PDA

View Full Version : Pil Kullanım Süresi

gursamet
01-04-2008, 12:27 PM
Selam Arkadaslar ;

bu benim 8820 mi min pili 2 gün yetiyo yetmiyo ... bu normal mi sizce??

yeni teknoloji v.s. bu kadar kısa olması normal mi?

selamlar....

crackberry
01-04-2008, 01:20 PM
bu konuda çok yapabileceğin bir şey yok. büyük ekran çok enerji kullanıyor. bu arada da epey bir cihazını kurcalıyorsun anladığıma göre. 2 gün normaldir. benim bir ardaşımın da aynı model var. çok kullanıyor tel mail chat vs. her akşam şarj ediyor.

gursamet
01-04-2008, 01:33 PM
yok yahu her aksam şarj mı ? evvelde bilgisayardan şarj etme imkanı saglamıslar.... cok sagol ( aleti yakın zamanda bozacam galiba içime oyle doguyo ) biliyo musun pek fazla bilinmedigi için bu alet yardım alabilecegim cok yer yok... işte burası sagolasınız, bide bi kaç baska yer.... her aklıma geleni soruyorum : ) ....

Abdullah
01-04-2008, 01:42 PM
Selam,

Bu tür smartphone larda tüketimi en çok artıran şey, gps, ekran, bluetooth gibi özelliklerdir. Telefonundaki bazı ayarları kapalı tutarak vs batarya ömrünü daha uzun tutabilirsin. Örneğin:

- Cihazını standby konumunda tutabilirsin. (power tusunu basılı tut). Bu durumda cihazın çalışmaya devam edecektir.
-Bluetooth ve Wifi kullanmadığın zamanlarda hep kapalı olsun
-Cihazın ayarlarında kılıfa girdiğinde ekranı kapat vs gibi ayarları etkin kılarak enerjiyi koruyabilirsin
- ve daha bir çok şey...

gursamet
01-04-2008, 03:45 PM
sagol Abdullah ; deneyeceğim hepsini....

melih_18
03-26-2008, 06:12 PM
birader kılıfa girdiğinde ışığı kapat diye bişey yazmışsınız nasıl oluyor o iş.. bi rica etsemde açıklasanız.. bide ufak bu konu açılsa böyle güzel ince şeyler tartışılsa ya da ben mi bulamıyorum ne dir.. ufak tefek şeyler amam böyle güzel özellikler hani... şimdiden teşekkür ederim..

mouratt
03-26-2008, 11:16 PM
birader kılıfa girdiğinde ışığı kapat diye bişey yazmışsınız nasıl oluyor o iş.. bi rica etsemde açıklasanız.. bide ufak bu konu açılsa böyle güzel ince şeyler tartışılsa ya da ben mi bulamıyorum ne dir.. ufak tefek şeyler amam böyle güzel özellikler hani... şimdiden teşekkür ederim..

Ayarlar kısmında örneğin zil seslerini ayarlarken falan seçeneklerde "Tutucuda" yada "Tutucu Dışında" diye seçenekler vardır. Aynı şekilde buradan bahsedilen ayarları yapabilirsin. Fakat orjinal kılıflardan kullanıyor olman lazım. Bu kılıflar sanırım ki manyetik olduğundan Cihazı içine yerleştirdiğinde ışığı falan otomatik kapatır. Ben kullanıyorum gayet güzel ve iyi düşünülmüş şeyler..

BBPro
03-26-2008, 11:41 PM
mutlaka blackberry kılıfı kullanın..

melih_18
03-28-2008, 05:54 PM
eyvalla kardeş anladım.. ben onu masaüstü tutucu standı gibi bişe sanmıştım... bu arada kılıf kullanın diye demişsin birader çok mu önemli ki vereceğin bilgiler varmı bu çömeze:D

mouratt
03-28-2008, 10:58 PM
eyvalla kardeş anladım.. ben onu masaüstü tutucu standı gibi bişe sanmıştım... bu arada kılıf kullanın diye demişsin birader çok mu önemli ki vereceğin bilgiler varmı bu çömeze:D

BB cihazını koruma ve daha etkin kullanabilme adına evet önemli bir konu kılıf kullanman. En güzel örneği de senin sormuş olduğun şarj konusudur !!!

Bence de muhakkak " orjinal " BB tutucu yani kılıf alıp kullanman lazım. İşe yarıyor çünkü.

melih_18
03-29-2008, 04:07 AM
hmmm... eyvallah.. bilgi paylaşımı güzel bir şey..bir gün bende size yardımcı olacam.. umarım, sanırım yani galiba.. :p