View Full Version : Blackberry ile Ücretsiz Mesajla Hakkında
tuncaysahin
03-21-2008, 12:20 PM
Merhaba Arkadaşlar,
Her Blackberry'de bir pin numarası yer alıyor. Bu pin numaraları üzerinden ücretsiz olarak yazışılıyor, ki daha önceki şirketimde bunu gerçekleştiriyorduk. Fakat 8820 ve 8320 arasında bunu sağlayamadım. Bu konuda yardım bekliyorum arkadaşlar.
Selamlar,
Waterloo
03-21-2008, 07:56 PM
BIS ve BES aboneliginiz varsa ve kurumsal tarafta BES tarafindan BB Messenger kullaniminiz kisitlanmadiysa bunu yapabilmeniz icin hicbir engel yok
selam arkadaslar benim iki tane sorum olacak! daha dogrusu iki tane sorun!
ekranda sebekeyi gosteren bolumde her zaman abc yaziyo kendi kendine gidiyo kendi kendine geliyo bazen onun herhangi bir ayari warmi
birde turkcell hat kullaniyorum gene ekranda tr turkcell yazan yerde telefon acildiktan hemen sonra veri baglantisi reddedildi yaziyo/ acaba bu ne anlama geliyo. bazende kendi kendine tr turkcell yaziyo
bu konuda bilgisi olan bi arkadas ytardimci olursa cok sevinirim tesekkur ederim..
celalpunduk
03-28-2008, 10:51 AM
selam arkadaslar benim iki tane sorum olacak! daha dogrusu iki tane sorun!
ekranda sebekeyi gosteren bolumde her zaman abc yaziyo kendi kendine gidiyo kendi kendine geliyo bazen onun herhangi bir ayari warmi
birde turkcell hat kullaniyorum gene ekranda tr turkcell yazan yerde telefon acildiktan hemen sonra veri baglantisi reddedildi yaziyo/ acaba bu ne anlama geliyo. bazende kendi kendine tr turkcell yaziyo
bu konuda bilgisi olan bi arkadas ytardimci olursa cok sevinirim tesekkur ederim..
birinci sorunun cevabı cihazın klavyesinin sol alt köşesinde caps tuşu vardır ona bastığında ekranda bu abc yazısı çıkar
ikincisi de blackberry aboneliğin yoksa eğer veri bağlantısı reddedildi hatası alabilirsin .eğer aboneliğin olupta bu hatayı alıyorsan bunu belirt tekrar bi kontrol edelim
benim bildigim kadariyla hic aboneligim falan yok sadece telefonu aldim turkcell hat taktim kullaniyorum. bildigim kadariyla dedim cunku telefonu benden once amerikada abim kullaniyodu belki orda bi uyelik falan olmus olabilirmi. yazi arada tr turcell oluyo ara veri baglantisi reddedildi yaziyo. hani dedim acaba telefon acaba bi yerlerde veri falanmi ariyo eger oyle biseyse hani bluetooth gibi bisey mi acik acaba onu kapatalim gitsin o yazi?
BBPro
03-30-2008, 06:51 PM
zararsız bir yazıdır..korkmayın :)
ya zararsizini gectim uyuz oldum yaziya yawf :) hayir denemedigim kalmadi gitsin die israrla orda yaziyo reddediyorum die :)
gursamet
04-01-2008, 11:57 AM
ben maalesef kullanmıyorum bu servisi , şirkette 1-2 kişi kullanıyoruz bu aletlerden kimse dogru durust bilmiyo ozellikleri ... bende yeni yeni sayenizde ogreniyorum tesekkurler
celalpunduk
04-01-2008, 04:23 PM
Dostum blackberry sistemini kullanabilmen yani push mail alıp gönderebilmen için www.turkcell.blackberry.com adresine girip abone olman gerekli bu adrese girip abone olursan @blackberry.com uzantılı bir mail hesabın otomatik olarak trcell den tanımlanır ister bu adresini kullan istersen pop3 veya exchange özelliği olan başka bir adresin varsa onu kullan.kontorlu hatlarda haftalık abonelik ücreti 100 kontor faturalı hatlarda sınırsız kullanım 39ytldir.blackberry üzerinden mail alıp göndermek ve internete bağlantı abone olursan ücretsiz wapa bağlantı ücretlidir.Sen abone olana kadar o yazının çıkması normaldir ve bir sakıncası yoktur.Ayrıca abone olmaya karar verirsen cihaz kullanımda mı veya boşa çıkarılmış mı ona bakmanı tavsiye ederim
gursamet
04-02-2008, 11:50 AM
Dostum blackberry sistemini kullanabilmen yani push mail alıp gönderebilmen için www.turkcell.blackberry.com adresine girip abone olman gerekli bu adrese girip abone olursan @blackberry.com uzantılı bir mail hesabın otomatik olarak trcell den tanımlanır ister bu adresini kullan istersen pop3 veya exchange özelliği olan başka bir adresin varsa onu kullan.kontorlu hatlarda haftalık abonelik ücreti 100 kontor faturalı hatlarda sınırsız kullanım 39ytldir.blackberry üzerinden mail alıp göndermek ve internete bağlantı abone olursan ücretsiz wapa bağlantı ücretlidir.Sen abone olana kadar o yazının çıkması normaldir ve bir sakıncası yoktur.Ayrıca abone olmaya karar verirsen cihaz kullanımda mı veya boşa çıkarılmış mı ona bakmanı tavsiye ederim
:D
teşekkur ederim tavsiyelerin için
salomanje
04-04-2008, 12:36 PM
:D
teşekkur ederim tavsiyelerin için
8100 modellerinde sim kartın takıldığı yuva biraz gevşek olmasından ötürü sık sık yani en azından benim telefonumda şebeke yazısı yok uyarısı çıkıyordu 8120 lerde bu sorunu tamamen ortadan kaldırmışlar nokia ların sim kart yuvası gibi bir yuva yapmışlar birde arkadaşın dediği abc ikonunu ortadan kaldırmak mümkün olmuyordu ama 8100 yeni yazılımı ile bu sorunu çözmüşlerdi ancak şimdi aynı sorun 8120 lerdede var bilmiyorum 8120 kullanan arkadaşlarda aynı sorunla karşılaşıyorlarmı ama ya bana hep böyle sorunlu telefonlar denk geliyor yada bu genel bir sorun.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.