PDA

View Full Version : Blackberry 9700 Bold um ÇALINDI:(

Sule Karagedik
07-03-2011, 04:45 PM
Savcılığa aynı gün suç duyurusunda bulundum. Dilekçeme İME numaramı ve faturamı da verdim. Zaten Turkcell den taahhütlü almıştım ve hala ödüyorum:(
Geçenlerde bir arkadaşım kendi blackberry sinde benim BB messengerimi açık görmüş ve bana mesaj atmış. Tabi başka biri ile konuşmuş. Elif diye bir kız ''bu telefonu bana nişanlım 850 tl ye satın aldı ve hediye etti '' demiş. Çalıntı olduğunu bile bile bana ne deyip messengerı kapatıp çıkmış.
PİN numaramı Turkcell e soruyorum bilen yok, savcılığa atıyorlar topu.
İME numarasından PİN bulamazmıyım ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen biri bana yardımcı olsun, ölsem bu telefonu bulmak istiyorum.:mad:

muratcolakoglu
07-04-2011, 11:01 AM
PIN numaranı arkadaşına sorup öğrenebilirsin ama PIN numaran ne işe yarayacak anlamadım?

Cihazın kutusu duruyorsa kutunun üstünde PIN numarası ve IMEI numarası yazar. Yapılacak en iyi şey bir an önce IMEI numarasını bloklatmak.

Sule Karagedik
08-15-2011, 10:52 AM
Savcılığa 19-04-2011 tarihinde verdiğim dilekçeye 20-04-2011 tarihinde yani 1 gün sonra KOVUŞTURMAYA GEREK YOKTUR denilmiş. Yani biri ağzımı burnumu kırıp zorla elimden telefonu almamış, ben salaklık edip düşürmüşüm taksiye. Yani alıp giden ve geri getirmeyen taksici masum.
Neyse Beyoğlu ağır cezaya itiraz dilekçesi verebilirsin dediler. Bende itiraz dilekçesi yazdım verdim. Ben bilgi teknolojileri ile en başında görüştüm. Savcılık takip edecekse İMEİ yi bloklamayalım yoksa kullanım durumunda bulunamaz dediler o yüzden telefonumu kapattırmadım. Bu dilekçeden de bir iş çıkmazsa ancak o zaman kullanıma kapattıracağım.
Tek yapmaları gereken Operatörlere haber verip bu İMEİ numarasını tespit ettirmek bu kadar zor mu? O zaman herkes bulduğu telefonu alsın kullansın memlekette oh ne ala...nasıl olsa kimsenin peşine düştüğü yok...çok daraldım çokkk...