PDA

View Full Version : mms icin ne gerekli

ozgur35
03-26-2008, 12:23 AM
mrb ,
ben yeni kullaniciyim. pearl kullaniyorum ve mms ozelligi oldugu belirtilmis ama kullanamiyorum.turkcell den sifre alip blackberry nin ozelliklerini tam aktif etmeden, sms atarmis gibi mms mesaj atamiyormuyum?

mouratt
03-26-2008, 08:58 AM
mrb ,
ben yeni kullaniciyim. pearl kullaniyorum ve mms ozelligi oldugu belirtilmis ama kullanamiyorum.turkcell den sifre alip blackberry nin ozelliklerini tam aktif etmeden, sms atarmis gibi mms mesaj atamiyormuyum?

Benim bildiğim kadarıyla zaten cihazla ilgili bir ayar değil de kullandığın operatörün mms ayarlarıyla ilgili bir problem bu. Yani hangi operatörü kullanıyorsan o operatörün mms ayarlarını yükleyip daha sonra kullanman gerekiyor diye biliyorum.

İnşallah yanlış değildir bu bilgim.

ozgur35
03-26-2008, 10:18 AM
turkcell kullaniyorum, musteri hizmetleri bu tlfn icin e posta hizmeti icin sifre verdiginde de, mms i kullanabilecegimi soyledi.
siradan nokialar bile mms atarken bu tlf nun turkcell in verecegi sifreden sonra mms kullanmasi garip geldi ama sanirim edge teknolojisi yuzunden die tahmin ediyorum.

BLaCKeR
05-14-2008, 04:23 PM
Operatörünüzden Blackberry aboneliği yaptırmadan gönderemiyorsunuz.Mms yollayabilmek için Gprs bağlantısına ihtiyaç oluyor ve abonelik olmadan bu mümkün olmuyor.

lyl
09-06-2008, 10:31 PM
aynen öyle arkadaşlar mms gönderirken gprs altyapısını kullanıyoruz. dolayısıyla cihaz edge sinyalleri almadan mms servisini de kullanamazsınız.

datageneric
01-14-2009, 07:33 AM
Merhaba

BB Cihazların hiçbirinde MMS ayarı yok. Zaten telefonda default ayarlar yüklü. Operatorler telefona ayar yapmazlar sadece sistem üzerinden hattın MMS özelliğini active ederler.
Arkadaşların verdiği bilgide doğru. MMS Gprs attach olmadan mms göndermez ve telefonlarımız da EDGE büyük harflerle görmeliyiz :)