PDA

View Full Version : 8320 google-maps

yusuf
07-05-2008, 04:41 PM
8320 cihazımda google maps'ı çalıştırmak istediğimde proğram açılıyor %10 yüklendi ibaresi çıkıyor daha soonra şu mesajı alıyorum. "network unavialable: this aplication ruquires a data connection, and some blackberry devices require reconfigiration to work properly please visit google.com/gmm on your computerfor more info" neler yapmam gerekiyor acaba?

Abdullah
07-05-2008, 05:36 PM
selam,

BlackBerry inde data planını ilgili operatorden actırdınmı?Ana ekranda iken edge/gprs yazısı buyuk harflemi görünüyor?

yusuf
07-07-2008, 10:42 AM
selam,

BlackBerry inde data planını ilgili operatorden actırdınmı?Ana ekranda iken edge/gprs yazısı buyuk harflemi görünüyor?

Merhaba, Öncelikle ilginize teşekkür ederim. turkcell-Blackberry servisine abone olunca sorunumum çözüldü.

mevren
01-02-2009, 09:51 AM
Merhaba,
Yusuf, Turkcell-BlackBerry servisine abone olunca düzeldiğini yazmışsın, abonelikden kastın bis aboneliği değil deyilmi,
Bu uygulamayı ben wifi dan internete bağlanarak deniyorum dediğin gibi /10 da kalıyor, bir yerde hata mı yapıyorum.

Teşekkürler

Abdullah
01-02-2009, 01:10 PM
bahsedilen BIS aboneliği

mevren
01-02-2009, 02:29 PM
Teşekkür ederim Abdullah,
Kullandığım BB de 2 olayı basaramdığımdan dolayı forma üye oldum, sorularımın yanıtlarını tam olarak olmasa bile aldım sayılır, 8320 yi alırken tercih nedenim BIS aboneliğini kullanmadan wifi özelliği ile maillerimi ve harita özelliğini online olarak kullanmaktı. (GPS özelliğinin olmadığını biliyorum)

Maillerimi BB ye Desktop manager vasıtasıyla atıyorum, harita özelliğini kullanamıyorum. :mad:,

Şu andan itibaren anlamaya çalıştığım ve inanmak istemediğim şey şu bu aletin wifi özelliği sadece kendi explorer ı üzerinden nete bağlanabilmek mi.

wifi yi mail alış verişinde ve Navigasyon özelliğinde kullanılamıyorsa bu gerçekten üzücü bir durum,

Teşekkürler,

blackberry8320
01-12-2009, 08:12 PM
Teşekkür ederim Abdullah,
Kullandığım BB de 2 olayı basaramdığımdan dolayı forma üye oldum, sorularımın yanıtlarını tam olarak olmasa bile aldım sayılır, 8320 yi alırken tercih nedenim BIS aboneliğini kullanmadan wifi özelliği ile maillerimi ve harita özelliğini online olarak kullanmaktı. (GPS özelliğinin olmadığını biliyorum)

Maillerimi BB ye Desktop manager vasıtasıyla atıyorum, harita özelliğini kullanamıyorum. :mad:,

Şu andan itibaren anlamaya çalıştığım ve inanmak istemediğim şey şu bu aletin wifi özelliği sadece kendi explorer ı üzerinden nete bağlanabilmek mi.

wifi yi mail alış verişinde ve Navigasyon özelliğinde kullanılamıyorsa bu gerçekten üzücü bir durum,

Teşekkürler,

wifi özelliği olmayan cihazlarda youtube,pikniktube vb sitelerden online video izlemen mümkün deil.fakat wifi ile bağlandığında bu tip sitelerden video izleyebiliyorsun..bence 8320 gayet güzel bi cihaz ben memnunum

yusuf
01-13-2009, 08:25 AM
Merhaba,
Yusuf, Turkcell-BlackBerry servisine abone olunca düzeldiğini yazmışsın, abonelikden kastın bis aboneliği değil deyilmi,
Bu uygulamayı ben wifi dan internete bağlanarak deniyorum dediğin gibi /10 da kalıyor, bir yerde hata mı yapıyorum.

Teşekkürler

Geç cevap için kusura bakmayın. Sayın Abdullah bey gereken açıklamayı yapmış. Bis abonesi olduktan sonra wifi özelliğinin bir anlamı kalmıyor gibi geliyor ilk başta ama şöyle bir durum var eğer çok sık yurt dışına çıkıyorsanız wifi özelliği orda imdada yetişiyor. Bu arada geçen ay yurt dışındaydım EDGE ibaresini büyük görünce tamam burdada oluyormuş diyerek sık sık bis üzerinden internete bağlandım. Geri dönünce ve fatura elime ulaşınca bis'in yurt dışı kullanımda nasıl pis'leştiğini anlamış oldum:)) yani yurt dışı kulanımda wifi özelliğini kullanmak gerekiyor. Selamlar.