC ye baglayip modem olarak kullanirsaniz farkli bir APN kullaniyor ve sinirin disinda ucretlendirme yapiyor iste o zaman faturaniz cok kabarir bunun sebebi ise evdeki adsl modem yerine cihazin kullanilmamasini saglamaktir yoksa Trcell de farkinda isin yani. Sonuc olarak wap haric BIS paketinizden istediginiz islemi yapabilirsiniz sinirsizdir :)
mert, çok sağol. o bilgisayar/wap olayını biliyordum zaten ancak bu 100 MB olayı bana bir kaç Turkcell shop'tan söylenmişti onun için sordum.
slm
crackberry
BBPro
01-08-2008, 11:06 AM
öncelikle herkese merhaba..
benim bilgim bu sınırsız tarifede aslında bir sınırın olduğu..bunun da 200 mb olduğu yönünde..
ancak malumunuz BlackBerry'nin sıkıştırma algoritmasından kaynaklanan avantajdan dolayı bu kota Turkcell'de 1 gb'a tekabül ediyor..
ama sakın korkmayın Turkcell BIS tarihinde bu kotayı aşan sadece 2 kullanıcı olmuş..onlar da cihazlarını bilgisayara bağlayarak başarmışlar bunu..
yani cihazdan internete girmeniz durumunda bu kotaya yaklaşmanız bile edge hızıyla mümkün değil..
tabi web/wap ayrımına kesinlikle dikkat edelim..
crackberry
01-08-2008, 11:13 AM
akın, merhaba. ben de bunu diyordum zaten. 100 değilmiş ama 200 miş. neyse geçmeyiz inşallah.
gursamet
01-08-2008, 11:37 AM
evet teşekkurler Akın....
jupiter
01-08-2008, 12:31 PM
arkadaşlar merhaba,
ilk Blackberry deneyimim 19 YTL lik paket satın almamla başladı ve ay sonunda 596 YTL lik faturaya mal oldu :mad:
Daha sonra 39 YTL pakete geçtim ve faturam normale döndü. Sakın limitli paket gafletinde bulunmayınız :)
Bu arada burada fiyat anlamında farklı bir konu var ki;bu fiyatlara %25 ÖİV dahil değildir.
Yani 19 YTL lik paket size 23,75 YTL , 39 YTL sınırsız paket size 48,75 YTL
'ye mal olur.
Bilginize...
ücretsiz 532 hat için www.532hat.com
BBPro
01-08-2008, 12:49 PM
arkadaşlar merhaba,
ilk Blackberry deneyimim 19 YTL lik paket satın almamla başladı ve ay sonunda 596 YTL lik faturaya mal oldu :mad:
Daha sonra 39 YTL pakete geçtim ve faturam normale döndü. Sakın limitli paket gafletinde bulunmayınız :)
Bu arada burada fiyat anlamında farklı bir konu var ki;bu fiyatlara %25 ÖİV dahil değildir.
Yani 19 YTL lik paket size 23,75 YTL , 39 YTL sınırsız paket size 48,75 YTL
'ye mal olur.
Bilginize...
ücretsiz 532 hat için www.532hat.com
jupiter benim bildiğim kadarıyla -ki baya bir yerden teyid aldım,hatta faturamda da bu şekilde yazıyor-limitsiz tarife 27 ytl+KDV+ÖİV..yani toplamda 39 ytl..
crackberry
01-08-2008, 01:15 PM
jupiter benim bildiğim kadarıyla -ki baya bir yerden teyid aldım,hatta faturamda da bu şekilde yazıyor-limitsiz tarife 27 ytl+KDV+ÖİV..yani toplamda 39 ytl..
turkcell.com.tr de 39 YTL kdv dahil öiv hariç yazıyor. bu arada hazır kart 400 kontör ayda limitsiz paket, doğru mı?
BBPro
01-08-2008, 01:40 PM
turkcell.com.tr de 39 YTL kdv dahil öiv hariç yazıyor. bu arada hazır kart 400 kontör ayda limitsiz paket, doğru mı?
http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/mesajlasma/mobileposta/turkcellblackberry
crackberry
01-08-2008, 01:53 PM
http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/mesajlasma/mobileposta/turkcellblackberry
Akın, bir de bunu oku
http://www.turkcell.com.tr/kurumsal/servisler/mobileposta/BlackBerry
senin linkte hazırkart 80 kontör/hafta yazıyor artı gprs masrafları. benim linkte 100 kontör tüm gprs dahil diyor. hangisi doğru??
crackberry
01-08-2008, 01:54 PM
benim linkte bu görünüyor:
Turkcell BlackBerry İnternet Servisi'nin (BIS) ücreti nedir?
Bireysel ve kurumsal hatlı abonelerimiz için tarife aynıdır. Aylık abonelik ücreti, standart ve sınırsız diye iki paketten oluşur:
Sınırsız abonelik aylık bedeli, faturalı hatlar için; KDV ve ÖİV dahil olmak üzere 39 YTL.'dir. Hazır kartlı aboneler için haftalık 100 kontör üzerinden ücretlendirilir. Fiyatlara, yurt içi tüm GPRS kullanımı dahildir.
Standart abonelik aylık bedeli, faturalı hatlar için; KDV ve ÖİV dahil olmak üzere 19 YTL.'dir. Hazır Kart'lı aboneler için haftalık 50 kontör üzerinden ücretlendirilir. Bu fiyatın içinde 2 MB'lik ücretsiz kullanım dahildir.Standart abonelikte, 2 MB'lik ücretsiz GPRS kullanımını aşan kısım; faturalı abonelerde 0, 01 YTL / KB üzerinden ücretlendirilirken, Hazır Kart'lı abonelerde ise 12 KB başına 1 kontör düşülmesi şeklinde yansıtılır.
BBPro
01-08-2008, 02:03 PM
benim linkte bu görünüyor:
Bireysel ve kurumsal hatlı abonelerimiz için tarife aynıdır. Aylık abonelik ücreti, standart ve sınırsız diye iki paketten oluşur:
Sınırsız abonelik aylık bedeli, faturalı hatlar için; KDV ve ÖİV dahil olmak üzere 39 YTL.'dir. Hazır kartlı aboneler için haftalık 100 kontör üzerinden ücretlendirilir. Fiyatlara, yurt içi tüm GPRS kullanımı dahildir.
Standart abonelik aylık bedeli, faturalı hatlar için; KDV ve ÖİV dahil olmak üzere 19 YTL.'dir. Hazır Kart'lı aboneler için haftalık 50 kontör üzerinden ücretlendirilir. Bu fiyatın içinde 2 MB'lik ücretsiz kullanım dahildir.Standart abonelikte, 2 MB'lik ücretsiz GPRS kullanımını aşan kısım; faturalı abonelerde 0, 01 YTL / KB üzerinden ücretlendirilirken, Hazır Kart'lı abonelerde ise 12 KB başına 1 kontör düşülmesi şeklinde yansıtılır.
evet linkte de görüldüğü üzere 39 herşey dahil fiyatı..
kontörlü kullanım için 2 mb sınırlı tarife bulunmamakta..
sınırsız tarife de aylık 400 kontör..bu ücret haftalık olarak kullanıcının hattından çekiliyor..
gursamet
01-08-2008, 02:07 PM
sanırsam karar verdik :D 39ytl olarak herkes mutabık kaldı :D
hehe
crackberry
01-08-2008, 02:11 PM
benim dertim faturalı hat değil. ben hazır kart kullanıyorum ve değiştirmek istemiyorum.
akın, senin verdiğin linkte bu yazıyor:
Faturalı hatlar için sınırsız abonelik aylık bedeli, faturalı hatlar için; KDV ve ÖİV dahil olmak üzere 39 YTL.'dir.
Faturalı hatlar için standart abonelik aylık bedeli, faturalı hatlar için; KDV ve ÖİV dahil olmak üzere 19 YTL.'dir. Bu abonelik içinde 2 MB data ücretsiz olarak verilir. 2 MBı aşan kısım, 0, 01 YTL / KB üzerinden ücretlendirilir.
Hazır Kart'lı aboneler için haftalık sabit 80 kontör üzerinden ücretlendirilir. Bunun yanında tüm yurtiçi GPRS kullanımı 60 KB / 1 kontör üzerinden faturaya yansıtılır.
benim linkte de bu:
hangisi doğru? bunu bir uğradığın turkcell shop'ta araştırır mısın ltf. tşk slm
jupiter
01-08-2008, 02:18 PM
Arkadaşlar öğrendim ki 1 ocak 2008 itibarı ile 39 ytl lik paketin içerisine ÖİV dahil edilmiş ,hayırlı olsun :)
BBPro
01-08-2008, 02:20 PM
benim gönderdiğim linkte de aylık 400 kontör yazıyo..80 kontörü bulamadım..
bu konuda şüpheniz olmasın son fiyat 400 kontör ve haftalık olarak düşülüyor..
crackberry
01-08-2008, 02:20 PM
Arkadaşlar öğrendim ki 1 ocak 2008 itibarı ile 39 ytl lik paketin içerisine ÖİV dahil edilmiş ,hayırlı olsun :)
bana da bu hazırkart olayını açıklık getirissen çok sevinirim.:)
jupiter
01-08-2008, 03:44 PM
Aynen Akın'ın bahsettiği gibi her hafta 100 kontör olmak üzere aylık 400 kontöre sınırsız abonelik yapabilirsin. ;)
serdallamuhabbet
02-10-2008, 01:32 PM
arkadaşlar önce kendimi tanıtayım ben akdeniz bölgesinde turkcell kurumsal müşteri danışmanlıgı yapıyorum. şimdi turkcell black berry kampanyası hakkında bilgi vereyim isterseniz.ben kendi kanalımdan bahsedeyim yani kurumsal black berry kampanyasından öncelikle bir turkcell kurumsal hat ediniyoruz yani bir iş yeri üzerine açılacak ondan sonra black berry 8700g hediyeli kampanya kdv ve ö.i.v(%25) dahil 49 ytl paket alıyorsunu bu pakette sınırsız internet yani baglanmakda sınırsız downlandda sınırsız 24 ay kullanım taahhütü imzalıyorsunuz hepsi bu eger aldıgınız hatla telefon görüşmesi yapmaz msj atmaz iseni gelecek faturanız sabit ücreti en az 1,50 ytl hesaplarsak paket dahil en fazla 55 ytl YANLIZ WAP SERVİSLERİ VE BLACK BERRYİ PCYE TANITIP MODEM OLARAK KULLANIRSANIZ ÇOK YÜKLÜ FATURA GELİR BLACK BERRYİ PCYE TANITIP MODEM OLARAK KULLANIRKEN YAZAN ÜCRET 1 KİLOBAYTA 0.55 YKR YANİ 1 MB'LIK BİR BAGLANTIDA 563.20 YTL +VERGİLER OLMAK ÜZERE FATURALANDIRILIRSINIZ. yani size tavsiyem pcye black berry tanıtmak yerine laptop için connect kart alın daha ekonomik net baglantısı kullanın Ben dün Turkcell'e mail gönderdim ve bu sınırsız tarife gerçekten sınırsız mı veya 100 MB ile sınırlı mı sordum. Cevapları budu:
Blackberry servisinde internet kullanımı sınırsızdır. Paketin sınırlaması bulunmuyor.
Saygılarımızla,
TURKCELL Iletisim Hizmetleri A.S.
Burcu Cirit
Musteri Cozum Merkezi
Bu doğru mı? Ben hep 100 MB ile sınırlı olduğunu biliyordum.
serdallamuhabbet
02-10-2008, 01:34 PM
hazırkartlarda black berry sınırsız baglantı ücreti 400 kontördür bilgilerinize bana da bu hazırkart olayını açıklık getirissen çok sevinirim.:)
crackberry
02-10-2008, 04:19 PM
arkadaşlar önce kendimi tanıtayım ben akdeniz bölgesinde turkcell kurumsal müşteri danışmanlıgı yapıyorum. şimdi turkcell black berry kampanyası hakkında bilgi vereyim isterseniz.ben kendi kanalımdan bahsedeyim yani kurumsal black berry kampanyasından öncelikle bir turkcell kurumsal hat ediniyoruz yani bir iş yeri üzerine açılacak ondan sonra black berry 8700g hediyeli kampanya kdv ve ö.i.v(%25) dahil 49 ytl paket alıyorsunu bu pakette sınırsız internet yani baglanmakda sınırsız downlandda sınırsız 24 ay kullanım taahhütü imzalıyorsunuz hepsi bu eger aldıgınız hatla telefon görüşmesi yapmaz msj atmaz iseni gelecek faturanız sabit ücreti en az 1,50 ytl hesaplarsak paket dahil en fazla 55 ytl YANLIZ WAP SERVİSLERİ VE BLACK BERRYİ PCYE TANITIP MODEM OLARAK KULLANIRSANIZ ÇOK YÜKLÜ FATURA GELİR BLACK BERRYİ PCYE TANITIP MODEM OLARAK KULLANIRKEN YAZAN ÜCRET 1 KİLOBAYTA 0.55 YKR YANİ 1 MB'LIK BİR BAGLANTIDA 563.20 YTL +VERGİLER OLMAK ÜZERE FATURALANDIRILIRSINIZ. yani size tavsiyem pcye black berry tanıtmak yerine laptop için connect kart alın daha ekonomik net baglantısı kullanın
ben turkcell internet paketini aldım - 1 GB - 600 Kontör veya faturalaı hat için 59 YTL (ÖIV) hariç. bu işimi görüyor ve BB'mi modem olarak kullanıyorum. Buna WAP da dahil. Ben daima ofis dışında çalışıyorum onun için ofiste adsl bile kurmadım.
serdallamuhabbet
02-11-2008, 08:47 PM
sizin almış oldugunuz paket connect card paketi BB paketiyle connect cart paketleri arasında fiyatlar degişkenlik gösterir ben turkcell internet paketini aldım - 1 GB - 600 Kontör veya faturalaı hat için 59 YTL (ÖIV) hariç. bu işimi görüyor ve BB'mi modem olarak kullanıyorum. Buna WAP da dahil. Ben daima ofis dışında çalışıyorum onun için ofiste adsl bile kurmadım.
crackberry
02-11-2008, 08:59 PM
sizin almış oldugunuz paket connect card paketi BB paketiyle connect cart paketleri arasında fiyatlar degişkenlik gösterir
onu biliyorum tabi ki. bende bb paketi ve internet paketi var.
salomanje
03-05-2008, 10:39 AM
benim bildiğim kadarı ile sınırlı sınırsız ayrımı gelen emaillerin boyutları ile alakalı sınırlıda gelen emaillerin içerikleri 100 mb geçerse faturalandırılıyor sınırsızda ise böyle bir sınırlandırılma yok diye biliyorum internete bağlanmada ise sınırlı veya sınırsız turkcell wap tan bağlanmanın bir sınırı var oda 100 mb ama blackberry in sayfasından bağlanma bu sınıra dahil değil diye biliyorum bunu fisrt class blackberry operatörlerinden öğrenmiştim geçen sene hala bu kurallar geçerlimi bilmiyorum
asiboy
03-23-2008, 02:23 AM
Şöyleye diyebilirim 100 Mb tanımlı ama reklemı sınırsız olduğu için faturalandırmada düzeltme yapılıyo ve fazla kullanım siliniyor ...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.