PDA

View Full Version : 8300 yardım :(

DJ ERDEM
04-20-2008, 05:52 PM
merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır başımda bir 8300c. war onunla uğraşıorm interneti talan ettim ama bb. ye dair bi forum yok diorken bu gün tesadüfen bu siteyi buldum ve konuları inceledim hakketen burdaki arkadaşlar bu işi baya iyi biliorlar galiba :)

cihaz tam olarak 2 ay önce ingiltereden geldi. ordaki satısı vodafone dan olduğu için altındaki çıkan kapakçıkta burdakiler gibi tcell deil vodafone yazıoyor. şimdi benim burda kullandığım hatta vodafone ama türkiyeden alındı. ama cihazda simlock war sanırım ve telefoncuya götürdüğümde bana teli update etmezsen kilitlenmez dedi. bu durumda tele türkçe menü yüklesem bir şey olurmu ve bu
sim lok olayını nasıl çözerim tcell kullanmaya bile razıyım şimdiden teşekkür ederim hepinize kolay gelsinn.... iyi forumlar....

bu arada forumun bu bölümündeki sim lock ile ilgili konuşmaları okudum ve "M E P D" yapınca etkin gözüküyor :((( ki zaten ben kartı takar takmaz tcelde olsa vodafone da olsa invalid sim card yazıyyor :( yardımcı olabilirseniz çok sevinirm arkadaşlar...

Waterloo
04-20-2008, 07:55 PM
Erdem merhaba aramiza hosgeldin. Hemen konuya giriyorum ve sana uzulerek cihazini kullanman icin Ingiltere Vodafone tarafindan simlockun kaldirilmasindan baska cozumu olmadigini soylemek istiyorum. Bu arada cep telefonculara bosuna sorma buradaki arkadaslar eminim BB hakkinda onlardan cok daha fazla biliyorlardir artik.

Abdullah
04-20-2008, 08:55 PM
Erdem Merhaba

Ilk yapman gereken Mert inde belirttigi gibi Vodafone UK ye mail atman (IMEI numarnla beraber) veya call centerlarini arayip sim lock cozme talebinde bulunman.

Ikinci yol olarak (bunu aslinda once denemende fayda var) Vodafone Turkiye yi arayip, Vodafone UK den cihaz aldigini ve Turkiye de Vodafone ile kullanmak istedigini belirtip talepde bulunabilirsin. Ayni grubun operatoru oldugu icin yardimci olabilirler. Call centerlarini arayip sorabilirsin veya mail atip

DJ ERDEM
04-21-2008, 02:01 AM
hoşbulduk arkadaşlar.... bende sizin gibi düşünüyorum zaten başkada şansım yok gibi :( ama bu benimde aklıma geldi fakat bir sorun daha war onu açk söyleyemem o sorun içersinde dediklerinizi yapmam ne kadar doğru olur acaba bende bilmiyorum açıkçası :S