PDA

View Full Version : 8820 GPS Kullanımı ile Ilgili

gursamet
01-03-2008, 09:39 AM
selam Arkadaslar ,

benim elimdeki 8820 de herkesin bildigi gibi GPS var ... ve Turkcell-RIM abonesi olana kadar , haritam bile yoktu, gerçi şimdi haritaları istedigim zaman yukluyor ama, banim baska bir istegim daha dogrusu sorum olacak....

Ben Bu GPS i Navigator olarak kullanmak isterdim , yanii yurtdısındaki arkadaslarımın kullandıgı gibi , belirli bir adres giriyorsun sesli olarak seni o adrese yonlendiriyor , heralde herkes biliyordur bu sistemi !!

Fakat internette arastırdım biraz boyle bir program var lakin PARALI , yahuu neden boyle seyleri servis saglayıcım halletmez annamam...

bana yardımcı olabilecek bir arkadas var mı ki , ucretsiz basit bir navigasyon programı edinsem 8820 im için ??

cok tesekkurler...

crackberry
01-03-2008, 09:56 AM
bu konuda çok bilgim yok ama duyduğuma göre google maps fena değilmiş. onu bir araştır bence. adresi bu: www.google.com/gmm
slm
crackberry

gursamet
01-03-2008, 09:59 AM
hmm google map i biliyorum...
ben su linkteki gibi bişeden bahsettim bi bakarsanız....

http://nav4all.com/site2/nav4all.com/tur/index.php

sagolun....

crackberry
01-03-2008, 10:03 AM
hmm google map i biliyorum...
ben su linkteki gibi bişeden bahsettim bi bakarsanız....

http://nav4all.com/site2/nav4all.com/tur/index.php

sagolun....

baktım. 1.1.2010 a kadar ücretsizmiş doğru okuduysam. AMA DİKKAT: bu programı kullandıkca GPRS masrafların oluşuyor. program ücretsiz, bağlı kalmak ücretli .

crackberry
01-03-2008, 10:07 AM
baktım. 1.1.2010 a kadar ücretsizmiş doğru okuduysam. AMA DİKKAT: bu programı kullandıkca GPRS masrafların oluşuyor. program ücretsiz, bağlı kalmak ücretli .

biraz daha detaylı okudum. fena bir şeye bensemiyor. denemekte fayda vardır gibi geliyor bana.

gursamet
01-03-2008, 10:09 AM
yaa allahım, zaten bi işide beleş yapsalar olmaz.. :) cok sagol bende okudum ama 2010 a kadar bedava imiş falan da, ben guvenmiyorum bu adamlara ; olsun ben gene googlemap den şaşmıyayım.. bilmedigim etmedigim adamların software lerini indrmeyeyim :)
cok sagol

crackberry
01-03-2008, 10:12 AM
yaa allahım, zaten bi işide beleş yapsalar olmaz.. :) cok sagol bende okudum ama 2010 a kadar bedava imiş falan da, ben guvenmiyorum bu adamlara ; olsun ben gene googlemap den şaşmıyayım.. bilmedigim etmedigim adamların software lerini indrmeyeyim :)
cok sagol

türkiyede yaşadıkca haklısın. ben gene de senin için bir arastırayım. belki ben de bir şey bulurum. bakalım amerikada neler kullanıyorlar. slm

gursamet
01-03-2008, 02:38 PM
valla biraz once Wifi İle Google-Maps i İndirdim , Fena Diil Ama Tam istedigim Gibi de Diil Yani Tam Bir Zoom Yapamıyorsunuz.... Benim İstedigim Tarz Programı siz anladınız zaten... Birde Bişey Sorcam , Bu BB8820 mi me indirdiğim Programları nasıl , Uninstall Edeceğim ???

crackberry
01-03-2008, 03:41 PM
valla biraz once Wifi İle Google-Maps i İndirdim , Fena Diil Ama Tam istedigim Gibi de Diil Yani Tam Bir Zoom Yapamıyorsunuz.... Benim İstedigim Tarz Programı siz anladınız zaten... Birde Bişey Sorcam , Bu BB8820 mi me indirdiğim Programları nasıl , Uninstall Edeceğim ???

sana sadece ingilizce yardım edebileceğim:

Options/Advanced/Applications/find program/click/delete

böyle bir dene bakalım

gursamet
01-03-2008, 05:57 PM
sagol yaaa sen sitden hiç cıkmıyosun heralde :) cok tesekkurler

crackberry
01-03-2008, 06:05 PM
şite bende hep açık duruyor. bekle sende bir gün bir crackberry olacaksın

gursamet
01-03-2008, 06:11 PM
hahaha inşallah :P

Waterloo
01-03-2008, 08:53 PM
gursamet merhaba sesli yol tarifi icin ucretsiz program yok ama 8820'nin GPS modulu hem harita uzerinde hemde yazi ile tarif ediyor bildigin uzere. Illaki sesli diyorsan http://www8.garmin.com/mobile/mobilext/ yardimci olacaktir lisanli ve alisveris merkezlerinden ATM makinelerine kadar herseyi gosteriyor ve seni onlara goturebiliyor sesli tarif ile dene bakalim yarayacakmi isine bu arada ingilizce oldugunu belirtmeme gerek yok sanirim.

gursamet
01-04-2008, 12:23 PM
sagol ama biliyorum bunu da , bunlar ucretli programlar ben beleş tarafından baktım dı ,yok heralde :( nesee cok tesekuur ederim....

BBPro
01-08-2008, 11:29 AM
gursamet an itibariyle ücretsiz gps programı yok..yakın tarihte olacağını da pek sanmam..

mert'in de dediği üzere "garmin" şu an en faydalı program..ama ücretli tabii ki..

uygulamayı zihazdan silmek için şu yolu takip etmelisin..

seçenekler----gelişmiş seçenekler----uygulamalar----(menü tuşu)--sil

gursamet
01-08-2008, 11:38 AM
sagol tesekkuler , buldum bi program nav4all muydu neydi adi... neyse gene de sagol...

BBPro
01-08-2008, 11:42 AM
sagol tesekkuler , buldum bi program nav4all muydu neydi adi... neyse gene de sagol...

bu nav4all'u kullanıyormusun?

memnun musun?

gursamet
01-08-2008, 11:50 AM
yok daha indirmedim , yabancı siteleri inceliyorum hala italyada kullananlar varmıs ve memnun gozukuyolar... bakalım deneyecez.... haber veriririm....

blackbarrier
01-21-2008, 01:49 PM
Arkadaslar,
Garminin 30 gunluk trial versiyonunu yukledim. Ama sadece Amerika icin gecerli gibi gorunuyor. Turkiyeyi de destekledigine emin misiniz lisansli versiyonunun ?

blackbarrier
01-21-2008, 01:52 PM
Bu arada ben 8310 kullaniyorum....
Genel izlenimlerim soyle...
Nav4All - Haritalar cok kotu. Istanbul icin girilen POI'ler cok yetersiz. Navigasyon ikonlari cok kotu. Opsiyon cok ama sanirim veri alttabani Turkiye icin yetersiz. Ama SW hizli calisiyor.
AmazeGPS - Harita ya da Map ya da Hibrid izleme modu var. Navigasyon simdilik denemelerimde epey optimum kisa yol tarifleriyle calisiyor istanbulda. Ama navigasyon esnasinda harita izlemek imkansiz. Ancak Arrow moduyla calisabiliyorsunuz. Bu arada cok zayif ve yavas calisiyor.
Blackberry maps - Kibritten yapilmis haritalar gibi. cok yetersiz.
Google Maps - Eger search direction kullanmayacaksaniz yerinizi en dogru gosteren ve Istanbul icin bulabildigim en kapsamli harita.