PDA

View Full Version : pearl icin simlock

ballinger
01-02-2008, 11:04 PM
arkadaslar amerikadan gelen bi pearl var. makinanin simlock olayini buralarda kiran bir yer biliyor musunuz? internette cok fazla yaparim diyen var ama sizin bildiginiz ve ya denediginiz bir yer varsa daha ii olur.

Abdullah
01-02-2008, 11:23 PM
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla simlock i kıran yer Türkiye'de yok. Kırılması için cihazın alındığı operatöre imei numaranı meil atıp yardım isteyebilirsin.

BBPro
01-08-2008, 11:24 AM
cihazın simlockunu kaldırmak için amerikadaki operatorun ile irtibata geçip simlock şifreni alman gerekir..

gerisi kolay ;)

crackberry
01-12-2008, 05:04 PM
Evet arkadaşlar, iyi ve kötü bir haber: İYİ: bu aşağıdaki siteden BB nizi unlock edebilirsiniz. KÖTÜ: ücreti $ 44,99. ama operatör unlock kodunızı vermiyorsa son care bu olur.

http://www.gsmphoneunlocks.com/main.sc

amerikadan bir kaç arkadaşla görüştüm. gerçekten oluyormış. hile mile yok.

selamlar
crackberry

gursamet
01-14-2008, 11:15 AM
Teşekkurler crackberry ; Umarım o kadar para vermeden halledebilirler... Misal Ben Hallettim :D :D :D

newberry
03-10-2008, 02:58 PM
Merhaba gursamet,
Hediye 8820 geldi. Bedavaya ya da daha ucuza bu işi nasıl halledebilirim?

BBPro
03-10-2008, 05:25 PM
Merhaba gursamet,
Hediye 8820 geldi. Bedavaya ya da daha ucuza bu işi nasıl halledebilirim?

hangi operatör tarafından alınmışsa o operatöre başvurmalısınız..

ballinger
03-11-2008, 12:30 PM
arkadaslar bu isi turkiyede halledebilecek bir yer yokmu? illa internetten veya operatordenmi destek almamiz gerekiyor?

Waterloo
03-11-2008, 02:27 PM
Simlock kaldirmak kullanicinin yasal hakkidir fakat bun hizmeti simlock'u koyan operator cozmektedir bu sebeple her kullanici kendi simlocklu urunu icin operator ile kendisi baglantiya gecmek durumunda.

newberry
03-11-2008, 09:09 PM
Operatörden yardım istedim, "company policy" nedeniyle maalesef (!) yapamıyorlarmış. Yok mudur başka yolu? Amerikan sitelerine kredi kartı bilgilerini vermeden mesela...

erginnn
05-13-2008, 07:52 PM
samet DOstum senden bi ricam var bu sorunu nasıl hallettigini anlatabilirmsin ya bende cok zor drumdayım...

BBPro
05-13-2008, 10:15 PM
samet DOstum senden bi ricam var bu sorunu nasıl hallettigini anlatabilirmsin ya bende cok zor drumdayım...

cihazınız Turkcell simlocklu ise KVK'yı aradın hallederler..

Avea cihazı ise zaten simlock yok..

Vodafone ise şansınızı deneyin ama pek sanmam..

erginnn
05-14-2008, 03:38 PM
kvk yimi arıyım yoksa turkcell musteri hizmetlerinimi yada direk turkcell kvk ya gotursem hallederlermi?

Mustafa Erinanç
07-05-2008, 10:16 PM
Ben blackberry 8820 mi avea ile nasıl kullanabilirim?

gursamet
07-06-2008, 09:16 AM
forumda cok yontem var ama KVK lı ise Blackberry niz operatorden yada kvk dan Sımlock unuzu istemeniz gerekiyor , genelde vermiyorlar ama :D genede deneyin

yada yurtdısından belli ucret odeme karsılıgı sımlockerlar alabilirsiniz bunla ilgilide forumda bilgiler var...

Mustafa Erinanç
07-06-2008, 02:03 PM
Telefon bana hediye geldi türkcell yazıyor altında sanırım iştecell kampanyasından yararlanıp almışlar, kvk garanti belgesi var içinde kvk ya götürürsem sorunum hallolur mu yani? "Genelde yapmıyorlar" kavramını pek anlıyamadım.

BBPro
07-06-2008, 07:55 PM
kvk'yı ve Turkcell'i arayın..yardımcı olabilirler..

hakan_501
08-26-2008, 09:44 PM
kvk ile görüştük imei telefonun imei nosunu veriyormuşuz onlar simlock şifresini gönderiyorlarmış maillle nasıl yapılacağını ve simloc kodunu

elifkayakhas
08-29-2008, 08:55 PM
merhaba
yurt dısından hatla satılan 14 dolarlık blackberry getirsek burda kullanazmamıyım
birde bugun sordum ayda 500 kontor vermek lazmmıs blackberry için anlamadm hiçöç bişiiiiiii

Abdullah
09-01-2008, 10:01 PM
Getireceginiz BB sim kilitli olmamali

damla
09-09-2008, 05:26 PM
nasıl avea olunca sımlock yokmu?
benım derdım su bır haftadır ugrasıyorum.. telefonu aldım avea sımkılıtlı dedıler (gıttıgıdıyordan aldım ) sonra kendı turkcell hattımı taktım sorunsuz calıstı ınternet paketı yukledım hıcbır sekılde kabul etmıyor yanı blackberry ozellıklerını turkcell hattım oldugu ıcın kullanamıorum sımkart kısmına mepd yazınca agda devredısı dıyor fakat ınternet msn hıcbırını desteklemıyor.. avea vve turkcellde yardımcı olmuyo cok caresız kaldım yardım edebılırmısınız ?

Abdullah
09-09-2008, 10:07 PM
Merhaba,

BlackBerry nizdeki EDGE yazisi buyk harflemi gorunuyor, kucuk harflemi?

Waterloo
09-10-2008, 09:23 PM
nasıl avea olunca sımlock yokmu?
benım derdım su bır haftadır ugrasıyorum.. telefonu aldım avea sımkılıtlı dedıler (gıttıgıdıyordan aldım ) sonra kendı turkcell hattımı taktım sorunsuz calıstı ınternet paketı yukledım hıcbır sekılde kabul etmıyor yanı blackberry ozellıklerını turkcell hattım oldugu ıcın kullanamıorum sımkart kısmına mepd yazınca agda devredısı dıyor fakat ınternet msn hıcbırını desteklemıyor.. avea vve turkcellde yardımcı olmuyo cok caresız kaldım yardım edebılırmısınız ?

Damla merhaba Aveadaki urunler malesef simlocksuz aslinda bu kullanici avantajina istedigi ulkede, istedigi hatla kullanabilir. Senin sorununa gelince BlackBerry BIS Aktivasyonunu yaptirdinmi ? Yaptirdiysan ancak bu bahsettigin ozellikleri kullanabilirsin.

viyana
09-12-2008, 05:50 PM
BBnizde Simkilit oldugunu su sekilde anlayabilirsiniz:

Home -> Tools (Araclar) -> Options (Secenekler) -> Settings (Ayarlar) -> SIM Card (SIM kart)

sonra meppd veya mepd giriniz
(bunu girerken ekranda ne yazdiginiz görünmez)

Blackberry 8100 pearl, 8310 curve ve diger tüm modeller desteklenmektedir, BByi Amerika, Kanada, Ingiltere veya Fransadan aldiysaniz o operatörler ve dünya geneli tüm operatörler desteklenmektedir

cikacak ekranda hangi kilitlerin aktif oldugu görünecektir,
örnek: Simlock veya Netlock. Bu kilidi acmak icin Simkilit acma koduna ihtiyaciniz var, internetten blackberry unlock code diye aratip satin alabilirsiniz

.. örn.: http://unlock-code.info/bbtr/

Blackberry simlock sorunlari cihazin Seri numarasi/IMEI araciligiyla cözülebilir

Simlock veya Netlock nedir? Cihaziniz baska simkartlar ile calismiyorsa sadece belirli bir Operator ile calisiyorsa simlock kilidi var demektir, bu kilidi kendiniz kolayca kaldirabilir ve tüm simkartlari kullanabilirsiniz

damla
09-13-2008, 10:34 AM
cok tesekkur ederim hepinizee
bip aktivasyonunu nasıl baslatıyorum ?

berryblack
09-17-2008, 11:34 PM
Arkadaşlar benimde kilitliydi sadece turkcell ile çalışıyordu telefon bakırköy kvk'ya gittim bir yazılım yüklediler şu an cihazımı hem avea hemde vodafone hattımla kullanabiliyorum.

BBPro
09-18-2008, 10:54 PM
cok tesekkur ederim hepinizee
bip aktivasyonunu nasıl baslatıyorum ?

hangi hatta sahipseniz operatörünüze başvuruyorsunuz ve aboneliğiniz hemen başlıyor..