View Full Version : blackberrye nasıl uygulama yüklerim
notyetktu
05-12-2008, 01:55 PM
blackberry 8320 cihazım var.bilgisayarıma indirdiğim uygulamaları cihazıma yüklemek istiyorum.Blackberry masaüstü yöneticisinden application loaderı açıp ekleye tıklayarak yüklemek istediğim dosyayı seçiyorum ancak yükel dediğimde "Cihazınız için tasarlanmış başka uygulama bulunamadı" diyor ve yükeleme yapmıyor.bir yazrdım edersneiz çok sevinirim nasıl yükleyeceğim?
Waterloo
05-12-2008, 04:49 PM
Merhaba indirdigin program tema vs BB icin dogru uzantiya sahipmi ? MS Windows isletim sistemine gore tasarlanmis uygulamalar dogal olarak calismayacaktir indirdigin dosya uzantilarinin jad ya da alx olmasina dikkat et eger degilse olmaz. Ayrica BB BIS aboneligin varsa BB ana sayfadan sececegin uygulama ve temalari ucretsiz indirebilirsin.
notyetktu
05-12-2008, 06:10 PM
yaa indirdiğim uygulamaların birisi MuduIM diğerleride yine uygun balckberry ile.iki dosya var zip dosyasında birisinin uzantısı alx diğerininki ise cod.yani uygun diye düşünüyorum.ama cihaz versiyonumla uygun olmaması mümkün mü ki? hani 4.2 ye göre değilde acaba 4.0 veya 4.1 e göre diyemi böyle yapıyor.çünkü mudu 4.0.1 için.birde bis aboneliğim yok ama olmayı düşünüyorum.Wİ-Fİ var cihazda ve bunu kullanıyorum.bunun dışında bana ne avantaj sağlar BİS birde kullanabileceğim doğrudürüst bir messenger uygulaması bulamadım.EQO ve JiveTalk ı indirdim birisi ikiside bağlantıs hatası veriyor Wİ-Fİ açık olmasına ve internete girebilmme rağmen.
Waterloo
05-12-2008, 08:28 PM
Problemi cozduk desene iste BIS aboneligin olmadigi icin yukledigin programlari yani en azindan baglanti isteyenleri kullanamazsin cunku onlar BIS yani Blackberry aboneligi ister cunku internet baglanti yollari farkli normal APN ile baglanamazsin. Bis aboneligi sana neler saglamazki ilk basta sinirsiz istedigin kadar kullanabilirsin nasil istersen, 2. BB messenger BB maps ve GPS Navigasyon gibi uygulamalar icin ucret vermezsin, push mail ile maillerin anlik gelir bir siteye yada server'a bagli kalman gerekmez.. saysam bitiremem alinca anlarsin farki bence hemen BIS aboneligini baslat ve farki kendin deneyimle
notyetktu
05-12-2008, 11:05 PM
tamam diyelimki bis aboneliğimi başlattım.ama ben hala cihazıma program yükleyemiyorum.cihazın sürümüyle uyumlu programlarıda indirdim yine yüklemeye çalıştığımda "Cihazınız için tasarlanmış başka uygulama bulunamadı" diye hata verip yüklemiyor.hem bu BİS olayı ile WİFİ bence hiç olmamışyani sonuçta cihazda WİFİ var ama sadece internette gezinmeye yarıyor.diğer programları kullanmak için BİS şart oysaki WİFİ ilede kullanılabilmelilerdi.Yani evde kablosuz modemim var ve ayda 40 ytl adsl için ödüyorum ayrıca aynı parayı BİS için vermem gerekecek.bence WİFİ yi boşuna koymuşlar oldu.
Waterloo
05-13-2008, 07:07 PM
wi-fi bizim turk terimiyle sinirsiz internet algisi var ya iste ondan yoksa wi-fi benim cihazimda 2 kere actim neden konulmus dersen sebebi yurtdisina ciktiginda rooming ucreti vermen yerine wi-fi ile baglanip BIS abodineligin varsa maillerini anlik olarak almaya devam edebilir ve BB ozelliklerinden yararlanabilirsin. Sonuc itibari ile sana siradan bir PDA ayni ozellikleri vermiyormu BB wi-fi ile iste bu yuzden farki BIS.
notyetktu
05-13-2008, 08:00 PM
peki ben şimdi WİFİ ile BİS olmadan msn kullanamz mıyım.yani en azından MSN yi kullanabilsem benim için yeterli.
BBPro
05-13-2008, 10:10 PM
peki ben şimdi WİFİ ile BİS olmadan msn kullanamz mıyım.yani en azından MSN yi kullanabilsem benim için yeterli.
öncelikle BIS abonesi olmanı tavsiye edeyim..zira "wi-fi" -roaming ücretinden kaçış dışında- BlackBerry felsefesine aykırı bir mantık..
gelelim soruna..
jive talk programını indiriyorsun..
programı açıp kurduktan sonra "preferences" kısmına geliyorsun..
oradan en alttaki "networking" kısmına gelip "wi-fi option" menüsünü WIFI preferred yapıyorsun..
artık evdeki wireless modemin ile BlackBerry'inden msn'e girebilirsin..
notyetktu
05-14-2008, 06:15 PM
hocam dediğiniz yere girdim zaten WiFi Preferred seçili ama yinede girmiyor.
notyetktu
05-14-2008, 06:22 PM
tamam hocam sorun başkaymış hallettim.kusura bakmayın.şimdi doya doya kullanabilirim sinekkberry mi.ama hala program yükleyemiyorum hep ilk mesajda evrdiğim uyarı çıkıyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.