PDA

View Full Version : Aman avea'ya dİkkat edİn!!!

dealer82
06-14-2010, 11:54 PM
Arkadaşlar Merhaba;

Başımdan AVEA ile ilgili geçen bir olayı anlatmak ve sizlerin de aynı konuda mağduriyet yaşamasını engellemek için yazıyorum. Bu anlatacaklarım kesinlikle tarafsızdır. Bu gün AVEA'dan çıkma kararını aldım ve inanın hangi operatöre geçeceğimi bilemiyorum çünkü hepsi bir şekilde oyun oynuyor! Bu nedenle yazacaklarımın objektif olduğunu samimiyetle söyleyebilirim.

Yaklaşık 1 sene önce avea her yöne sınırsız tarifesi çıkardı diye Turkcell hatlarımızı Avea'ya geçirdik. 1-2 ay boyunca Turkcelleri arayamadık. Müşteri hizmetlerini aradığımız zaman bize bir metin okuyolardı! Sonuç yok! Yoğun ilgiden dolayı problem olmuş vs... Peki ben aylık sabit bir ücret ödüyorum bu ne olacak dediğim zaman herhangi bir cevap yok! Yani hem hizmet vermiyorlar hem de aylık paralarını alıyorlardı. Sonuç olarak 1-2 ay içinde sorun çözüldü ama bizim 80 TL boşa gitti.

2 ay önce yurt dışından Blackberry Bold 9700 cihaz aldım. Operatörüm olan Avea'dan da BIS hizmeti aldım. İnternet acayip şekilde yavaş ve e-mailler gelip giderken problem yaşıyordum. Müşteri temsilcisi ile görüşürken bana servis kitaplarını vs. gönderdi ama bir türlü randıman alamadık. Aynı zamanda müşteri temsilcisi bana "isterseniz wap servisini kapatalım ekstra ödeme yaparsınız dedi" ok dedim kapattık. İlk ay normal faturam geldi bu ay ise faturaya baktığım zaman BBS ABONELİĞİ (SINIRSIZ GPRS) 26.57 TL , altında da Yurtiçi Kullanım: GPRS 41.48 TL yazıyordu. Aradım bu ne dedim Blackberry APN'den bağlanmamışsınız WAP kullanmışsınız dediler. Dökümünü gönderin ne zaman nereye wap bağlanmışım dediğimde tamam gönderiyoruz diyorlar döküm falan gelmiyor! Ayrıca ben e-mailden başka pek telefonu kullanmam... Kaldı ki kullanmış bile olsam nasıl oluyor da müşteri hizmetleri WAP'ı kapattık diyip kapatmıyor anlamış değilim!

Bir üçüncü sorun ise 3G problemi. Aynı telefondan Turkcell'li arkadaşımda var yan yana duruyoruz bende EDGE yazıyor onda 3G. Ben daha telefonumda 3G göremedim! Bunu AVEA'ya sorduğum zaman merkezi yerlerde var sadece diyor. İş yerim inanın çarşının tam ortasında! Daha nasıl merkezi bir yerde olacaksak.

Başka bir sorun ise yazlık evimize gittiğimizde kesinlikle görüşemiyorum. Devamlı ses sorunu var sadece bende değil tüm Avea'lılarda! Sadece yazlık bölgede diil merkezi yerlerde de bir çok arkadaşım beni arayıp telefonun kapalı ulaşılamıyordu falan diyor bana! Hatta avea'ya şikayette bulununca onlar beni aramış kendileri de ulaşamamışlar mesaj attılar size ulaşamıyoruz bizi arayın diye.

SONUÇ OLARAK BEN AVEA'DA YAŞADIKLARIMDAN SONRA ŞUNLARI SÖYLEYEBİLİRİM: AVEA KESİNLİKLE FİYATLARI İLE UYGUN BİR OPERATÖR AMA İNANIN UCUZ ETİN YAHNİSİ HİKAYESİ VAR... OPERATÖRLERİN HEPSİ BİR ŞEKİLDE BİR YERDEN GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR AMA BEN AVEA'YA 3-5 KURUŞ AZ VERİP HİZMET ALAMAMAKTANSA BAŞKA OPERATÖRDEN PARASINI VERİP %100 HİZMET ALMAYA KARAR VERDİM.

SON OLARAK TA SİZE TAVSİYE KESİNLİKTE TAAHÜTLÜ OLAYINA GİRMEYİN. TAAHÜTLÜ ALDIĞINIZ TELEFONLAR BAŞKA OPERATÖRDE KULLANILMIYOR ZATEN 24 AYDA DA TELEFONUN KULLANILACAK HALİ KALMIYOR AMA TAAHÜT SÜRESİ BOYUNCA SİZE NE GEÇİRSELER SESSİZ KALMAK ZORUNDA KALIYORSUNUZ... GİDİN GİTTİGİDİYORDAN OLSUN SAHİBİNDEN.COM DAN OLSUN BİR ŞEKİLDE UYGUN FİYATLI TELEFON BULUN ONU KULLANIN HİZMETTEN MEMNUN DİİLSENİZ OPERATÖRÜ DEĞİŞTİRİN! EKE FATURAMI EKLİYORUM DİLEYEN BAKABİLİR.

http://img816.imageshack.us/img816/9442/avea.jpg

alimert
03-07-2012, 07:09 PM
uyarın için teşekkürler kardeşim.